Συνέδριο συνεργατών Yamaha 2019

Χρονιά ορόσημο για την Yamaha
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

22/2/2019

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το συνέδριο για τους συνεργάτες της που ολοκλήρωσε η αντιπροσωπεία της Yamaha στην Ελλάδα, ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε., ξεκινώντας παράλληλα και μια εορταστική χρονιά καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια παρουσίας της Yamaha στη χώρα μας, όπου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το επετειακό λογότυπο. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε τις λεπτομέρειες:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα Μεγάλο Συνέδριο τελείωσε,
μία Μεγάλη Χρονιά ξεκινά για την Yamaha!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τo Συνέδριο Συνεργατών Δικύκλων του Κλάδου Yamaha που οργανώθηκε την Παρασκευή 15.2.2109 στο Sofitel Athens Airport. Στα συστατικά της επιτυχίας καταγράφηκαν οι πολλές πρωτότυπες ομιλίες με δυναμικό περιεχόμενο και βέβαια ο μοναδικός χώρος του Sofitel που ντύθηκε στα χρώματα της Yamaha.

Σε πρώτη εμφάνιση παρουσιάστηκε το Επετειακό Λογότυπο για τα 50 χρόνια της Yamaha στην Ελλάδα, αποκάλυψη που σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής χρονιάς!  

 

Τις εργασίες άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ κος. Πάρης Κυριακόπουλος, δίνοντας έμφαση στη σημασία επαναφοράς του Συνεδρίου μετά από 8 χρόνια και στο μήνυμα «MAΖΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος κος. Σωτήρης Χατζίκος, τονίζοντας ότι ρόλος του Συνεδρίου είναι να δώσει τροφή για σκέψη και εργαλεία για το πώς θα πορευτούν οι Συνεργάτες μας από την επόμενη κιόλας μέρα στο Επόμενο Επίπεδο.

Τις εξελίξεις στην παγκόσμια και στην ελληνική αγορά και τη στρατηγική κατεύθυνση  παρουσίασε ο Διευθυντής Κλάδου Yamaha κος. Γιάννης Σώκιαλης, μ’ έμφαση στην καινοτομία και στη δυναμική πορεία της Υamaha που σχεδιάζει το μέλλον. Η ομιλία έκλεισε με το εντυπωσιακό video TOMORROW στ’ οποίο παρουσιάστηκε το όραμα της Yamaha για τα προϊόντα του μέλλοντος, από τη διευκόλυνση των καθημερινών μετακινήσεων με αιωρούμενες εφαρμογές ως διεύρυνση των ανθρώπινων δυνατοτήτων με εξαρτήματα εφαρμοζόμενα πάνω στο ανθρώπινο σώμα.

Οι εσωτερικοί ομιλητές ήταν πολλοί και ανέπτυξαν θέματα που αφορούν τόσο τις εξελίξεις στους τομείς που παρουσίασαν, όσο και πρακτικά θέματα του Κλάδου Yamaha για την χρονιά που έρχεται.
o Τη θέση της Yamaha στην ελληνική αγορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό,
τα νέα προϊόντα και τις βασικές κατευθύνσεις προβολής τους για το 2019 παρουσίασε ο Διευθυντής Marketing, κος. Νίκος Σκάρος.

o Για την παρουσία της εταιρείας στο internet, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την έμφαση στη νέα γενιά αναβατών με παιδικές Ακαδημίες μίλησε η Υπεύθυνη Digital & Social Media,κα. Λία Κατσιγιάννη.

o Για την εμπειρία που δημιουργεί η Yamaha μέσω της διαφήμισης και των εκδηλώσεων και εργαλεία που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία το 2019 μίλησε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, κα. Μαριλένα Δογάνη.
o Τα νέα προϊόντα και την ολοκληρωμένη πρόταση της εταιρείας σε επίπεδο ανταλλακτικών και αξεσουάρ παρουσίασε η Product Manager Parts & Accessories, κα. Αναστασία Καρανίκα.            
o Για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των συνεργείων και την αναβαθμισμένη εμπειρία υποστήριξης των πελατών Yamaha μίλησε ο Τεχνικός Διευθυντής, κος. Ανδρέας Κοσκινάς.
o Ιδιαίτερη ενότητα Racing με ανασκόπηση των αγωνιστικών επιτυχιών και παρουσίαση των νέων αγωνιστικών ομάδων 2019 παρουσίασε η κα. Νάνσυ Λίνα, Υπεύθυνη Αγωνιστικού.
o Τη νέα οπτική ταυτότητα και τα βασικά πρότυπα καταστημάτων που θέτει η Yamaha σε παγκόσμιο επίπεδο και πώς εφαρμόζονται ήδη στην Ελλάδα, μίλησε η Δήμητρα Καφρομάνη, Υπεύθυνη Διαχείρισης Προτύπων Δικτύου Συνεργατών.   
o Την Πολιτική Πωλήσεων για το 2019 ανέλυσε ο Διευθυντής Πωλήσεων του Κλάδου Yamaha, κος. Θανάσης Νέζης

Αίσθηση προκάλεσαν οι ομιλίες των προσκεκλημένων από συνεργαζόμενες εταιρείες.
• Η εκπρόσωπος της Nielsen, Ντορίνα Φυντάνη, παρουσίασε τα ευρήματα της Έρευνας Καταναλωτή που ανέθεσε ο Κλάδος Yamaha και εκπόνησε ειδικά για την Yamaha η Nielsen, με στόχο τη διερεύνηση της θέσης των δικύκλων Yamaha και την αποτύπωση των τάσεων στην ελληνική αγορά.
• O εκπρόσωπος της Magiq Doorz, Δημήτρης Καλαντζής, παρουσίασε τις νέες τάσεις στην επικοινωνία με τίτλο From Story Telling to Story Selling. Η Magiq Doorz είναι η νέα διαφημιστική εταιρεία με την οποία θα συνεργάζεται o Κλάδος Yamaha, σε μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία που ήδη ξεκινήσει με τη νέα καμπάνια του Crypton S. 
Στα πολύ δυνατά σημεία του Συνεδρίου καταγράφηκαν οι ομιλίες Επίσημων Συνεργατών :
O κος. Μιχάλης Σπηλιώτης ως έμπειρος συνεργάτης, ο κος. Δημήτρης Βερβέρογλου ως συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης και ο κος. Δημήτρης Σαρέλλας ως νέος συνεργάτης από το 2018, παρουσίασαν  την εμπειρία τους ως εκπρόσωποι του Δικτύου Συνεργατών.
Το κοινό συμπέρασμα που τόνισαν και οι τρεις Συνεργάτες ήταν ότι η σημαντική επένδυση που τόλμησαν με την εφαρμογή των νέων προτύπων της Yamaha στα νέα καταστήματα που δημιούργησαν μέσα στο 2018, αναβάθμισε την εμπειρία των πελατών τους και είχε καθοριστική θετική επίδραση στην επιχειρηματική τους δράση.

Τις εργασίες του Συνεδρίου έκλεισε ο Διευθύνων Σύμβουλος κος. Σωτήρης Χατζίκος, με μία εντυπωσιακή σύνθεση όσων παρουσιάστηκαν που καθήλωσε το κοινό. Συγκεκριμένα μίλησε για το συγκριτικό πλεονέκτημα που κατέχει το μοναδικό τρίπτυχο MΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ– ΥΑΜΑΗΑ–ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, και πώς θα ισχυροποιήσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο οδηγώντας τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά.

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες