Σύλληψη σπείρας κλοπών οχημάτων

Βρέθηκαν κλεμμένα Yamaha και Range Rover
Tracer Motor
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/1/2023

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών κατάφεραν να συλλάβουν ένα 42χρονο και τους συνεργούς του, οι οποίοι χρησιμοποιώντας υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, έκλεβαν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες με “εξειδίκευση” στα μεγάλα Range Rover και στα Yamaha Tracer.

Η σπείρα είχε στα χέρια της ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την παραβίαση των συστημάτων συναγερμού/immobilizer, αλλά και εργαλεία χειρός για την παραβίαση κλειδαριών κ.τ.λ.

Μετά την κλοπή των οχημάτων, τα μέλη της σπείρας πάρκαραν τα αυτοκίνητα σε απόμερες περιοχές των Νοτίων και Δυτικών προαστίων, όπου τα άφηναν για μερικές ημέρες ώστε να βεβαιωθούν πως η αστυνομία έχει χάσει τα ίχνη τους.

Σε δεύτερη φάση μετέφεραν τα οχήματα σε τρία σπίτια που είχαν στην Πετρούπολη, το Χαϊδάρι και το Ίλιον, όπου ξεκινούσε η διαδικασία αποσυναρμολόγησης ή παραποίησης των αριθμών πλαισίου και αναλόγως της περίπτωσης πουλούσαν τα ανταλλακτικά ή ολόκληρα τα οχήματα με πλαστά έγγραφα ή έγγραφα άλλου οχήματος στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.

Η σύλληψη του 42χρονου έγινε τη στιγμή που περιεργαζόταν το… επόμενο θύμα του στην περιοχή του Κορυδαλλού. Στην έφοδο που έκανε η αστυνομία στα τρία σπίτια που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν πέντε κλεμμένα αυτοκίνητα, μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα, ένας κινητήρας μοτοσυκλέτας, φυσίγγια, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και πολλά ανταλλακτικά.

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες