Triumph - Εξαγόρασε την εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών OSΕΤ Bikes

Ως μέρος του σχεδίου της για την ανάπτυξη πλήρους ηλεκτρικής γκάμας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/6/2022
Η Triumph εξαγόρασε την βρετανική εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών OSET Bikes, ως μέρος του σχεδίου του Hinckley να δημιουργήσει τη δική της, πλήρη, ηλεκτρική γκάμα.
 
Λίγο πριν παρουσιάσει τη νέα γκάμα Enduro και MX μοτοσυκλετών της, η Triumph Motorcycles κάνει μία ακόμα δυναμική κίνηση στην Off-Road κατηγορία, εξαγοράζοντας την OSET Bikes, μια εταιρεία με δυνατή παρουσία στα ελαφριά ηλεκτρικά Off-Road δίκυκλα.
Η OSET ιδρύθηκε το 2004 από τον Ian Smith, που αρχικά ήθελε να δημιουργήσει μια ηλεκτρική Off-Road μοτοσυκλέτα για τον γιο του Oliver, ενώ στη συνέχεια προχώρησε στη μαζική παραγωγή ελαφριών ηλεκτρικών δικύκλων, κυρίως για παιδιά, με κινητήρες που εξέλιξε η ίδια η εταιρεία.
 
Μέχρι σήμερα, η OSET έχει στο ενεργητικό της παγκόσμιες πωλήσεις 40.000 ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, ενώ στο δελτίο τύπου της η εταιρεία αναφέρει πως η εξαγορά της από την Triumph θα βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να κερδίσουν γνώσεις και εμπειρία στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, ώστε να αμφότερες να αναπτυχθούν παράλληλα.
Η εξαγορά της OSET από την Triumph θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή νέων αναβατών στον χώρο της μοτοσυκλέτας από μικρή ηλικία (3 έτη και άνω), με βάση τις συγκεκριμένες μικρές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.
 
Nick Bloor, Triumph CEO: “Ενώ οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να εργάζονται ανεξάρτητα, θα συνεργαστούν σε μια σειρά νέων προϊόντων κορυφαίας τεχνολογίας, που θα εμπνεύσει νεαρούς αναβάτες να ασχοληθούν με την εκτός δρόμου οδήγηση.”
 
Ian Smith, OSET Bikes CEO: “Η OSET θα συνεχίσει να υπηρετεί την κοινότητα των αναβατών που ασχολείται με trial και Off-Road οδήγηση, όμως τώρα βελτιώνουμε τη θέση μας ώστε να εξελίξουμε όλη τη γκάμα μας, ενώ θα απολαμβάνουμε την ασφάλεια και τη δύναμη που προσφέρει η Triumph.”

Ανάκληση Ducati Streetfighter V4, Panigale V4 στις Η.Π.Α. για σωληνάκι φρένου

Αρχικά είχε ανακοινωθεί μόνο για το Panigale V4, επεκτείνεται τώρα και στο SF V4 - Αφορά 1.440 μοτοσυκλέτες
Ανάκληση Ducati Panigale V4 - Streetfighter V4
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/2/2026

Στις αρχές του 2025 σας είχαμε γράψει για την ανάκληση του Ducati Panigale V4 στις ΗΠΑ για το σωληνάκι του φρένου πίσω, που χρειαζόταν τοποθέτηση νέας θερμικής ασπίδας. Η ανάκληση κατόπιν επεκτάθηκε και στην Ευρώπη, ενώ τώρα σε αυτή προστίθεται -στις ΗΠΑ αρχικά- και το Streetfighter V4.

Η νέα ανάκληση με αριθμό NHTSA ID: 26V050000 αφορά στις 2026 Streetfighter V4, Streetfighter V4 S, Panigale V4, και Panigale V4 S με έτος κατασκευής 2025-2026, και ο λόγος της ανάκλησης είναι πως το σωληνάκι του πίσω φρένου δεν προστατεύεται επαρκώς από τη θερμοκρασία. Έτσι, μπορεί να υπερθερμανθεί, με αποτέλεσμα τα υγρά να “βράσουν", και το φρένο να χάσει την απόδοσή του. Η λύση είναι απλούστατη, με τους dealer της Ducati στις ΗΠΑ να αντικαθιστούν δωρεάν τη θερμική ασπίδα στο σωληνάκι.

Η ανάκληση έρχεται να επεκτείνει την προηγούμενη ανάκληση 25V103 του NHTSA, που αφορούσε αποκλειστικά στο Panigale V4, ενώ δεν πρέπει να συγχέεται με την πρόσφατη ανάκληση για τα φρένα των Ducati Panigale V2 και Streetfighter V2.

Είμαστε σε αναμονή για να δούμε αν η ανάκληση επεκταθεί και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ετικέτες