Suzuki V-Strom 800 με τον 19αρη εμπρός τροχό - Η τιμή του στην Ελλάδα

Στον νέο τιμοκατάλογο υπάρχουν τιμές για τα μοντέλα του 2024 καθώς και μειώσεις για μοντέλα του 2023
motomag Suzuki – Ανακοινώθηκε η τιμή του Suzuki V-Strom 800 με τον 19αρη εμπρός τροχό
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/11/2023

Η επίσημη αντιπροσωπεία της Suzuki στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα τον ανανεωμένο τιμοκατάλογο λιανικής πώλησης μοτοσυκλετών της, ο οποίος έχει ισχύ από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, περιλαμβάνοντας τιμές για τα νέα μοντέλα του 2024 καθώς και μειώσεις σε δύο μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας.

Στον ανανεωμένο τιμοκατάλογο περιλαμβάνεται το νέο Suzuki V-STROM 800 με τον 19” τροχό με χυτή ζάντα αλουμινίου το οποίο τιμάται στα 10.995 ευρώ, το επετειακό GSX1300R Hayabusa 25th ann. στα 23.295 ευρώ, το V-Strom 1050 στα 15.595 ευρώ, το GSX-S1000 στα 13.995 ευρώ και το SV650 στα 7.695 ευρώ. Ταυτόχρονα υπάρχουν νέες χαμηλότερες προτεινόμενες τιμές λιανικής για τα εξής μοντέλα του 2023. Το Suzuki GSX-8S θα πωλείται από 9,995 ευρώ στα 9,295€ και το Suzuki RM-Z250 στα 8,695€ από 8,995€.

Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα ταξινόμησης, μεταφοράς και συναρμολόγησης.

Μπορείτε να δείτε τον νέο τιμοκατάλογο στην επισυναπτόμενη φωτογραφία ενώ για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ηλεκτρονικό ιστότοπο: www.suzuki.gr/motos/

Suzuki – Ανακοινώθηκε η τιμή του Suzuki V-Strom 800 με τον 19αρη εμπρός τροχό
Ετικέτες

Νέος ΚΟΚ: Εκκίνηση μοτοσυκλέτας μόνο με κράνος στους υπότροπους - Ποινή γιατρών σε ανανεώσεις διπλωμάτων ηλικιωμένων

Σωστό το μέτρο να εξετάζουν την υπογραφή των γιατρών στις ανανεώσεις διπλωμάτων
elas1
Από το

motomag

20/11/2025

Διασταύρωση ιατρικών γνωματεύσεων μέσω ΗΔΙΚΑ και αυστηρότερος έλεγχος των γιατρών για τις ανανεώσεις των διπλωμάτων των ηλικιωμένων, ειδική εφαρμογή που δεν θα αφήνει την μοτοσυκλέτα να εκκινήσει αν ο αναβάτης που στο παρελθόν είχε ήδη συλληφθεί να μην φορά κράνος, επιχειρεί να το ξανά κάνει - Καθώς και σύστημα που θα διενεργεί αλκοτέστ στον οδηγό και δεν θα εκκινεί το αυτοκίνητο σε περίπτωση υπερβαίνει το όριο, σε μοντέλο Σουηδίας, εξετάζει η κυβέρνηση.

Τα στοιχεία για τους θανάτους από τροχαία το 2025 είναι ενθαρρυντικά, καθώς στο πρώτο επτάμηνο σημειώνεται αύξηση (12%) στα τροχαία ατυχήματα αλλά μείωση (35%) στα θανατηφόρα τροχαία σε σχέση με την περσινή χρονιά. Μετά τον νέο ΚΟΚ και την αυστηροποίηση των ποινών σε περίπτωση παράβασης, η κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζει κι άλλες παραμέτρους και συστήματα προς την ίδια κατεύθυνση.

Μια ενέργεια που εξετάζει η κυβέρνηση είναι η χρήση ενός συστήματος που δεν θα επιτρέπει σε μια μοτοσυκλέτα να εκκινήσει αν ο αναβάτης δεν φοράει κράνος. Η τεχνολογία έχει ήδη δοκιμαστεί και θα λειτουργεί με ειδικό σένσορα και τη βοήθεια AI. Το κόστος υπολογίζεται στο 1 εκατ. ευρώ και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μοτοσυκλέτες παραγωγής από το 2000 και μετά. Η σκέψη υλοποίησης προβλέπει πως το σύστημα αυτό θα τοποθετείται στην μοτοσυκλέτα όταν ο αναβάτης πιάνεται χωρίς να φοράει κράνος, έτσι ώστε να μην μπορεί να το κάνει και την επόμενη φορά. Φαίνεται απίστευτα μακρινό για τα Ελληνικά δεδομένα και είναι τουλάχιστον αμφίβολο κάτι τέτοιο να φτάσει στην φάση της υλοποίησης, περνώντας της σκέψης και της συζήτησης. Προτιμότερο -πιστεύουμε- θα ήταν μία προσπάθεια να μειωθεί το ΦΠΑ στα κράνη από το 13% που είναι τώρα, στο 0% κάτι που η χώρα μας ΔΕΝ μπορεί να υλοποιήσει μόνη της και χρειάζεται την σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε. και έπειτα να υπάρχουν μέτρα ώστε η διαφορά αυτή να καταλήξει στον τελικό καταναλωτή.

Ωστόσο κάτι παρόμοιο εξετάζει η κυβέρνηση και για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Εφόσον κάποιος οδηγός πιαστεί να έχει περάσει το όριο κατανάλωσης αλκοόλ, θα τοποθετείται ένα σύστημα στο οποίο την επόμενη φορά ο οδηγός θα πρέπει να φυσήξει για να κάνει ο ίδιος αλκοτέστ στον εαυτό του και σε περίπτωση που είναι πάνω από το όριο, το αυτοκίνητο δεν θα εκκινεί. Αυτό είναι κάτι που υπάρχει ήδη σε υλοποίηση σε άλλες χώρες.

Ένα μέτρο που εξετάζεται από την κυβέρνηση και θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει, το βλέπουμε δηλαδή ως μία παράβλεψη αυτή την στιγμή, είναι οι ανανεώσεις διπλωμάτων των ηλικιωμένων που τώρα αρκεί μια απλή γνωμάτευση γιατρού για να γίνει η ανανέωση. Η σκέψη είναι η διαδικασία να ψηφιοποιηθεί ώστε να φαίνεται ποιος γιατρός έδωσε άδεια για ανανέωση διπλώματος. Η πλατφόρμα θα συνδέεται με την ΗΔΙΚΑ που έχει το πλήρες ιατρικό ιστορικό των πολιτών. Η πίεση προς όσους γιατρούς που δίνουν “εύκολα” τις γνωματεύσεις θα αυξάνεται, καθώς εάν ένας ηλικιωμένος προκαλέσει ατύχημα θα ελέγχεται ο φάκελος υγείας του και κατά πόσο ήταν σε θέση να οδηγήσει, συγκρίνοντας την πραγματικότητα με βάση την εικόνα που υπέγραψε ο εκάστοτε γιατρός, καθιστώντας τον υπόλογο του ατυχήματος επειδή του ανανέωσε το δίπλωμα!