Θεσσαλόνικη: Μπαράζ κατασχέσεων μοτοσυκλετών για τα εγκαίνια της ΔΕΘ
Παρούσα η αστυνομία μία ημέρα του χρόνου
Από το
motomag
30/8/2025
Την εικόνα πως όλα είναι μία βιτρίνα δίνει η Τροχαία στην Θεσσαλονίκη που αδιαφορεί στην διάρκεια του έτους αλλά κάθε χρόνο, λίγο πριν φτάσουν από την Αθήνα οι επίσημοι για την ΔΕΘ, βγαίνει στους δρόμους και σαρώνει τις μοτοσυκλέτες.
Εννοείται πως οι γερανοί δεν σηκώνουν τις μοτοσυκλέτες των νόμιμων αναβατών αλλά υπάρχουν αναφορές για υπερβολικό ζήλο ενώ δεν μπορεί κανείς να συγχαρεί την Τροχαία για το έργο της όταν μέσα στην διάρκεια του έτους υπάρχει πληθώρα καταγγελιών για εξατμίσεις που παράνομα χρησιμοποιούνται σε δημόσιο δρόμο και για καθεστώς ανομίας που τερματίζει μόνο για την ΔΕΘ.
Η αστυνόμευση δεν πρέπει να σταματά όλη την διάρκεια του έτους και να ισχύει μόνο για λίγες ημέρες του έτους, ούτε να δίνεται η εικόνα πως αν δεν υπήρχε η ΔΕΘ θα μπορούσαν όσοι παρανομούν να συνεχίσουν να το κάνουν.
Για άλλη μία φορά επίσης η μοτοσυκλέτα είναι στο επίκεντρο αυτών των μέτρων γιατί η Τροχαία ασχολείται με την εικόνα. Ένας δίχως ζώνη οδηγός αυτοκινήτου ή που μιλά στο κινητό κρατώντας, ορισμένοι απαντώντας και σε μηνύματα, δεν χαλούν την εικόνα που τους ενδιαφέρει έναντι της έναρξης της ΔΕΘ. Επίσης οι νόμιμα αγορασμένες εξατμίσεις που παρανόμως όμως χρησιμοποιούνται στους δημόσιους δρόμους και αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα για τους κατοίκους, ιδιαίτερα τα βρέφη και τους ηλικιωμένους, δεν απασχολούν την Τροχαία Θεσσαλονίκης παρά μόνο για λίγες ημέρες κάθε χρόνο αντί για όλο τον χρόνο.
Θα πρέπει να μην εξαντλούν την αυστηρότητά τους στα εγκαίνια της ΔΕΘ αλλά να κάνουν σωστά το έργο τους όλο το χρόνο.
Honda Racing Corporation: Νέος πρόεδρος για την HRC, ο Keiichi Yasuda
Στη θέση του Koji Watanabe - Αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Ιανουαρίου 2027
Από τον
Θοδωρή Ξύδη
5/10/2026
Αλλαγές έχουμε στην κορυφή της διοίκηση της HRC που ανακοίνωσε ως επόμενο πρόεδρό της τον Keiichi Yasuda, ο οποίος θα αντικαταστήσεις τον Koji Watanabe.
Ο σημερινός Πρόεδρος και CEO της HRC, Koji Watanabe, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του 2026, έχοντας ηγηθεί της εταιρείας από το 2022.
Ο Keiichi Yasuda είναι σήμερα εκτελεστικός αντιπρόεδρος της HRC, θέση που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2026. Με πολυετή εμπειρία στη Honda, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στο εξωτερικό, έχει διατελέσει σε σημαντικές διοικητικές θέσεις σε αγορές της Ασίας και της Β. Αμερικής.
Ο Yasuda ξεκίνησε την καριέρα του στη Honda το 1990 από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Στην πορεία ανέλαβε θέσεις ευθύνης στη Honda of America Mfg. στις ΗΠΑ, στη Honda Motor India, στην Asian Honda Motor στην Ταϊλάνδη, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος και CEO της Boon Siew Honda στη Μαλαισία και President Director της Astra Honda Motor στην Ινδονησία.
Το 2023 ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή επιχειρήσεων επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων της Honda Motor Co., έχοντας την ευθύνη για τον μετασχηματισμό των συστημάτων ανθρώπινου δυναμικού, τη στρατηγική ανάπτυξης ταλέντου και τη διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου σε επίπεδο ομίλου.
O απερχόμενος πρόεδρος της HRC, Koji Watanabe
Ο Koji Watanabe ανέλαβε την προεδρία της HRC το 2022, έχοντας προηγουμένως διαδραματίσει ρόλο στη στρατηγική branding, επικοινωνίας και motorsport της Honda. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της θητείας του, η HRC διεύρυνε σημαντικά το παγκόσμιο αγωνιστικό της αποτύπωμα, ενοποιώντας κάτω από μία ενιαία δομή τις δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.
Σημαντικοί σταθμοί της περιόδου Watanabe αποτέλεσαν η προετοιμασία για την επιστροφή της Honda στη Formula 1, η αναδιοργάνωση της HPD στις ΗΠΑ σε HRC US, καθώς και η δημιουργία της HRC UK, ενισχύοντας περαιτέρω τη διεθνή παρουσία της Honda στο motorsport. Ωστόσο μαζί με τα παραπάνω σημαντικά γεγονότα έχουμε και την αποτυχία της Honda σε αυτή την 4ετία όχι μόνο να κατακτήσει τον κάποιον τίτλο στο MotoGP αλλά να φανεί έστω ανταγωνιστική, όπως και την διακοπή της συνεργασίας της εργοστασιακής ομάδας με τον Marc Marquez καθώς ο Ισπανός έβλεπε ότι δεν μπορούσε η Honda να του προσφέρει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η αλλαγή ηγεσίας εντάσσεται σε έναν προγραμματισμένο κύκλο διοικητικών αλλαγών της Honda, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της διοικητικής δομής της HRC, την προσαρμογή της στις παγκόσμιες εξελίξεις και την επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης για την επόμενη γενιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
"Θεωρώ αποστολή μου να διαφυλάξω τη σταθερή βάση που δημιούργησε ο Watanabe και να την εξελίξω περαιτέρω. Θέλω να ενώσω όλους γύρω από έναν κοινό στόχο: τη νίκη στους αγώνες και τη δημιουργία μιας ακόμη ισχυρότερης HRC...", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Yasuda και πρόσθεσε ότι θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις για να φτιάξει μια HRC της οποίας "οι προκλήσεις θα εμπνέουν τους συνεργάτες, τους ανθρώπους της και τους φίλους του motorsport, ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να μοιραζόμαστε τη συγκίνηση της νίκης."