Στο San Carlos των Φιλιππίνων απαγορεύτηκε η χρήση full face κράνους στους δικυκλιστές

Για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας καθώς υπάρχουν παραβάτες οι οποίοι φορούν full face κράνος για να κρύψουν την ταυτότητα τους
motomag Στο San Carlos των Φιλιππίνων απαγορεύτηκε η χρήση full face κράνους στους δικυκλιστές
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/3/2024

Μέτρο "πονάει πόδι - κόβει πόδι" στην άλλη άκρη του κόσμου για να δείτε ότι συμβαίνουν και αλλού, μας έρχεται από την πόλη San Carlos στις Φιλιππίνες όπου νομοθετούν δίχως να σκέφτονται τις παρενέργειες και με φανερή έλλειψη κατανόησης του πραγματικού προβλήματος που είναι η έλλειψη αστυνόμευσης.

Ο δήμαρχος της πόλης San Carlos στις Φιλιππίνες Rene Gustilo προχώρησε σε εκτελεστικό διάταγμα το οποίο απαγορεύει στους δικυκλιστές εντός των ορίων της συγκεκριμένης πόλης να φορούν full face κράνος.

Η πολιτική ηγεσία του San Carlos δήλωσε ότι η κίνηση αυτή γίνεται για να αποτραπούν τα εγκλήματα που διεξάγονται από άτομα που επιβαίνουν σε δίκυκλα και χρησιμοποιούν κράνη full face για να κρύψουν την ταυτότητά τους.

Στο San Carlos των Φιλιππίνων απαγορεύτηκε η χρήση full face κράνους στους δικυκλιστές

Ταυτόχρονα σε διάφορα μέρη στην πόλη San Carlos θα υπάρχουν σημεία ελέγχου στα οποία οι αναβάτες και οι συνεπιβάτες των δικύκλων θα βγάζουν τα jet κράνη τους πλέον και θα ελέγχονται από τις αρμόδιες ομάδες οι οποίες θα είναι επιφορτισμένες για τους συγκεκριμένους ελέγχους. Εκτός από την απαγόρευση του full face κράνους στην συγκεκριμένη πόλη έχει εισαχθεί νέο όριο ταχύτητας στα 40 χλμ./ώρα.

Το συγκεκριμένο διάταγμα προκαλεί ερωτηματικά όσον αφορά την εφαρμογή του, ενώ η εύκολη λύση και η πιο ενδεδειγμένη θα ήταν αυτή της πιο αυστηρής αστυνόμευσης.

Ετικέτες

Casey Stoner: Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για τραυματισμό προ 20ετίας

Ο Αυστραλός ζούσε με πόνους στην πλάτη από το 2003
stoner
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/7/2026

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP Casey Stoner αποκαλύπτει ότι υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση για τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη που είχε υποστεί πριν από 20 χρόνια.

Ο Αυστραλός ανακοίνωσε ότι πριν από τρεις μήνες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη του, λόγω τραυματισμού που είχε υποστεί το 2003.

Ο Stoner αποσύρθηκε από το MotoGP στο τέλος της σεζόν του 2012 και έχει αντιμετωπίσει κατά καιρούς διάφορα προβλήματα υγείας, με πιο αξιοσημείωτο ίσως τη χρόνια κόπωση που συχνά δεν του επέτρεπε ούτε να οδηγήσει.

Τον τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη τον “κληρονόμησε” ο Αυστραλός σε μία πτώση στη δεύτερη του σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125cc.

Σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Stoner αναφέρει ότι ο πόνος που προκλήθηκε από τον τραυματισμό ήταν κάτι με το οποίο ζούσε για πάνω από 20 χρόνια, αλλά ότι η χειρουργική επέμβαση τον ανακούφισε επιτέλους από τον πόνο στην πλάτη.

stoner

“Σήμερα συμπληρώνονται τρεις μήνες από τότε που υποβλήθηκα σε σπονδυλοδεσία L5-S1 και αντικατάσταση δίσκου L4-5. Όλα ξεκίνησαν με ένα ατύχημα το 2003, όταν έπεσα με το κεφάλι πάνω σε μερικά δεμάτια άχυρου. Η πρόσκρουση συμπίεσε τη σπονδυλική μου στήλη και ενώ κατάφερα να το διαχειριστώ όσο καλύτερα μπορούσα για πάνω από 20 χρόνια, τα τελευταία δύο χρόνια – και ειδικά οι τελευταίοι έξι μήνες – έγιναν αφόρητα. Έφτασα στο σημείο όπου η χειρουργική επέμβαση ήταν η μόνη πραγματική επιλογή.

Η ανάρρωση είχε σίγουρα τα πάνω και τα κάτω της, αλλά συνολικά η πλάτη μου δεν έχει νιώσει τόσο καλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο είναι το γεγονός ότι συνειδητοποίησα ότι, ακόμα και όταν νόμιζα ότι η πλάτη μου ήταν καλά πριν, ζούσα με συνεχή πόνο. Μόνο τώρα έχω βιώσει πώς είναι πραγματικά να μην έχεις πόνο στην πλάτη.

Είμαι απίστευτα ευγνώμων στον χειρουργό μου και σε ολόκληρη την ιατρική ομάδα που με φρόντισε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε πίσω την ποιότητα της ζωής μου.”

Ετικέτες