Τέλη Κυκλοφορίας 2023 - Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια

Στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/11/2022

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023 αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, όπου μπορείτε να τα δείτε και να τα εκτυπώσετε.

Για να δείτε και να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας για κάθε όχημα σας, επισκεφθείτε το site myCar της ΑΑΔΕ ΕΔΩ, και πραγματοποιήστε είσοδο με τα στοιχεία του TaxisNet, ή με το ΑΦΜ και τον αριθμό του οχήματος σας.

Για να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας που σας αναλογούν, μπορείτε να το κάνετε μέσω mobile banking σκανάροντας τον QR κώδικα που βλέπετε, μέσω web banking, μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών των τραπεζών, και μέσω των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ.

Και για το 2023, το ύψος των τελών κυκλοφορίας στις μοτοσυκλέτα καθορίζεται μόνο βάσει του κυβισμού, αντίθετα με τα αυτοκίνητα όπου καθορίζεται με βάση τον κυβισμό για τα παλιά μοντέλα και με βάση την εκπομπή ρύπων για τα καινούργια.

Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έχει ανακοινωθεί για τις 31 Δεκεμβρίου 2022, αν και η βεβαρημένη ιστορία του θεσμού δεν αποκλείει να δούμε και πάλι παράταση, και παράταση στην παράταση, ω παράταση.

Και φέτος ισχύει το ίδιο πλαίσιο σε σχέση με τις απαλλαγές. Έτσι οι γονείς ανηλίκων παιδιών με αναπηρία καθώς και 8 κατηγορίες αναπήρων έχουν “ατέλεια”. Παράλληλα ισχύει το ίδιο πλαίσιο για όσους επιθυμούν να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι για να απαλλαγούν από το βάρος των τελών θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες το αργότερο έως το τέλος του έτους. Αθροιστικά, για τους υπόλοιπους οδηγούς ο συνολικός “λογαριασμός” ανέρχεται στο 1 δισεκ. ευρώ, ποσό που θα ενισχύσει σημαντικά το κρατικό ταμείο.

Το πρόστιμο για όσους δεν πληρώσουν τα τέλη που τους αναλογούν, ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής ανεβαίνει στα 30.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα, αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης.

BMW R 1250 GS / RT - Μεγάλη ανάκληση για κιβώτιο στις Η.Π.Α.

Αφορά σε 18.489 μοτοσυκλέτες κατασκευής 2019-2023
Ανάκληση BMW ΗΠΑ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/1/2023

Ο NHTSA , o κρατικός οργανισμός για τα στάνταρ ασφαλείας οχημάτων στις H.Π.Α., προχώρησε σε μεγάλη ανάκληση 18.489 BMW R 1250 GS / R 1250 GS Adventure / R 1250 RT, με χρονολογίες κατασκευής 2019-2023, καθώς σε κάποιες εξ αυτών μπορεί να σπάσει ο άξονας του κιβωτίου ταχυτήτων.

Ο αριθμός της καμπάνιας ανάκλησης της NHTSA είναι ο 23V-011, και ο λόγος ανάκλησης ότι σε συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας, ο άξονας του κιβωτίου ταχυτήτων μπορεί να πάθει ζημιά ή να σπάσει, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο πίσω τροχός, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση.

Οι ιδιοκτήτες των εν λόγω μοτοσυκλετών καλούνται να επισκεφθούν το επίσημο δίκτυο της BMW Motorrad στις Η.Π.Α., για διόρθωση του προβλήματος. Τώρα, ο NHTSA γράφει πως το πρόβλημα λύνεται με την... αναβάθμιση λογισμικού της ECU, κάτι που στα αυτιά μας ακούγεται αρκετά περίεργο έως και απίθανο.

Βρισκόμαστε σε αναμονή περισσότερων πληροφοριών τόσο από τη BMW, όσο και από το ευρωπαϊκό σύστημα RAPEX, ώστε να δούμε αν η ανάκληση θα επεκταθεί και στην Ευρώπη και αλλού, ή αν αφορά μόνο σε παρτίδες των Η.Π.Α..

Βαγιανέλης

 

Ετικέτες