Τι αγόρασαν οι Έλληνες μέχρι σήμερα - Ταξινομήσεις 9μηνου 2022

Με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΜΕ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/10/2022

Τον Σεπτέμβριο του 2022, στην ελληνική αγορά δικύκλου και ATV καταγράφηκαν 5.442 ταξινομήσεις, που σε σχέση με τις 4.757 ταξινομήσεις του αντίστοιχου μήνα του 2021 μεταφράζονται σε άνοδο 14,40%.

Αντίστοιχα, το 9μηνο του 2022 έκλεισε με 45.808 ταξινομήσεις, που σε σχέση με τις 36.390 ταξινομήσεις του 9μηνου του 2021 μεταφράζονται σε άνοδο 25,88%, συνεχίζοντας έτσι την εντυπωσιακή ανοδική πορεία για το έτος, παρά τις αντιξοότητες, με κύριο εμπόδιο τα προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς, λόγω των προβλημάτων παραγωγής που εμποδίζουν τους κατασκευαστές να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.

Διαβάστε παρακάτω τις επιδόσεις των πρώτων εταιρειών της ελληνικής αγοράς δικύκλου & ATV για τον 9ο μήνα αλλά και για το πρώτο 9μηνο του έτους, και δείτε ποιες μοτοσυκλέτες, ποια scooter και ποια παπιά πρώτευσαν σε ταξινομήσεις.

Επίσης δείτε την κατάταξη των εταιρειών ανά τύπο οχήματος -μοτοσυκλέτα, scooter, παπί, ATV & SSV.

Όπου βλέπετε *OTHERS αφορά σε εταιρείες με ποσοστό αγοράς κάτω του 0,1%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moto Morini 650 cruiser - Τρίτο μοντέλο με τον ίδιο κινητήρα

Το επερχόμενο “αδελφάκι” των Seiemmezzo και X-Cape 650
Moto Morini cruiser 650
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

31/1/2023

On-Off μοντέλο έχουμε. Γυμνό; Έχουμε κι από αυτό -σε 2 μάλιστα εκδόσεις, street & scrambler. Cruiser; Έρχεται, όπως δείχνουν οι πατέντες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, με το τρίτο μοντέλο της δικύλινδρης εν σειρά πλατφόρμας της Moto Morini.

Ο κινητήρας προέρχεται όπως και στα “αδέλφια” του από την CFMOTO, βασιζόμενος στον αειθαλή αντίστοιχο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα της Kawasaki -βλ. Versys 650, Z650, Ninja 650 & Vulcan 650, όμως εδώ διαφέρει το πλαίσιο.

Το επερχόμενο cruiser της ιταλικής εταιρείας, υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Zhongneng, αναμένεται να παράγει 60 hp, με τιμή κοντά στα άλλα δύο μοντέλα της Morini, που στην Ελλάδα ξεκινούν από τα 7.690 ευρώ (Seiemezzo) και από τα 7.890 ευρώ (X-Cape).

Moto Morini cruiser

Το στιλ της μοτοσυκλέτας στις πατέντες θυμίζει (πολύ!) το Honda Rebel, ιδίως στο πλαίσιο που είναι ίδιο, αλλά και στις υπόλοιπες γραμμές της, στο ρεζερβουάρ, τη σέλα, τη μάσκα, τις φυσούνες, το πίσω μέρος… περίεργο γεγονός, καθώς η Moto Morini μας έχει συνηθίσει σε πολύ πιο μοναδικά, ιδιαίτερα και τολμηρά σχέδια στις μοτοσυκλέτες της.

Η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα, ενώ εντύπωση προκαλεί το τεράστιο ψυγείο μπροστά με το ακόμα πιο μεγάλο κάλυμμα που κατεβαίνει μέχρι κάτω! Η εξάτμιση βγαίνει χαμηλά, με ένα μακρύ και ίσιο τελικό, το τιμόνι διαθέτει μικρά καθρεπτάκια στα άκρα του, και το όργανο που δείχνει να έχει ανάμικτες αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις είναι στρογγυλό.

Για την ώρα η Moto Morini έχει δώσει τον κωδικό P16 στο cruiser project της, ενώ δεν θα ήταν απίθανο να το δούμε στην παραγωγή ως Excalibur ή ως New York, δυο ονόματα παλαιότερων cruiser μοντέλων της εταιρείας.

Ετικέτες