Suzuki Yoshimura SERT Motul replica Hayabusa - Στιλάτο δώρο στον Sylvain Guintoli

Για τις αγωνιστικές του επιτυχίες και για τις υπηρεσίες του ως αναβάτης εξέλιξης
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2022
Η Suzuki UK παρέδωσε ένα Hayabusa με σπέσιαλ βαφή Yoshimura SERT Motul replica στον αγωνιζόμενο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Endurance (EWC) Sylvain Guintoli, ως φόρο τιμής στους τίτλους και στη συνδρομή του Γάλλου αναβάτη στις αγωνιστικές επιτυχίες της εταιρείας.
 
Παρόλο που στους αγώνες ο Guintoli συμμετέχει με ένα GSX-R1000, ο Γάλλος είχε εκφράσει την αγάπη του για το Hayabusa και για τον τρόπο απόδοσης του κινητήρα του των 1.340 κ.εκ. που θυμίζει τουρμπίνα. Έτσι, η Suzuki συνδύασε τα παραπάνω, σε ένα μοναδικό πακέτο Hauabusa τρίτης γενιάς με την αγωνιστική βαφή της ομάδας του Guintoli.
Για να γιορτάσει το δωράκι του ο Guintoli πήρε το Hayabusa του σε ένα track day στο Donington Park, κάνοντας πλάκα σε πολλά Superbikes στο γρήγορο γκρουπ.
 
Στο τέλος της ημέρας είχε αυτά να πει: “Πρώτα απ’ όλα η εμφάνιση είναι φανταστική, κι ευχαριστώ τη Suzuki για αυτή την όμορφη μοτοσυκλέτα. Στην πίστα το Hayabusa είναι υπέροχο, η απόκριση στο γκάζι εξαιρετικά γραμμική και η απόδοση γλυκιά, σου δίνει μεγάλη εμπιστοσύνη για να πιέσεις πολύ. Και παρόλο που πρόκειται για στοκ μοντέλο, τα κατάφερε πολύ καλά σήμερα στο Donington.”
Ο Guintoli κέρδισε τόσο τον αγώνα των 24 ωρών του Le Mans, όσο και το Bol d’Or με τη Suzuki το 2021, στην πορεία για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Τίτλου με τους άλλους πιλότους της ομάδας, Gregg Black και Xavier Simeon. Η ομάδα κέρδισε και τον αγώνα του Le Mans το 2022, ενώ προηγείται στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Παράλληλα, ως οδηγός εξέλιξης βοήθησε την Team Suzuki ECSTAR και τον Joan Mir να κατακτήσουν τον
Παγκόσμιο Τίτλο MotoGP του 2020.
 
Η τρίτη γενιά του Hayabusa παρουσιάστηκε το 2021, και φέρνει τη θρυλική μοτοσυκλέτα στη σύγχρονη εποχή, με έγχρωμη TFT οθόνη, πλήρες οπλοστάσιο ηλεκτρονικών βοηθημάτων, Euro 5 κινητήρα και επανασχεδιασμένο κοστούμι.

Ducati – Δεύτερο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη ως εξαγωγικό κέντρο για την Ασία

Ενισχύει την παρουσία της στην Ταϊλάνδη η ιταλική εταιρία με νέα επένδυση 400.000 εκατ. ευρώ
motomag Ducati – Νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη ως εξαγωγικό κέντρο για την Ασία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Η Ducati η οποία ήδη έχει εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη από το 2011 και συγκεκριμένα στην πόλη Rayong, άνοιξε νέο εργοστάσιο στην ίδια πόλη το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως εξαγωγικό κέντρο που θα τροφοδοτεί τις αγορές της Ασίας.

Το νέο εργοστάσιο θα έχει παραγωγική δυναμικότητα 10.000 μονάδων ετησίως σε πρώτη φάση και την εποπτεία του θα έχει η Ducati Motor Thailand. Με αυτόν τον τρόπο η ιταλική εταιρεία θέλει να αυξήσει την παραγωγική διαδικασία στις αγορές της Ασίας οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο για την ίδια. Με την άνοδο του μοτοσυκλετισμού και το πέρασμα από την κατάσταση "έχω δίκυκλο γιατί δεν μπορώ να πάρω αυτοκίνητο" στο "θέλω να κινούμαι πάνω σε δύο ρόδες" που πέρασε και η πλειοψηφία της Ευρώπης πριν από δεκαετίες, οι αγορές σε πολλές χώρες της Ασίας έχουν μία τρομακτική άνοδο που όλοι οι Ευρωπαίοι καλοβλέπουν. Η Ducati που όπως είπαμε έχει παρουσία στην περιοχή πολλά χρόνια, δεν θέλει να λείπει από αυτό το γαϊτανάκι που σκαρφαλώνει το βουνό και η αύξηση της παραγωγής είναι μία σωστή απόφαση και ο μόνος τρόπος να διατηρήσει το μερίδιό της στις επιμέρους αγορές.

Ducati – Νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη ως εξαγωγικό κέντρο για την Ασία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding, Claudio Domenicali, ανέφερε για την νέα δραστηριότητα της ιταλικής εταιρίας: “Η Ταϊλάνδη είναι μια σημαντική αγορά για premium και μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες και θέλουμε να την καταστήσουμε ως εξαγωγική μας βάση. Παράγουμε όλα τα μοντέλα μοτοσυκλετών της Ducati στο εργοστάσιό μας στο Rayong.

Πέρυσι πουλήσαμε σχεδόν 58.000 μοτοσυκλέτες. Ο όγκος των πωλήσεων θα καθοριστεί από την αύξηση της ζήτησης και τις τάσεις της αγοράς”.

Ετικέτες