Τραγωδία στην Αθηνών-Κορίνθου: ΙΧ μπήκε αντίθετα και συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα – Δύο νεκροί
Δύο νεκροί κι ένας τραυματίας από τραγικό λάθος
Από το
motomag
24/10/2022
Θανατηφόρο τροχαίο αργά το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων, στο 37ο χιλιόμετρο. Αυτοκίνητο μπήκε ανάποδα στην Εθνική οδό και συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα.
Ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας έχασε την ζωή του ακαριαία. Νεκρή είναι και η ηλικιωμένη γυναίκα που οδηγούσε το ΙΧ ενώ τραυματίας είναι ο συνοδηγός του αυτοκινήτου. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μετά από αρκετή ώρα ενώ έρευνα πρέπει να γίνει και για την σήμανση στο σημείο.
Κ. Κυρανάκης για κυκλοφοριακό χάος Αθήνας – “Αυτή η πόλη δεν χωράει άλλους ανθρώπους”!
Προκλητικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών - Προτείνει στους κατοίκους να φύγουν για να λυθεί το πρόβλημα
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
2/12/2025
Αποκέντρωση πρότεινε αστειευόμενος ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης για να λυθεί το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην Αθήνα και τους γύρω δήμους.
"Οι δρόμοι είναι γεμάτοι, τα λεωφορεία είναι γεμάτα, το μετρό είναι γεμάτο, ο ηλεκτρικός είναι γεμάτος, τα σπίτια είναι γεμάτα. Αυτή η πόλη δεν χωράει άλλους ανθρώπους", απάντησε χθες, 1η Νοεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών στην πρωινή εκπομπή "ACTION ΤΩΡΑ" του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 σε ερώτηση για το αν το υπουργείο θα κάνει κάνει για να αντιμετωπίσει το χάος της Αθήνας, έχοντας προτείνει λίγο νωρίτερα και την αποκέντρωση ως μέτρο για να αδειάσουν οι δρόμοι, ώστε να γίνει χώρος για τους... τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα σε μεγαλύτερους αριθμούς και αυτή την περίοδο επειδή η χώρα προωθεί τον τουρισμό όλον τον χρόνο.
Συνέχισε μάλιστα να εκφράζεται ως στέλεχος του Υπουργείου Τουρισμού και πρόσθεσε ότι ο Υπουργός Μεταφορών δεν είναι ικανός από μόνος του να επιβάλλει ποιοι θα έρθουν στην πόλη για να εργαστούν ή πόσο τουρισμό θα έχει αποφεύγοντας να πει κάτι για την τραγική κατάσταση που επικρατεί τις ώρες αιχμής και στους δρόμους των δήμων που βρίσκονται γύρω από εκείνον της Αθήνας. Πρόσθεσε επίσης ότι ο τουρισμός είναι πηγή εσόδων για την οικονομία της χώρας με… “αρνητικές συνέπειες” το κυκλοφοριακό και το οικιστικό ζήτημα.
Αναφορικά με τα μέτρα που θα πάρει το υπουργείο του ο κ. Κυρανάκης υποσχέθηκε ανανεώσεις σε συρμούς μετρό και ηλεκτρικού με στόχο την αύξηση της συχνότητας και τον αριθμό των επιβατών που εξυπηρετούνται, ενώ όταν ερωτήθηκε για το ζήτημα της λεωφόρου Κηφισού απάντησε πως ήδη “μετράμε με drone πόσα φορτηγά κυκλοφορούν και τι χώρο πιάνουν στον Κηφισό μεταξύ 7 και 10 το πρωί, για να δούμε πόσο επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα” καθώς εξετάζεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων το συγκεκριμένο τρίωρο. Για μέτρα που θα επηρέαζαν άμεσα τους οδηγούς αυτοκινήτου και θα τους ανάγκαζαν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο σπίτι και να σκεφτούν εναλλακτικούς τρόπους ούτε λόγος σοβαρός.
Υπό συζήτηση λοιπόν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στον Κηφισό από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί, καθώς εξετάζεται η πιλοτική εφαρμογή του, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, ο οποίος ωστόσο παραδέχτηκε την ανεπάρκεια του μέτρου που εξετάζεται λέγοντας ότι πάλι θα υπάρχει κυκλοφοριακό χάος, ακόμη περισσότερο μετά τη λήξη του τρίωρου. Είπε επίσης και για το έξτρα κόστος που θα έχει αυτό για τους πολίτες λόγω του επιπλέον προσωπικού που ενδέχεται να προσλάβει μια επιχείρηση για να εργάζεται νωρίτερα, ενώ και εδώ επέλεξε να κοστολογήσει αντίστοιχα την οικονομική ζημιά που γίνεται ήδη σε επίπεδο χαμένων ωρών και άσκοπης κατανάλωσης καυσίμων όπως και της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών.