Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Στα Μετέωρα με το BMW X1 16d

Υπέροχοι νέοι δρόμοι

Στο πρόσφατο ταξίδι μας στα Τρίκαλα χρειαστήκαμε ένα αυτοκίνητο για τις ανάγκες μεταφοράς του εξοπλισμού μας και η BMW Hellas είχε την ευγενική καλοσύνη να μας παραχωρήσει το ανανεωμένο Χ1 16d, με τον τρικύλινδρο diesel κινητήρα των 1500cc.

Πιθανόν είναι η καλύτερη επιλογή αυτοκινήτου που μπορείς να κάνεις για ένα τέτοιου τύπου ταξίδι, καθώς οι νέοι δρόμοι που έχουν φτιαχτεί από την Λαμία έως τα Μετέωρα είναι πραγματικά απολαυστικοί για οδήγηση. Οπότε πέρα από την εξωπραγματική αυτονομία των 1067 χιλιομέτρων (!!!!) που έχει με γεμάτο το ρεζερβουάρ και την μέση κατανάλωση των 4,2 λίτρων/100km στην εθνική με 120km/h, διαθέτει άφθονους χώρους για τέσσερα άτομα, μεγάλο χώρο αποσκευών για ογκώδεις βαλίτσες και φυσικά την κλασική σπορ συμπεριφορά που περιμένεις από τα αυτοκίνητα της BMW στις στροφές.

Οπότε φτάνοντας στα Τρίκαλα ξεκούραστος (το αυτοκίνητο που είχαμε εμείς είχε τα ανατομικά καθίσματα) και έχοντας κάψει μόλις 1/5 του ρεζερβουάρ, μπορείς να πας στους καινούριους δρόμους των γύρω λόφων και βουνών, έξω από τα Τρίκαλα και γύρο από τα Μετέωρα. Πρόκειται για τα πιο απίθανα στροφιλίκια σε ποιότητα ασφάλτου και χάραξη διαδρομής που έχουμε συναντήσει στην Ελλάδα. Έχουν ελάχιστη τοπική κίνηση, φοβερό κράτημα και υπέροχη θέα. Το ίδιο απολαυστική είναι και η νέα εθνική οδό που ξεκινάει από την Ξινιάδα και φτάνει έως τα Τρίκαλα. Στα πρώτα 10 χιλιόμετρα γίνονται ακόμα έργα, όμως μετά ξεκινά μια ολοκαίνουρια διαδρομή με δύο λωρίδες σε κάθε ρεύμα. Το τοπίο ήταν μαγευτικό αυτή την εποχή και σε κάποια σημεία νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης. Επίσης σε αυτό το δρόμο έχει (προς το παρόν…) τις πιο καθαρές τουαλέτες που υπάρχουν σε εθνική οδό της Ελλάδας! Τα διόδια είναι δύο (1,95€ και 3,85€ αν θυμόμαστε καλά…) και σίγουρα αξίζει να τα πληρώσεις αντί να πας από την παλιά διαδρομή. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι… το πάτημα του γκαζιού, διότι εύκολα μπορεί να παρασυρθείς… Υπάρχουν κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και συναντήσαμε ένα μπλόκο με ραντάρ της τροχαίας. Ευτυχώς το Χ1 είχε cruise control, διότι είναι πολύ ήσυχο και δεν καταλαβαίνεις αν πας με 100km/h ή με 160km/h.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το X1 16d, επισκεφτείτε το site της BMW Hellas.

Για να μάθετε για τους νέους υπέροχους δρόμους της περιοχής των Τρικάλων, επισκεφτείτε… τα Τρίκαλα!