Suzuki Test Ride Days 2023: Σε επιλεγμένο δίκτυο εμπόρων

Πληθώρα νέων μοντέλων περιμένουν τους ενδιαφερόμενους
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/5/2023

H Suzuki σε συνεργασία με επιλεγμένους επίσημους εμπόρους διοργανώνει Test Ride Days 2023 για τις νέες μοτοσυκλέτες της.

Οι νέες V-Strom 800 DE και GSX-8S μαζί με τις δύο νέες εκδόσεις V-Strom 1050 με 19” και 21” μπροστινό τροχό, το V-Strom 650 XT με ειδική τιμή προσφοράς  αλλά και το GSX-S 1000 GT, το GSX-S 1000 και τα ολοκαίνουργια νέα scooters Avenis 125 και Address 125 σας περιμένουν να τα οδηγήσετε.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενημερωθείτε από την επίσημη σελίδα Suzuki Test Ride Days 2023 και να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο test ride.

Επίσημη ιστοσελίδα Suzuki Test Ride Days 2023: https://www.suzuki.gr/motos/testridedays2023.php#

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα για τα Suzuki Test Rides 2023:

Χαλκίδα: Πέμπτη 25/5 έως Σάββατο 27/5, ΚΟΥΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αρεθούσης 38, 34100, 22215-51495

Πάτρα: Πέμπτη 1/6 έως Σάββατο 3/6, G.P.R. ΜΟΝ. Ι.Κ.Ε               Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 150, 26442, 2610-201320

Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 8/6 έως Σάββατο 10/6, ΠΡΕΒΕΔΟΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Μάρκου Μπότσαρη 2, 54643, 2310-539638

Ηράκλειο, Τρίτη 13/6 έως Πέμπτη 15/6, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Λ. Παπαναστασίου 53, 71306, 2810-210681

Αθήνα, Τρίτη 20/6 έως Πέμπτη 22/6, ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, Λεωφ. Αλεξάνδρας 11, 11472, 210-6441954

Αθήνα, Παρασκευή 23/6 έως Σάββατο 24/6, SUZUKI ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, Καλλιρρόης 23, 11743, 210-9229111

Για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο test ride θα πρέπει να έχουν μαζί τους την άδεια οδήγησης και την ταυτότητα τους όπως και τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας (κράνος, μπουφάν, γάντια, μακρύ παντελόνι).

Ducati: Φήμες για πρόταση εξαγοράς προς τη VW από ιταλική εταιρεία – Αντίδραση από εργατικά σωματεία

Η πώληση της Ducati εξελίσσεται σε σίριαλ χωρίς καν να γνωρίζουμε αν υπάρχει βάση σε όλα αυτά
ducati-factory
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

28/7/2026

Για πολλοστή φορά το σενάριο πώλησης της Ducati από τον Όμιλο Volkswagen (VW) προς ανόρθωση των οικονομικών του επανήλθε στο προσκήνιο, με αφορμή άρθρο των Financial Times στα τέλη του Ιούνη. Το γεγονός πως η VW δεν έχει εκδώσει επίσημη διάψευση έχει εκληφθεί από αρκετούς ως έμμεση επιβεβαίωση, ενώ η πώληση άλλων κομματιών του Ομίλου (μεταξύ αυτών η Bugatti) έχει αναζωπυρώσει τη σχετική φημολογία, στην οποία έχει ενταχθεί πλέον και η Lamborghini.

Από την πλευρά του Borgo Panigale πάντως η επίσημη επικοινωνιακή γραμμή είναι πως καμιά τέτοια πρόταση δεν έχει τεθεί προς συζήτηση, ή έστω ενημέρωση, στη Ducati από τη VW. Κατά πόσο βέβαια η VW θα ενημέρωνε από νωρίς τη Ducati για το ενδεχόμενο να πουληθεί παραμένει ένα ερώτημα δίχως απάντηση. Οι Γερμανοί, ως ιδιοκτήτες, θα μπορούσαν λ.χ. να προχωρήσουν στις συζητήσεις και να το αποκαλύψουν στους Ιταλούς μόνο όταν η διαπραγμάτευση θα έχει προχωρήσει αρκετά ή όταν θα έχει ολοκληρωθεί.

Το θέμα έκτοτε έφυγε από την πρώτη γραμμή επικαιρότητας ελλείψει επίσημων εξελίξεων, ωστόσο επανέρχεται τώρα μετά από δημοσίευμα της ιστοσελίδας Motorcyclesports.net που επικαλείται αποκλειστική πληροφόρηση από ανώνυμο εργαζόμενο της Ducati, ο οποίος μιλά για συγκεκριμένη πρόταση που κατατέθηκε επισήμως στη VW.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η ιταλική εταιρεία Patritalia S.p.A. έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς της Ducati προς τη VW.

Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να έχει ως κεντρικό της στόχο τον επαναπατρισμό ιταλικών εταιρειών που έχουν περάσει στην ιδιοκτησία ξένων προσώπων ή εταιρειών. Μάλιστα, κατά την ίδια πηγή, στο κάδρο της Patritalia έχει μπει και η MV Agusta.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως δεν έχει καταστεί εφικτή η επιβεβαίωση της πληροφορίας, καθώς ο πληροφοριοδότης επιθυμεί να παραμείνει εντελώς ανώνυμος, έτσι η διασταύρωση της είδησης δεν είναι επί του παρόντος εφικτή, ούτε καν να ξεκαθαρίσει αν όντως προέρχεται από εργαζόμενο της Ducati.

Στο μεταξύ, όλη αυτή η παραφιλολογία φαίνεται πως έχει αρχίσει να έχει αντίκτυπο στους εργαζόμενους της Ducati, καθώς σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα σύλλογοι εργαζομένων της Ducati σε Ιταλία και Γερμανία διαμαρτυρήθηκαν προς τον Όμιλο VW ζητώντας άμεση ενημέρωση για το ζήτημα, καθώς ενδεχόμενη πώληση θα επηρεάσει άμεσα τις ζωές τους.

Ο Όμιλος VW απέκτησε τη Ducati το 2012 έναντι 870 εκατομμυρίων ευρώ, τιμή που συμπεριλάμβανε και τα τότε χρέη της ιταλικής εταιρείας. Σήμερα η Ducati βρίσκεται ίσως στην καλύτερη κατάσταση της ιστορίας της, κυριαρχώντας σε MotoGP και WSBK και γράφοντας αλλεπάλληλα ρεκόρ πωλήσεων, έτσι ενδεχόμενη πώλησή της θα απέφερε δισεκατομμύρια στη VW. Αυτό το προφανές κέρδος από τη συναλλαγή ωστόσο έχει ένα λογικότατο αντιστάθμισμα, καθώς η VW θα έχανε ένα πολύ ισχυρό χαρτί από τη ροή εσόδων της.

Το πόσο δεινή είναι όντως η οικονομική θέση του Ομίλου VW είναι εδώ το σημείο-κλειδί, αφού αλλιώς σκέφτεται κανείς όταν κοιτά να αναδιοργανωθεί προς το καλύτερο και αλλιώς όταν ψάχνει επειγόντως λεφτά για να καλύψει τρύπες. Στην πρώτη περίπτωση κοιτάς να ξεφορτωθείς αυτά που σε βαραίνουν οικονομικά, ενώ στη δεύτερη είσαι αναγκασμένος να σπρώξεις τα καλά σου στοιχεία, γιατί αυτά θα προσελκύσουν υποψήφιους αγοραστές και θα πωληθούν γρήγορα και σε καλή τιμή.