Suzuki V-STROM 1050 DE World Tourer -Νέα έκδοση με όφελος 3.000 ευρώ

Με στάνταρ αλουμινένιο τριβάλιτσο, tank bag και προβολείς LED
Suzuki V-Strom 1050 DE World Tourer 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

10/4/2025

World Tourer ονομάζεται η νέα έκδοση του Suzuki V-STROM 1050 DE που φέρει όλο το απαραίτητο πακέτο ταξιδιωτικού εξοπλισμού και έχει όφελος για τον αναβάτη που φτάνει τα 3.000 ευρώ.

Έτοιμο για τον γύρο του κόσμο παρουσιάζεται από πλευράς εξοπλισμού η νέα έκδοση World Tourer του Suzuki V-STROM 1050 DE, η οποία έρχεται στην ελληνική αγορά με τιμή λιανικής στα 15.995 ευρώ και όλο τον βασικό εξοπλισμό που χρειάζεται κανείς για να ταξιδέψει.

Suzuki V-Strom 1050 DE World Tourer 2025

Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται τρεις χάρτες οδήγησης, ρυθμιζόμενο Traction Control και ABS, κάγκελα προστασίας κινητήρα, κεντρικό σταντ, quickshifter και cruise control. Χωρίς επιπλέον κόστος έρχονται επίσης στάνταρ σε αυτή την έκδοση οι πλαϊνές βαλίτσες αλουμινίου, το αλουμινένιο top box, το tank bag αλλά και οι προβολείς ομίχλης.

Η ιαπωνική adventure που θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση, συνοδεύεται από 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.  

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής αντιπροσωπείας, ενώ οι παραγγελίες μπορούν να γίνονται μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών Suzuki σε όλη την Ελλάδα.

Suzuki V-Strom 1050 DE World Tourer 2025Suzuki V-Strom 1050 DE World Tourer 2025

 

Η Kawasaki παρουσιάζει το EC-2: Στρατιωτικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου

Αντικαθιστά το EC-1 στις ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, μετά από τέσσερις δεκαετίες
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/3/2026

Η Kawasaki Heavy Industries που ασχολείται με την αεροναυπηγική, διαστημική, ναυπηγική, ενεργειακές εγκαταστάσεις, ρομποτική κλπ., παρουσίασε το EC-2, ένα μαχητικό αεροσκάφος που αντικαθιστά το μοντέλο EC-1.

Μετά από τέσσερις δεκαετίες σε υπηρεσία, το αεροπλάνο ηλεκτρονικού πολέμου EC-1 αποσύρθηκε το 2025 και τη θέση του αναμένεται να πάρει το νέο μοντέλο. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την JASDF (Japan Self-Defense Forces) φαίνεται στην ουρά και ο αριθμός αναγνώρισης 68-1203, που υποδηλώνει ότι το αεροσκάφος δεν είναι καινούργιο, αλλά εννέα ετών και προηγουμένως χρησίμευε ως C-2 σε υπηρεσίες στρατιωτικών μεταφορών.

c1

Το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας προβλέπει δοκιμές για το συγκεκριμένο αεροσκάφος τη φετινή χρονιά και τη λειτουργία του από την επόμενη. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει μία τροποποίηση του αεροσκάφους που η Kawasaki δεν θέλει να αποκαλύψει, κρύβοντας στην ουσία το μπροστινό του μέρος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο σύστημα παρεμβολής, όπως το Toshiba J/ALQ-5, για να μπερδεύει τα εχθρικά ραντάρ ή για να μπορεί να επικοινωνήσει σε ασφαλές περιβάλλον.

Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το EC-2, που η ανάπτυξη του βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2021 και η παρθενική πτήση του πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 2026. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το EC-2 σχεδιάζεται να είναι επιχειρησιακά έτοιμο από τα μέσα του 2027 και πιθανότερη βάση των τεσσάρων αεροσκαφών που σε πρώτη φάση θα εξοπλίσουν την Ιαπωνική Πολεμική Αεροπορία θα είναι στην πόλη Iruma της επαρχίας Saitama, περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Tokyo.