Συνέδριο συνεργατών Yamaha 2019

Χρονιά ορόσημο για την Yamaha
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

22/2/2019

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το συνέδριο για τους συνεργάτες της που ολοκλήρωσε η αντιπροσωπεία της Yamaha στην Ελλάδα, ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε., ξεκινώντας παράλληλα και μια εορταστική χρονιά καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια παρουσίας της Yamaha στη χώρα μας, όπου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το επετειακό λογότυπο. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε τις λεπτομέρειες:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα Μεγάλο Συνέδριο τελείωσε,
μία Μεγάλη Χρονιά ξεκινά για την Yamaha!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τo Συνέδριο Συνεργατών Δικύκλων του Κλάδου Yamaha που οργανώθηκε την Παρασκευή 15.2.2109 στο Sofitel Athens Airport. Στα συστατικά της επιτυχίας καταγράφηκαν οι πολλές πρωτότυπες ομιλίες με δυναμικό περιεχόμενο και βέβαια ο μοναδικός χώρος του Sofitel που ντύθηκε στα χρώματα της Yamaha.

Σε πρώτη εμφάνιση παρουσιάστηκε το Επετειακό Λογότυπο για τα 50 χρόνια της Yamaha στην Ελλάδα, αποκάλυψη που σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής χρονιάς!  

 

Τις εργασίες άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ κος. Πάρης Κυριακόπουλος, δίνοντας έμφαση στη σημασία επαναφοράς του Συνεδρίου μετά από 8 χρόνια και στο μήνυμα «MAΖΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος κος. Σωτήρης Χατζίκος, τονίζοντας ότι ρόλος του Συνεδρίου είναι να δώσει τροφή για σκέψη και εργαλεία για το πώς θα πορευτούν οι Συνεργάτες μας από την επόμενη κιόλας μέρα στο Επόμενο Επίπεδο.

Τις εξελίξεις στην παγκόσμια και στην ελληνική αγορά και τη στρατηγική κατεύθυνση  παρουσίασε ο Διευθυντής Κλάδου Yamaha κος. Γιάννης Σώκιαλης, μ’ έμφαση στην καινοτομία και στη δυναμική πορεία της Υamaha που σχεδιάζει το μέλλον. Η ομιλία έκλεισε με το εντυπωσιακό video TOMORROW στ’ οποίο παρουσιάστηκε το όραμα της Yamaha για τα προϊόντα του μέλλοντος, από τη διευκόλυνση των καθημερινών μετακινήσεων με αιωρούμενες εφαρμογές ως διεύρυνση των ανθρώπινων δυνατοτήτων με εξαρτήματα εφαρμοζόμενα πάνω στο ανθρώπινο σώμα.

Οι εσωτερικοί ομιλητές ήταν πολλοί και ανέπτυξαν θέματα που αφορούν τόσο τις εξελίξεις στους τομείς που παρουσίασαν, όσο και πρακτικά θέματα του Κλάδου Yamaha για την χρονιά που έρχεται.
o Τη θέση της Yamaha στην ελληνική αγορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό,
τα νέα προϊόντα και τις βασικές κατευθύνσεις προβολής τους για το 2019 παρουσίασε ο Διευθυντής Marketing, κος. Νίκος Σκάρος.

o Για την παρουσία της εταιρείας στο internet, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την έμφαση στη νέα γενιά αναβατών με παιδικές Ακαδημίες μίλησε η Υπεύθυνη Digital & Social Media,κα. Λία Κατσιγιάννη.

o Για την εμπειρία που δημιουργεί η Yamaha μέσω της διαφήμισης και των εκδηλώσεων και εργαλεία που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία το 2019 μίλησε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, κα. Μαριλένα Δογάνη.
o Τα νέα προϊόντα και την ολοκληρωμένη πρόταση της εταιρείας σε επίπεδο ανταλλακτικών και αξεσουάρ παρουσίασε η Product Manager Parts & Accessories, κα. Αναστασία Καρανίκα.            
o Για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των συνεργείων και την αναβαθμισμένη εμπειρία υποστήριξης των πελατών Yamaha μίλησε ο Τεχνικός Διευθυντής, κος. Ανδρέας Κοσκινάς.
o Ιδιαίτερη ενότητα Racing με ανασκόπηση των αγωνιστικών επιτυχιών και παρουσίαση των νέων αγωνιστικών ομάδων 2019 παρουσίασε η κα. Νάνσυ Λίνα, Υπεύθυνη Αγωνιστικού.
o Τη νέα οπτική ταυτότητα και τα βασικά πρότυπα καταστημάτων που θέτει η Yamaha σε παγκόσμιο επίπεδο και πώς εφαρμόζονται ήδη στην Ελλάδα, μίλησε η Δήμητρα Καφρομάνη, Υπεύθυνη Διαχείρισης Προτύπων Δικτύου Συνεργατών.   
o Την Πολιτική Πωλήσεων για το 2019 ανέλυσε ο Διευθυντής Πωλήσεων του Κλάδου Yamaha, κος. Θανάσης Νέζης

Αίσθηση προκάλεσαν οι ομιλίες των προσκεκλημένων από συνεργαζόμενες εταιρείες.
• Η εκπρόσωπος της Nielsen, Ντορίνα Φυντάνη, παρουσίασε τα ευρήματα της Έρευνας Καταναλωτή που ανέθεσε ο Κλάδος Yamaha και εκπόνησε ειδικά για την Yamaha η Nielsen, με στόχο τη διερεύνηση της θέσης των δικύκλων Yamaha και την αποτύπωση των τάσεων στην ελληνική αγορά.
• O εκπρόσωπος της Magiq Doorz, Δημήτρης Καλαντζής, παρουσίασε τις νέες τάσεις στην επικοινωνία με τίτλο From Story Telling to Story Selling. Η Magiq Doorz είναι η νέα διαφημιστική εταιρεία με την οποία θα συνεργάζεται o Κλάδος Yamaha, σε μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία που ήδη ξεκινήσει με τη νέα καμπάνια του Crypton S. 
Στα πολύ δυνατά σημεία του Συνεδρίου καταγράφηκαν οι ομιλίες Επίσημων Συνεργατών :
O κος. Μιχάλης Σπηλιώτης ως έμπειρος συνεργάτης, ο κος. Δημήτρης Βερβέρογλου ως συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης και ο κος. Δημήτρης Σαρέλλας ως νέος συνεργάτης από το 2018, παρουσίασαν  την εμπειρία τους ως εκπρόσωποι του Δικτύου Συνεργατών.
Το κοινό συμπέρασμα που τόνισαν και οι τρεις Συνεργάτες ήταν ότι η σημαντική επένδυση που τόλμησαν με την εφαρμογή των νέων προτύπων της Yamaha στα νέα καταστήματα που δημιούργησαν μέσα στο 2018, αναβάθμισε την εμπειρία των πελατών τους και είχε καθοριστική θετική επίδραση στην επιχειρηματική τους δράση.

Τις εργασίες του Συνεδρίου έκλεισε ο Διευθύνων Σύμβουλος κος. Σωτήρης Χατζίκος, με μία εντυπωσιακή σύνθεση όσων παρουσιάστηκαν που καθήλωσε το κοινό. Συγκεκριμένα μίλησε για το συγκριτικό πλεονέκτημα που κατέχει το μοναδικό τρίπτυχο MΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ– ΥΑΜΑΗΑ–ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, και πώς θα ισχυροποιήσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο οδηγώντας τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά.

Κάμερες τροχαίας στην Αττική: Ψαλιδίστηκαν 21.000 καταγραφές πριν βεβαιωθεί πρόστιμο

Το νέο σύστημα ελέγχου καταγράφει παραβάσεις, αλλά κάθε υπόθεση εξετάζεται πριν εκδοθεί κλήση
Καμερες
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/8/2026

Περισσότερες από 21.000 καταγραφές παραβάσεων που εντόπισαν οι νέες κάμερες κυκλοφορίας στην Αττική απορρίφθηκαν έπειτα από έλεγχο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία ή δεν επρόκειτο για πραγματικές παραβάσεις

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., έως τις 22 Ιουλίου 2026 ακυρώθηκαν συνολικά 21.073 καταγραφές από το νέο σύστημα αυτόματης επιτήρησης της κυκλοφορίας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι κάμερες δεν εκδίδουν αυτόματα πρόστιμα, αλλά κάθε περίπτωση ελέγχεται πριν βεβαιωθεί παράβαση.

Ο συχνότερος λόγος απόρριψης ήταν η λανθασμένη αναγνώριση οχημάτων που κινούνταν πολύ κοντά στη διαγράμμιση, χωρίς όμως να την παραβιάζουν. Για τον λόγο αυτό ακυρώθηκαν 7.039 καταγραφές (33,4%).

Ακολούθησαν τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και κρατικά οχήματα, με 6.051 ακυρώσεις (28,7%), καθώς διαθέτουν ειδικό καθεστώς κατά την εκτέλεση υπηρεσίας.

Σε 4.732 περιπτώσεις (22,5%) η ποιότητα της εικόνας δεν επέτρεπε την ασφαλή αναγνώριση του οχήματος, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Επιπλέον, 1.958 καταγραφές (9,3%) ακυρώθηκαν επειδή η κυκλοφορία ρυθμιζόταν εκείνη τη στιγμή από τροχονόμο ή υπήρχε νόμιμη εξαίρεση για οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής ή του ΕΚΑΒ.

Μικρότερο ποσοστό αφορούσε περιπτώσεις όπου καταγράφηκαν περισσότερα από ένα οχήματα στο ίδιο πλάνο (440 περιπτώσεις), ξένες ή μη καταχωρημένες πινακίδες (171), σφάλματα στην αυτόματη αναγνώριση πινακίδων (107), μη ευδιάκριτες πινακίδες λόγω φθοράς ή λάσπης (71) και ελιγμούς που πραγματοποιήθηκαν για αποφυγή ατυχήματος (28). Άλλες 476 καταγραφές χαρακτηρίστηκαν ως “λοιποί λόγοι”.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το σύστημα λειτουργεί με ανθρώπινο έλεγχο πριν από την επιβολή προστίμου, ώστε να αποφεύγονται λανθασμένες χρεώσεις. Παράλληλα, αναδεικνύουν τα σημεία όπου το σύστημα εμφανώς πάσχει, όπως η ακρίβεια των αλγορίθμων αναγνώρισης, η απόδοση των καμερών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και η καλύτερη αναγνώριση των πινακίδων κυκλοφορίας.