Σύλληψη σπείρας κλοπών οχημάτων

Βρέθηκαν κλεμμένα Yamaha και Range Rover
Tracer Motor
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/1/2023

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών κατάφεραν να συλλάβουν ένα 42χρονο και τους συνεργούς του, οι οποίοι χρησιμοποιώντας υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, έκλεβαν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες με “εξειδίκευση” στα μεγάλα Range Rover και στα Yamaha Tracer.

Η σπείρα είχε στα χέρια της ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την παραβίαση των συστημάτων συναγερμού/immobilizer, αλλά και εργαλεία χειρός για την παραβίαση κλειδαριών κ.τ.λ.

Μετά την κλοπή των οχημάτων, τα μέλη της σπείρας πάρκαραν τα αυτοκίνητα σε απόμερες περιοχές των Νοτίων και Δυτικών προαστίων, όπου τα άφηναν για μερικές ημέρες ώστε να βεβαιωθούν πως η αστυνομία έχει χάσει τα ίχνη τους.

Σε δεύτερη φάση μετέφεραν τα οχήματα σε τρία σπίτια που είχαν στην Πετρούπολη, το Χαϊδάρι και το Ίλιον, όπου ξεκινούσε η διαδικασία αποσυναρμολόγησης ή παραποίησης των αριθμών πλαισίου και αναλόγως της περίπτωσης πουλούσαν τα ανταλλακτικά ή ολόκληρα τα οχήματα με πλαστά έγγραφα ή έγγραφα άλλου οχήματος στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.

Η σύλληψη του 42χρονου έγινε τη στιγμή που περιεργαζόταν το… επόμενο θύμα του στην περιοχή του Κορυδαλλού. Στην έφοδο που έκανε η αστυνομία στα τρία σπίτια που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν πέντε κλεμμένα αυτοκίνητα, μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα, ένας κινητήρας μοτοσυκλέτας, φυσίγγια, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και πολλά ανταλλακτικά.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλούς Οδηγικής Συμπεριφοράς από τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ενώ μεταξύ των ομιλητών από τον χώρο της μοτοσυκλέτας θα είναι ο Σπύρος Κούτρας
In motion for safety
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/11/2025

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Εταιρικής Υπευθυνότητας: “In Motion for Safety”, ανακοινώνει τη συνεργασία του με το κορυφαίο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 

Στόχος της δράσης “In Motion for Safety” είναι η καλλιέργεια Κουλτούρας Ασφαλούς Οδήγησης και η διαμόρφωση Ασφαλούς Οδηγικής Συμπεριφοράς στη νέα γενιά οδηγών και αναβατών και συνεπώς η μείωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Το επόμενο διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό και η παρακολούθηση είναι εντελώς δωρεάν. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025, στις 15:00 – 18:00 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Αμφιθέατρο στο Κτήριο Λαμπαδάριο, στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Μηχανικών Γεωπληροφορικής στην Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου

Ομιλητές και Εκπαιδευτές θα είναι οι:

    • Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κυκλοφοριακής Τεχνικής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 

    • Κωνσταντίνος Μαρκουίζος Ιαβέρης - Ιδρυτικό μέλος Σχολής Οδικής Συμπεριφοράς «Ιαβέρης», Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Υπεύθυνος του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Μελετών και Εντεταλμένος στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

    • Σπύρος Κούτρας - Εκπαιδευτής Οδηγικής Ασφάλειας Μοτοσυκλετιστών California Superbike School, Ιδρυτής Σχολής Εκπαίδευσης Μοτοσυκλέτας City Art

    • Συντονιστής ο Τάκης Πουρναράκης - Δημοσιογράφος - Ανταποκριτής Formula 1, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Καθηγητής Αθλητικής Δημοσιογραφίας, Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 

H πρωτοβουλία “In Motion for Safety” του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενώ παράλληλα, συνδέεται και συμβάλλει στην πραγματοποίηση των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών:
Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία, Στόχος 4: Ποιοτική Εκπαίδευση Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες

Τι λένε τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για τα Τροχαία Ατυχήματα στην Ελλάδα

Δυστυχώς, τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το 2024, είναι άκρως απογοητευτικά καθώς υπήρξε αύξηση 7,5% στα τροχαία ατυχήματα σε σύγκριση με το 2023 και 2,9% αύξηση στους νεκρούς.

  • Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2024: 11.346 τροχαία ατυχήματα με 665 νεκρούς, 546 βαριά τραυματίες, 12.880 ελαφρά τραυματίες.
  • Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2023: 10.553 τροχαία ατυχήματα με 646 νεκρούς, 659 βαριά τραυματίες, 12.156 ελαφρά τραυματίες. 
  • Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2022: 10.487 ατυχήματα με 654 νεκρούς, 664 βαριά τραυματίες, 11.961 ελαφρά τραυματίες.