Suzuki: Πρώτη ανανέωση ταυτότητας μετά από 39 χρόνια!

Για την εταιρεία που αλλάζει εικόνα σπάνια αυτό είναι είδηση
Suzuki: Πρώτη ανανέωση ταυτότητας μετά από 39 χρόνια!
Από το

motomag

2/4/2025

Η Suzuki Motor Corporation θα ανανεώσει τις στολές της και την εταιρική της ταυτότητα (CI) από την 1η Απριλίου 2025, μετά από 39 ολόκληρα χρόνια και αυτό δεν αποτελεί ακόμη ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Στην περίπτωση της Suzuki που οι αλλαγές στην εικόνα, είναι μία δύσκολη και σπάνια περίπτωση, θα μπορούσε να ήταν ένα από τα ψευδή δημοσιεύματα που ανέβηκαν εχθές, αλλά πράγματι η εταιρεία προχωρά σε αλλαγές. Μακάρι αυτός ο άνεμος ανανέωσης να προχωρήσει και στην σχεδίαση των μοτοσυκλετών, όπου και εκεί δεν φυσά όσο συχνά, ή όσο δυνατά θα έπρεπε.

Οι στολές των εργαζομένων της που αποτελούνται από ένα σετ μπλούζας, παντελονιού και καπέλου χρησιμοποιούνται με το ίδιο design από το 1986. Η Suzuki δηλώνει πως το νέο σχέδιο αντανακλά την εικόνα της “ανανεωμένης” εταιρείας, αντικατοπτρίζοντας τις απόψεις των εργαζομένων σχετικά με το χρώμα, το σχέδιο και την αντοχή των στολών.

Επιπλέον, η εταιρική ταυτότητα, η οποία εισήχθη το 1986 συνδυάζοντας το σήμα S που καθιερώθηκε το 1958 και το λογότυπο SUZUKI, θα ανανεωθεί επίσης για πρώτη φορά μετά από 39 χρόνια. Με αυτή την ενημέρωση, οι γραμμές μεταξύ του σήματος S και του λογότυπου SUZUKI έχουν γίνει λεπτότερες και το κενό μεταξύ τους έχει προσαρμοστεί, προκειμένου να βελτιωθεί η ορατότητα σε ψηφιακά περιβάλλοντα, κάτι το οποίο φαίνεται ομολογουμένως δύσκολα με γυμνό μάτι. Με λίγα λόγια ούτε στις φωτογραφίες δεν εμφανιζόταν σωστά ο ρουχισμός, οπότε οι μικρές αλλαγές γίνονται και για αυτό τον λόγο.

Παράλληλα οι μικρές αλλαγές στο λογότυπο θα διευκολύνουν την προβολή του σε μικρότερα μεγέθη, όπως τις οθόνες των κινητών τηλεφώνων και το νέο CI θα ενημερώνεται σταδιακά μέσω του ιστότοπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας.

 

Ετικέτες

Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη σε μοτοσυκλέτες ανά 1000 κατοίκους!

Η πρωτιά που είχαμε προ κρίσης εξακολουθεί να χαρακτηρίζει τη χώρα μας
Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη σε μοτοσυκλέτες ανά 1000 κατοίκους!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/7/2026

Η περασμένη χρονιά, 2025, ολοκληρώθηκε σηματοδοτώντας ένα ακόμη 12μηνο σταθερής ανάπτυξης για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας. Φτάνοντας στις 80.416 ταξινομήσεις, τα στοιχεία δείχνουν πως η αγορά μας έχει ανακάμψει από τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, φτάνοντας ξανά σε επίπεδα προ 20ετίας.

Ανάλογα νούμερα βλέπαμε την περίοδο 2004-2006, όταν η αγορά της χώρας μας κυμαινόταν γύρω από τις 80.000 ταξινομήσεις, πριν φτάσει η κρίση που τη βύθισε στα επίπεδα των 30.000, με το ελάχιστο να σημειώνεται το 2017 με 28.852 – μια βουτιά που δεν παρατηρήθηκε σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα σε τέτοιο μέγεθος κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Το 2005 είχε κυκλοφορήσει μια εκτενής μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία αναδεικνυόταν η σημασία της μοτοσυκλέτας στην ελληνική κοινωνία, καθώς ήδη από τότε η Ελλάδα μετρούσε 101 μοτοσυκλέτες ανά 1.000 κατοίκους, νούμερο απλησίαστο για οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή αγορά.

Η κοντινότερη επίδοση καταγραφόταν στην Ελβετία με 80 μοτοσυκλέτες/1000 κατοίκους και μετά ακολουθούσαν οι Ιταλία με 79, η Γερμανία με 46 και η Ισπανία με 42.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν η αγορά μας ανέκαμψε σημαντικά και με σταθερή πρόοδο έχει ξαναφτάσει σήμερα σε επίπεδα που είχαμε να δούμε για σχεδόν 20 χρόνια. Στο ίδιο διάστημα οι ευρωπαϊκές αγορές βιώνουν μια πιο σύνθετη κατάσταση, όπου για παράδειγμα το 2025 έκλεισε με αισθητή πτώση για τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες αγορές: Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία είδαν τις αγορές τους συρρικνώνονται σε ποσοστά από -6% (Ιταλία) ως και -36,7% (Γερμανία), με μόνη την Ισπανία να βλέπει θετικό πρόσημο (+8,3%), ενόσω η Ελλάδα συνέχισε τη διαρκή άνοδο μαζεύοντας άλλο ένα 3,12% για να φτάσει στις 80.416 ταξινομήσεις της περασμένης χρονιάς.

Στα δε νούμερα αυτά υπολογίζονται μόνο οι πωλήσεις καινούργιων μοτοσυκλετών, αγνοούν δηλαδή τις εισαγωγές μεταχειρισμένων από το εξωτερικό, ούτε οι πωλήσεις ειδικών κατηγοριών, όπως οι off-road που στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν εκδίδουν πινακίδες κυκλοφορίας.

Η Ελλάδα παραμένει η αναλογικά πρώτη χώρα της Ευρώπης σε μοτοσυκλέτες ανά 1000 κατοίκους, παρότι είναι μια από τις πληθυσμιακά μικρότερες και φτωχότερες, αλλά και κόντρα σε ένα κράτος που κάνει ό,τι μπορεί για να μας αναγκάσει να τις παρκάρουμε: μπάχαλο με την έκδοση πινακίδων, ανελέητο κυνήγι στο παρκάρισμα παρότι δεν προσφέρεται καμιά εναλλακτική λύση, ολοένα και αυστηρότερα πρόστιμα με αφαίρεση διπλώματος για ψύλλου πήδημα, ληστρικοί και αυθαίρετοι φόροι επί φόρων, υψηλότατος ΦΠΑ σε υποχρεωτικό εξοπλισμό και οδικές υποδομές που κάνουν ό,τι μπορούν για να απειλήσουν τη σωματική μας ακεραιότητα.

Σε αυτό το κλίμα και κόντρα σε κάθε λογική, η Ελλάδα παραμένει ισχυρό προπύργιο της μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη και τα νούμερα το αποδεικνύουν πέραν κάθε αμφιβολίας: απ’ το ναδίρ του 2017 ως την επίδοση του 2025 μεσολαβούν εννιά χρόνια που αναλογούν σε αύξηση των ταξινομήσεων κατά +178,7%!

Ο κόσμος μιλάει, το κράτος άραγε ακούει;