Triumph - Εξαγόρασε την εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών OSΕΤ Bikes

Ως μέρος του σχεδίου της για την ανάπτυξη πλήρους ηλεκτρικής γκάμας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/6/2022
Η Triumph εξαγόρασε την βρετανική εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών OSET Bikes, ως μέρος του σχεδίου του Hinckley να δημιουργήσει τη δική της, πλήρη, ηλεκτρική γκάμα.
 
Λίγο πριν παρουσιάσει τη νέα γκάμα Enduro και MX μοτοσυκλετών της, η Triumph Motorcycles κάνει μία ακόμα δυναμική κίνηση στην Off-Road κατηγορία, εξαγοράζοντας την OSET Bikes, μια εταιρεία με δυνατή παρουσία στα ελαφριά ηλεκτρικά Off-Road δίκυκλα.
Η OSET ιδρύθηκε το 2004 από τον Ian Smith, που αρχικά ήθελε να δημιουργήσει μια ηλεκτρική Off-Road μοτοσυκλέτα για τον γιο του Oliver, ενώ στη συνέχεια προχώρησε στη μαζική παραγωγή ελαφριών ηλεκτρικών δικύκλων, κυρίως για παιδιά, με κινητήρες που εξέλιξε η ίδια η εταιρεία.
 
Μέχρι σήμερα, η OSET έχει στο ενεργητικό της παγκόσμιες πωλήσεις 40.000 ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, ενώ στο δελτίο τύπου της η εταιρεία αναφέρει πως η εξαγορά της από την Triumph θα βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να κερδίσουν γνώσεις και εμπειρία στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, ώστε να αμφότερες να αναπτυχθούν παράλληλα.
Η εξαγορά της OSET από την Triumph θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή νέων αναβατών στον χώρο της μοτοσυκλέτας από μικρή ηλικία (3 έτη και άνω), με βάση τις συγκεκριμένες μικρές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.
 
Nick Bloor, Triumph CEO: “Ενώ οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να εργάζονται ανεξάρτητα, θα συνεργαστούν σε μια σειρά νέων προϊόντων κορυφαίας τεχνολογίας, που θα εμπνεύσει νεαρούς αναβάτες να ασχοληθούν με την εκτός δρόμου οδήγηση.”
 
Ian Smith, OSET Bikes CEO: “Η OSET θα συνεχίσει να υπηρετεί την κοινότητα των αναβατών που ασχολείται με trial και Off-Road οδήγηση, όμως τώρα βελτιώνουμε τη θέση μας ώστε να εξελίξουμε όλη τη γκάμα μας, ενώ θα απολαμβάνουμε την ασφάλεια και τη δύναμη που προσφέρει η Triumph.”

Θεσσαλονίκη: Ληστεία, απαγωγή και εκβιασμός σε μία ημέρα με πρόσχημα την αγορά μοτοσυκλέτας – Συλλήψεις 5 μήνες μετά!

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων
1
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/1/2026

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2025, όταν ένας εκ των τεσσάρων δραστών (38, 42, 46 και 49 ετών) επικοινώνησε με το 48χρονο θύμα και κανονίστηκε συνάντηση στην Νικόπολης Θεσσαλονίκης, με πρόσχημα την ολοκλήρωση αγοραπωλησίας μοτοσυκλέτας.

Εκεί, ο 48χρονος συναντήθηκε με τον 38χρονο δράστη, ο οποίος στη συνέχεια τον έπεισε να μεταβούν σε περιοχή του Ευόσμου. Δυστυχώς για το θύμα στο σημείο περίμεναν οι υπόλοιποι δράστες, 42, 46 και 49 ετών με τον 49χρονο να επιτήθεται και να δένει το θύμα με χειροπέδες.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των δραστών, οι 4 δράστες, όλοι τους πολίτες, τον μετέφεραν σε άλλο σημείο της περιοχής, όπου του αφαίρεσαν έναν φορητό υπολογιστή, ένα ρολόι χειρός, προσωπικό έγγραφο και το κινητό του τηλέφωνο.

Οι δράστες φέρονται να απαίτησαν από τον 48χρονο να τους αποκαλύψει τους κωδικούς των τραπεζικών εφαρμογών του, ενώ ένας εκ των δραστών προχώρησε ακόμη περισσότερο στις απειλές του και πυροβόλησε μία φορά στον αέρα με πιστόλι, προκειμένου να τον πείσει για τις διαθέσεις του.

Αφότου πήραν τους κωδικούς τον απελευθέρωσαν έχοντας μάλιστα την απαίτηση να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ αργότερα την ίδια ημέρα.
Μετά την ληστεία και την απαγωγή, οι 4 δράστες προχώρησαν και στον εκβιασμό.

Χρειάστηκαν 5 μήνες, όμως σύμφωνα με το σημερινό Δ.Τ. της ΕΛ.ΑΣ η υπόθεση εξιχνιάστηκε και οι δράστες έχουν συλληφθεί.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ετικέτες