Συμφωνία Honda και SONY για δημιουργία νέας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων και υπηρεσιών

Θα ιδρυθεί εντός του 2022
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

4/3/2022

Με επίσημη ανακοίνωσή τους η Honda και η SONY υπέγραψαν συμφωνία για την δημιουργία από κοινού μιας νέας εταιρείας με βασικό στόχο τη εμπορική δραστηριότητα στον τομέα των ηλεκτρικών δικύκλων, αλλά και σε παροχή υπηρεσιών και νέων τεχνολογιών. Το σκεπτικό πίσω από αυτή τη μεγάλη συνεργασία είναι να παντρευτεί η τεχνογνωσία της Honda στους τομείς κατασκευής, εμπορίας και συντήρησης οχημάτων, με την αντίστοιχη τεχνογνωσία της SONY στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και των τηλεπικοινωνιών.

Η ίδρυση της νέας εταιρείας έχει καθοριστεί να γίνει εντός του 2022, ενώ το πρώτο ηλεκτρικό της όχημα θα το δούμε το 2025, δηλαδή μετά από τρία χρόνια!

Θυμίζουμε πως η Yamaha παρουσίασε ήδη το δικό της πρόγραμμα “ηλεκτροκίνησης” με την ονομασία Switch On, το οποίο περιλαμβάνει πωλήσεις σε ιδιώτες αλλά και συνεργασίες με δημόσιους φορείς και εταιρείες διαχείρισης οχημάτων.

Η δημιουργία μια ξεχωριστής εταιρείας της Honda σε συνεργασία με την SONY για τη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων δείχνει μια διαφορετική προσέγγιση από την πλευρά της Honda, που μοιάζει περισσότερο με τον κινεζικό κολοσσό Xiaomi, η οποία κατασκευάζει από οικιακές ηλεκτρικές συσκευές έως ηλεκτρικά πατίνια και αυτοκίνητα.  

Εγκληματική προσπέραση βυτιοφόρου – Στον εισαγγελέα ο οδηγός χάρη σε βίντεο του συμβάντος

Προσπέρασε από το αντίθετο ρεύμα σε τυφλή στροφή, αν ήταν αυτοκίνητο αντί μοτοσυκλέτας η μετωπική θα ήταν αναπόφευκτη
ntalika-moto
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/8/2026

Μοτοσυκλετιστής είδε τον χάρο με τα μάτια του στη λίμνη Πλαστήρα πριν μερικές μέρες όταν, κατά τη διάρκεια βόλτας, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με βυτιοφόρο που προσπερνούσε με μεγάλη ταχύτητα αυτοκίνητο, έχοντας περάσει όλο το μακρύ και βαρύ όχημα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε εκείνη την ώρα τη βόλτα του και από το βίντεο φαίνεται πόσο κοντά πέρασε το φορτηγό από δίπλα του, με τον αναβάτη να αντιλαμβάνεται αμέσως πόσο κοντά στο μοιραίο έφτασε.

Η δημοσίευση του βίντεο αυτού σε γνωστή ιντερνετική πλατφόρμα ήταν ο λόγος που πήρε μεγάλη δημοσιότητα και από κει ξεκίνησε και η έρευνα των αρχών για να εντοπίσει τον παραβάτη οδηγό.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε την Πέμπτη 13 Αυγούστου πως “ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο οποίος εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει προσαχθεί στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, σύμφωνα με το άρθρο 290Α του Ποινικού Κώδικα, ενώ βεβαιώνονται και οι προβλεπόμενες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας”.

Ευτυχώς πάντως ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας είχε σωστά την προσοχή του στραμμένη στον δρόμο και απέφυγε έγκαιρα τα χειρότερα, ενώ εξίσου σημαντικό αποδεικνύεται το γεγονός πως και ο ίδιος δεν έτρεχε πολύ γρήγορα, εξασφαλίζοντας χρόνο αντίδρασης στο βυτιοφόρο που ερχόταν με φόρα καταπάνω του.

Αποδεικνύεται δε πολύ χρήσιμο το γεγονός πως ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε τη βόλτα του, διότι χωρίς το βίντεο αυτό ο εγκληματίας οδηγός θα συνέχιζε το "έργο" του ατιμώρητος.

Ωστόσο ένα αμείλικτο συμπέρασμα που προκύπτει από το βίντεο είναι πως, αν αντί μοτοσυκλέτας ερχόταν ένα αυτοκίνητο, πολύ δύσκολα θα απέφευγε τη σύγκρουση, καθώς ο χώρος που άφησε ο οδηγός του βαριού οχήματος δεν φαίνεται να επαρκεί για ελιγμό αποφυγής.

Δείτε το εν λόγω συμβάν από την οπτική γωνία του παραλίγο θύματος.

 

@seak_o_youtuberr Πως παραλίγο να πεθάνω #closecall #bikelife #neardeathexperences ♬ πρωτότυπος ήχος - Seak