Timur Sardarov – CEO MV Agusta: "Νιώθω προδομένος"!

Πήρε θέση για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Ρώσος επιχειρηματίας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/3/2022

Το κύριο θέμα των ημερών δεν είναι άλλο φυσικά από την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, με το αντίκτυπο αυτής της πολεμικής σύρραξης να συμπαρασύρει τα πάντα. Αυτή τη στιγμή, όλος ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ στο ενιαίο μέτωπο εναντίον της ρωσικής επεκτατικής πολιτικής, προστίθενται ολοένα και περισσότερες φωνές.

Η αντίθεση σε αυτή την θηριωδία εκφράζεται μάλιστα και από μια μεγάλη μερίδα του ρωσικού λαού, που δεν διστάζουν να εκφράσουν και δημόσια τις θέσεις τους, καταδικάζοντας απερίφραστα –και πολλές φορές με σκληρό λόγο- την αδιανόητη πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία της Ρωσίας.

Ένας από αυτούς που βγήκαν στο προσκήνιο με δημόσιο λόγο για να καταδικάσουν την επεκτατική πολιτική της πατρίδας τους είναι και ο Timur Sardarov, ο CEO και ιδιοκτήτης της MV Agusta, ο οποίος εξέδωσε μια ανοιχτή επιστολή παίρνοντας θέση για την εισβολή στην Ουκρανία:

"Αγαπητοί συνεργάτες,

 

Θα ήθελα να απευθυνθώ σε εσάς αυτούς τους δύσκολους καιρούς, καθώς είμαι σίγουρος πως γνωρίζεται ότι υφίσταται αυτή τη στιγμή ένας πόλεμος ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία. Για μένα, ως Ρώσος, είναι η μεγαλύτερη τραγωδία στα 40 χρόνια της ύπαρξής μου. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα ένιωθα τόσο προδομένος από τις ενέργειες της χώρας μου.

Έχω πολλούς φίλους στην Ουκρανία και πολλούς φίλους και συγγενείς στην Ρωσία. Τόσο κατά την ανατροφή μου όσο και κατά την ανατροφή των γονιών μου, θεωρούσαμε ότι ήμασταν αδελφικά κράτη. Είχαμε ελεύθερη μετακίνηση μεταξύ των πόλεών μας και ποτέ δεν θεωρούσαμε ότι διαφέρουμε. Υποστηρίζαμε ο ένας τον άλλον και ερωτευόμασταν μεταξύ μας –πριν διαπραχθούν αυτές οι ακρότητες από το ρωσικό κράτος.

Όλη η οικογένειά μου είναι σοκαρισμένη, όλοι οι άνθρωποι που ξέρω είναι σοκαρισμένοι, θυμωμένοι και νιώθουν προδομένοι.

Οι επιπτώσεις για την Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, είναι απρόβλεπτες.

Η ρητορική που βγαίνει από τα ρωσικά και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι τόσο πολωτική, που με αηδιάζει. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι Ρώσοι νιώθουν το ίδιο. Οι Ρώσοι είναι ένα περήφανο έθνος και στην Ιστορία μας κανείς δεν μας έχει προδώσει περισσότερο από το καθεστώς του Πούτιν.

Οι σκέψεις και οι προσευχές μου πηγαίνουν στον ουκρανικό λαό και στους δύστυχους Ρώσους στρατιώτες, τα νέα παιδιά που ρίχτηκαν μέσα σε αυτή την αδερφοκτόνα μάχη.

Συγνώμη για τα συναισθήματά μου, αλλά δεν έχω πολλούς ανθρώπους για να τα εκφράσω και σας θεωρώ όλους οικογένειά μου.

 

Μετά τιμής

Timur Sardarov"

Με αυτή την πραγματικά συγκινησιακή και ειλικρινή επιστολή, ο Sardarov τάχθηκε ξεκάθαρα κατά του πολέμου και της στρατηγικής που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Πούτιν.

O σαραντάχρονος Ρώσος γεννήθηκε στην Μόσχα και ανέκαθεν είχε ένα άσβεστο πάθος για τις μοτοσυκλέτες, αναπτύσσοντας μάλιστα και την θεωρία για τα ψυχολογικά οφέλη που προσφέρει η οδήγηση της μοτοσυκλέτας.

Το 2016, ως ιδρυτής και Πρόεδρος του επενδυτικού ομίλου Black Ocean Group, συναντήθηκε με τον Claudio Castiglioni προκειμένου να γίνει η εξαγορά της MV Agusta -και αφού είχε διαβλέψει την μεγάλη δυναμική της μάρκας- και το 2018 ανέλαβε την θέση του CEO στην θρυλική ιταλική φίρμα. Επένδυσε πάνω στην φιλοσοφία του ότι "οι μοτοσυκλέτες είναι το νέο σύμβολο ελευθερίας του μέλλοντος", εφαρμόζοντας ένα πρωτοποριακό επιχειρηματικό πλάνο, με την συμμετοχή κάθε εργαζόμενου και στελέχους στην εταιρεία, φτάνοντας σήμερα να έχει πετύχει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης για την MV Agusta, διατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έκαναν την ιταλική φίρμα μία από τις πλέον ποθητές στον κόσμο.

Ατύχημα με μοτοσυκλέτα είχε ο Τσέχος Πρόεδρος Petr Pavel

Λάτρης των δυο τροχών, ο Pavel έπεσε την ώρα που οδηγούσε στην πίστα
Petr Pavel
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Ο 62χρονος Petr Pavel, ο 4ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας και φανατικός αναβάτης μοτοσυκλέτας, είχε ένα μικροατύχημα οδηγώντας μοτοσυκλέτα με χαμηλή ταχύτητα σε ασφάλτινη πίστα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της χώρας του, όπου και παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μέσα στην Παρασκευή οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο.

Πρόσφατα έχουμε δει τον Pavel να δίνει το παρών τόσο σε επίσκεψη στο εργοστάσιο της Moto Guzzi στο Mandello Del Lario, όπου οδήγησε το νέο Stelvio, αλλά και στη διοργάνωση της Harley-Davidson στην Πράγα. Ο Pavel έχει για προσωπική μοτοσυκλέτα μια BMW R 1250 GS, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι ακριβώς έκανε στην πίστα και το πώς και πού χτύπησε.

Ο Pavel δεν παρέμεινε για πολύ στο νοσοκομείο, ενώ το γραφείο τύπου του Τσέχου Προέδρου ανακοίνωσε πως ο πρώην αρχηγός του στρατού της Τσεχίας θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του.

Ετικέτες