Σύμπραξη Kawasaki-Suzuki και Ducati για απόλυτη κυριαρχία σε Δύση και Ανατολή!

Έρχεται τo MULTIMAKI 1450R 2023!
Από το

motomag

1/4/2022

Αναβιώνει η εποχή των V-Strom 1000 και KLV 1000 όταν Suzuki και Kawasaki έβγαλαν την ίδια ακριβώς μοτοσυκλέτα αλλά με ιταλικό αυτή τη φορά παρονομαστή καθώς στο παλαιό σχήμα προστίθεται και η Ducati.

Πίσω στο 2004 η Kawasaki βγάζει για πρώτη φορά μία μοτοσυκλέτα αυτής της κατηγορίας ύστερα από σύμπραξη με την Suzuki κοπιάροντας το πετυχημένο της DL1000 V-Strom. Παρότι οι μοτοσυκλέτες είναι πανομοιότυπες και μάλιστα κατασκευάζονται από την Suzuki, το Ελληνικό κοινό που αρέσκεται να ενημερώνεται από τους ιδιοκτήτες στα δευτερόλεπτα που διαρκεί το κόκκινο φανάρι, χτίζει την ισχυρή πεποίθηση πως το KLV1000 της Kawasaki είναι ισχυρότερο.

Κανείς δεν αρνείται την κοινή πορεία των μοτοσυκλετών, και πώς θα μπορούσε άλλωστε καθότι πανομοιότυπες σε εμφάνιση μέχρι βίδας, ωστόσο τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας  της KLV1000, ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του DL1000, καλλιεργείται σταδιακά η αντίληψη πως η Kawasaki έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Πρώτα γιατί οι “Kawasakiκοι» δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός πως το σήμα τους έχει τοποθετηθεί πάνω σε μία Suzuki χωρίς κάποια αλλαγή κι έπειτα γιατί κάποιος ρώτησε έναν ιδιοκτήτη σχετικά, όταν τον πέτυχε στο φανάρι κι εκείνος του απάντησε ενώ κούμπωνε πρώτη, έχοντας ανάψει το πράσινο πως «είναι δυνατότερο». Εκ των υστέρων κριτές της ιστορίας δεν αποκλείουν το γεγονός ο ερωτηθείς να απάντησε κάτι τελείως διαφορετικό, όπως για παράδειγμα «πάω συνεργείο το συντομότερο» αλλά με τα κιβώτια της εποχής που ξυπνούσαν τα πουλάκια στα δέντρα όταν κούμπωναν την πρώτη και τα υπόλοιπα μη ηλεκτρικά και περισσότερο θορυβώδη οχήματα που κατέκλυζαν τότε τους δρόμους, η απάντηση αυτή μπορεί να αλλοιώθηκε, ξεκινώντας τον μύθο περί διαφορετικής ιπποδύναμης.

Αναμφισβήτητο είναι πως η Kawasaki θα είχε πρόβλημα να βάλει το σήμα της σε μία Honda αλλά δεν θα την ενοχλούσε σε μία Suzuki και παραμένει γεγονός πως πίσω στο 2004 ευοδώθηκε μία σύμπραξη που δυστυχώς όμως δεν συνέχισε για πολύ. Κυρίως γιατί το κοινό δημιουργούσε εντυπώσεις όπως οι παραπάνω, που οι δύο Ιαπωνικές εταιρείες εκείνη την εποχή δεν μπορούσαν να τις κατανοήσουν για να απαντήσουν σχετικά. Με αποτέλεσμα να μην συνεχίσει αυτή η συνεργασία.

Ερχόμαστε έτσι στο παρόν που με πρωτοβουλία της Ducati ξυπνά και πάλι η αναβίωση αυτής της ιστορικής σύμπραξης, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά! Στόχος της Ducati είναι να κερδίσει το κοινό της Ασίας καθώς η διείσδυσή της στην αγορά εκεί είναι μικρή και ταυτόχρονα να αποκτήσει άλλη μία έκδοση από την στιγμή που έχει λίγες Multistrada στην γκάμα της.

Η Kawasaki Motors διέκρινε στην νέα σύμπραξη μία ευκαιρία να αυξηθούν τα κέρδη της μητρικής εταιρείας που κατασκευάζει τάνκερ και βαριές εγκαταστάσεις διύλισης αργού πετρελαίου μέσα από την αύξηση κατανάλωσης λαδιού που θα υπάρχει από τις πωλήσεις του νέου μοντέλου, καθώς την κατασκευή αναλαμβάνει η Ducati ενώ η Suzuki χαιρέτησε την ιδέα καθώς της αφαιρεί τον βραχνά να κατασκευάζει μοτοσυκλέτες για την Ευρωπαϊκή αγορά και τις αυστηρές Euro5 προδιαγραφές, όταν μπορεί απλά να επικεντρώνεται στην σιγουριά της μαζικότητας της τεράστιας αγοράς της Ασίας, πουλώντας εκατομμύρια V-Strom 250 και 125 αντί για μερικές χιλιάδες 650 και 1.000 με πολλαπλάσιο κόστος εξέλιξης.

Οι τρεις κατασκευαστές βλέπουν πως ενώνοντας τις δυνάμεις τους μπορούν να προσφέρουν μία νέα μοτοσυκλέτα φτάνει αυτή την φορά να μην επαναλάβουν το λάθος του παρελθόντος δίνοντάς τους διαφορετικά ονόματα. Επιλέχτηκε έτσι ένα όνομα που έχει σαφή αναφορά σε όλους και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα λογοπαίγνιο καθώς πλέον το «Multi» δεν αναφέρεται στα διαφορετικά εδάφη στα οποία θα κινείται αλλά στους διαφορετικούς κατασκευαστές μέσα από τους οποίους θα διατίθεται.

Από την πλευράς να ευχηθούμε σε όλους τους αναγνώστες, Καλό Μήνα και Καλή Πρωταπριλιά!

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη μόνο για όσους μήνες κινούν το όχημα, και κατόπιν θα το θέτουν σε ακινησία
motomag MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την πλατφόρμα να τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε άρση ακινησίας.

Το ποσό το οποίο θα πληρώσουν εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα τους. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί αυτός που έκανε την παρανομία να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyCar, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Στην περίπτωση που για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, για να κάνει άρση ακινησίας ενώ μόλις η λήξει η διάρκεια αυτή θα πρέπει να προχωρήσει σε ψηφιακή ακινησία.

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας