Στο San Carlos των Φιλιππίνων απαγορεύτηκε η χρήση full face κράνους στους δικυκλιστές

Για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας καθώς υπάρχουν παραβάτες οι οποίοι φορούν full face κράνος για να κρύψουν την ταυτότητα τους
motomag Στο San Carlos των Φιλιππίνων απαγορεύτηκε η χρήση full face κράνους στους δικυκλιστές
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/3/2024

Μέτρο "πονάει πόδι - κόβει πόδι" στην άλλη άκρη του κόσμου για να δείτε ότι συμβαίνουν και αλλού, μας έρχεται από την πόλη San Carlos στις Φιλιππίνες όπου νομοθετούν δίχως να σκέφτονται τις παρενέργειες και με φανερή έλλειψη κατανόησης του πραγματικού προβλήματος που είναι η έλλειψη αστυνόμευσης.

Ο δήμαρχος της πόλης San Carlos στις Φιλιππίνες Rene Gustilo προχώρησε σε εκτελεστικό διάταγμα το οποίο απαγορεύει στους δικυκλιστές εντός των ορίων της συγκεκριμένης πόλης να φορούν full face κράνος.

Η πολιτική ηγεσία του San Carlos δήλωσε ότι η κίνηση αυτή γίνεται για να αποτραπούν τα εγκλήματα που διεξάγονται από άτομα που επιβαίνουν σε δίκυκλα και χρησιμοποιούν κράνη full face για να κρύψουν την ταυτότητά τους.

Στο San Carlos των Φιλιππίνων απαγορεύτηκε η χρήση full face κράνους στους δικυκλιστές

Ταυτόχρονα σε διάφορα μέρη στην πόλη San Carlos θα υπάρχουν σημεία ελέγχου στα οποία οι αναβάτες και οι συνεπιβάτες των δικύκλων θα βγάζουν τα jet κράνη τους πλέον και θα ελέγχονται από τις αρμόδιες ομάδες οι οποίες θα είναι επιφορτισμένες για τους συγκεκριμένους ελέγχους. Εκτός από την απαγόρευση του full face κράνους στην συγκεκριμένη πόλη έχει εισαχθεί νέο όριο ταχύτητας στα 40 χλμ./ώρα.

Το συγκεκριμένο διάταγμα προκαλεί ερωτηματικά όσον αφορά την εφαρμογή του, ενώ η εύκολη λύση και η πιο ενδεδειγμένη θα ήταν αυτή της πιο αυστηρής αστυνόμευσης.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες