SYM Symphony ST125i CBS: Black Friday τιμή στα €1.745

Με έκπτωση 300 ευρώ
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

27/11/2019

Η Black Friday βρίσκεται προ των πυλών και η ελληνική αντιπροσωπεία της SYM, ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., ετοίμασε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για το Symphony ST125i CBS με έκπτωση 300 ευρώ, που αναδιαμορφώνει την τιμή στα €1.745, με 0% προκαταβολή και 12 άτοκες δόσεις. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Black Friday από τη SYM

…Πάτα φρένο & σταμάτησε στην καλύτερη προσφορά!

Η SYM συμμετέχει και φέτος στο “θεσμό” της μαύρης Παρασκευής και προσφέρει μοντέλο της σειράς των BEST SELLER, Symphony ST125i CBS με έκπτωση 300€

Κάνε δικό σου το Symphony ST125i CBS στη μοναδική Black Friday προσφορά των 1.745 (από 2.045€), και με 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ με 0€ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Το Symphony ST125i CBS συνδυάζει τα sport  χαρακτηριστικά με την κομψότητα. Άνετο και για τους δύο αναβάτες, ελαφρύ και με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, είναι ένα  scooter απαιτήσεων χωρίς συμβιβασμούς.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ

  • LED φώτα θέσης και οπίσθιου φανού
  • Καντράν με 2 ψηφιακές οθόνες και δυνατότητα προσαρμογής των ενδείξεων
  • Τα αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη προσφέρουν ευρεία βάση στήριξης, ενώ κλειστά ενσωματώνονται τέλεια στις σχεδιαστικές γραμμές του μοντέλου
  • Αντικλεπτικός διακόπτης κάτω από τη σέλα, εμποδίζει την εκκίνηση του κινητήρα σε περίπτωση παραβίασης του κεντρικού διακόπτη
  • Πλαϊνά προστατευτικά με φινίρισμα carbon, περιορίζουν τη ζημιά στα φωτιστικά σώματα και τα πλαστικά μέρη του scooter
  • Μοντέρνας σχεδίασης κάλυμμα εξάτμισης

ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

  • Αποθηκευτικός χώρος για FULL FACE κράνος
  • Κλειστός αποθηκευτικός χώρος μεταφοράς μικροπραγμάτων με παροχή USB
  • Επίπεδο πάτωμα
  • Ηλεκτρικό άνοιγμα σέλας με “button”
  • Πλαϊνό stand με διακόπτη λειτουργίας
  • Γάντζος ασφαλείας για την ανάρτηση χειραποσκευών στο εσωτερικό της ποδιάς

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Ιπποδύναμη 10.5 PS / 8500rpm
  • Πίσω (240mm) – εμπρός (260mm) δισκόφρενα τύπου μαργαρίτα με 2πίστονα έμβολα
  • Τροχοί 16”
  • Ρυθμιζόμενες αναρτήσεις 3 θέσεων
  • Αντίβαρα τιμονιού
  • Σύστημα συνδυασμένης πέδησης – CBS

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ

  • Άνετη σέλα για αναβάτη και συνεπιβάτη, διαμορφώνεται σε δύο επίπεδα και ενισχύεται από διπλή ραφή
  • Ύψος σέλας, μόλις 79εκ. από το έδαφος

Καλαίσθητη σχάρα με ενσωματωμένες πλαϊνές χειρολαβές συνεπιβάτη

Τουλάχιστον 31 εκατομμύρια ευρώ σε έναν χρόνο από πρόστιμα για κράνος – Παραβάτης ένας στους 10

Η καμπάνια ‘Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους’ συμπλήρωσε έναν χρόνο και η Αστυνομία εξέδωσε τον απολογισμό της
sym ttlbt
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Ιούνιο του 2025 και έκτοτε έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι μπλόκων και ελέγχων από την Αστυνομία, με τη χρήση κράνους να συνιστά μια ξεχωριστή περίπτωση, καθώς συνοδεύεται από εβδομαδιαία δελτία Τύπου με τα σχετικά ευρήματα.

Κάνοντας λοιπόν τον απολογισμό της, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε χτες, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026, πως στη διάρκεια του χρόνου αυτού έγιναν 974.582 έλεγχοι και μέσω αυτών βεβαιώθηκαν 95.603 παραβάσεις για μη χρήση κράνους.

Αυτό σημαίνει πως χοντρικά ένας στους δέκα δεν φορούσε κράνος, το 9,8% για την ακρίβεια.

Η ανάλυση των ευρημάτων μας λέει πως 84.943 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε αναβάτες δικύκλων – με 3.054 εξ αυτών εργαζόμενους ως διανομείς – και άλλες 10.660 αφορούσαν επιβάτες σε δίκυκλα.

Στο άθροισα συγκαταλέγονται και 15.940 αναβάτες ΕΠΗΟ (Ελαφριά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα), για τους οποίους το κράνος είναι επίσης υποχρεωτικό, αλλά το πρόστιμο μόλις 30 ευρώ.

Με έναν απλό υπολογισμό (παραβάσεις επί πρόστιμα, υπολογίζοντας διπλά για τους συνεπιβάτες καθώς πληρώνει πρόστιμο γι’ αυτούς και ο αναβάτης), προκύπτει μια σούμα τουλάχιστον 31.582.700 ευρώ.

Λέμε ‘τουλάχιστον’ διότι δεν αποκλείεται κάποιοι εκ των παραβατών να είναι υπότροποι, κάτι που σημαίνει πως τα πρόστιμα γι’ αυτούς θα είναι πολύ αυστηρότερα. Θυμίζουμε πως βάσει του νέου ΚΟΚ, η πρώτη υποτροπή επισύρει χίλια ευρώ πρόστιμο, ενώ από τη δεύτερη και μετά πέφτουν διχίλιαρα.

Για κάθε μια από τις δεκάδες χιλιάδες παραβάσεις αυτές, οι αναβάτες έχασαν και το δίπλωμα οδήγησής τους για 30 μέρες, ενώ σε περιπτώσεις υποτροπής το διάστημα αυτό πολλαπλασιάζεται σε έξι μήνες για την πρώτη και έναν χρόνο για κάθε επόμενη. Μάλιστα από την πρώτη υποτροπή απαιτείται επανάληψη εκπαίδευσης και εξέτασης για να επιστραφεί το δίπλωμα, αυξάνοντας κι άλλο τη λυπητερή.

Από τα εβδομαδιαία δελτία Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. μπορούμε ακόμη να δούμε πως υπάρχει μια ελαφρά περιοδική διακύμανση που δίχως άλλο συνδέεται με την εποχή του χρόνου, αλλά και την εκάστοτε συγκυρία (λ.χ. γιορτές και αργίες).

Ο αριθμός των αστυνομικών ελέγχων ακολουθεί μια ανάλογη διακύμανση, καθώς τον Χειμώνα έχουμε κατά μέσο όρο 15 με 16.000 ελέγχους, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός αυτός ξεπερνά με συνέπεια τους 20.000.

Έτσι το ποσοστό παραβατών ανά ελέγχους επιδεικνύει μια σχετική σταθερότητα, κυμαινόμενο μεταξύ 6 και 10%, με τις μεγαλύτερες τιμές να σημειώνονται τους ζεστούς μήνες του χρόνου και τις μικρότερες τους κρύους.