Στη Γερμανία άγνωστοι γέμισαν δρόμο με λάδια, με πιθανό στόχο να ρίξουν αναβάτες μοτοσυκλετών!

Το ίδιο είχε συμβεί και τις χρονιές 2011, 2021 και 2022 σε μια διαδρομή που προτιμούν οι μοτοσυκλετιστές
motomag Τα περιστατικά με "επιθέσεις με λάδια" στο δρόμο επέστρεψαν στη Γερμανία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/7/2024

Μία περίεργη υπόθεση απασχολεί τις γερμανικές αρχές τις τελευταίες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα οι αρχές αναζητούν τον δράστη ή τους δράστες οι οποίοι έριξαν λάδια στη γνωστή αγαπημένη μοτοσυκλετιστική διαδρομή Β37 στην άνω Βαυαρία.

Χιλιάδες μοτοσυκλετιστέςπό επιλέγουν να κινηθούν στη διάσημη αυτή διαδρομή κάθε χρόνο, ώστε να βρεθούν στην εκδήλωση BMW Motorrad Days στο Garmisch-Partenkirchen. Ωστόσο κατά διαστήματα σε αρκετά σημεία της διαδρομής έχουν καταγραφεί ύποπτα περιστατικά όπου άγνωστοι έχουν περιλούσει την άσφαλτο με λάδια, με αποτέλεσμα αρκετές πτώσεις μοτοσυκλετών.

Oil

Το 2011 η μοτοσυκλετιστική κοινότητα είχε αναστατωθεί από την είδηση του θανάτου του Γερμανού Josef Deniffel ο οποίος στη συγκεκριμένη διαδρομή με ένα CBR Fireblade είχε πτώση λόγω λαδιών που υπήρχαν στο δρόμο. Μετά από έρευνες είχε διαπιστωθεί πως στα λάδια υπήρχαν και γυαλιά κάτι που σημαίνει πως κάποιος είχε σπάσει ένα γυάλινο μπουκάλι στην άσφαλτο, μπουκάλι το οποίο περιείχε λάδια. Το λυπηρό της υπόθεσης είναι πως ποτέ δεν βρέθηκε ο δράστης ενώ όλα αυτά τα χρόνια η γερμανική αστυνομία προσπαθεί μέσω ελέγχων DNA να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Ερχόμενοι ξανά στο 2024, η είδηση πως στη συγκεκριμένη διαδρομή εντοπίστηκαν και πάλι λάδια έβαλε τις γερμανικές αρχές σε συναγερμό. Το ευτύχημα στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως δεν σημειώθηκε κάποια πτώση μοτοσυκλετιστή ωστόσο άπαντες στην περιοχή είναι σε επαγρύπνηση καθώς υπάρχει φόβος πως μπορεί να συμβεί ξανά μία ανάλογη κατάσταση τις ημέρες στις οποίες θα πραγματοποιηθεί το BMW Motorrad Days 2024.

Επιπρόσθετα το 2021 και 2022 είχαν καταγραφεί παρόμοια περιστατικά με λάδια στη συγκεκριμένη διαδρομή, με την αστυνομία να ζητά -χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής- τη βοήθεια όλων των πολιτών ώστε να βρει κάποια στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Το ίδιο περιστατικό είχε συμβεί και τις χρονιές 2021 και 2022
Ετικέτες

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες