Triumph - Εξαγόρασε την εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών OSΕΤ Bikes

Ως μέρος του σχεδίου της για την ανάπτυξη πλήρους ηλεκτρικής γκάμας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/6/2022
Η Triumph εξαγόρασε την βρετανική εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών OSET Bikes, ως μέρος του σχεδίου του Hinckley να δημιουργήσει τη δική της, πλήρη, ηλεκτρική γκάμα.
 
Λίγο πριν παρουσιάσει τη νέα γκάμα Enduro και MX μοτοσυκλετών της, η Triumph Motorcycles κάνει μία ακόμα δυναμική κίνηση στην Off-Road κατηγορία, εξαγοράζοντας την OSET Bikes, μια εταιρεία με δυνατή παρουσία στα ελαφριά ηλεκτρικά Off-Road δίκυκλα.
Η OSET ιδρύθηκε το 2004 από τον Ian Smith, που αρχικά ήθελε να δημιουργήσει μια ηλεκτρική Off-Road μοτοσυκλέτα για τον γιο του Oliver, ενώ στη συνέχεια προχώρησε στη μαζική παραγωγή ελαφριών ηλεκτρικών δικύκλων, κυρίως για παιδιά, με κινητήρες που εξέλιξε η ίδια η εταιρεία.
 
Μέχρι σήμερα, η OSET έχει στο ενεργητικό της παγκόσμιες πωλήσεις 40.000 ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, ενώ στο δελτίο τύπου της η εταιρεία αναφέρει πως η εξαγορά της από την Triumph θα βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να κερδίσουν γνώσεις και εμπειρία στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, ώστε να αμφότερες να αναπτυχθούν παράλληλα.
Η εξαγορά της OSET από την Triumph θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή νέων αναβατών στον χώρο της μοτοσυκλέτας από μικρή ηλικία (3 έτη και άνω), με βάση τις συγκεκριμένες μικρές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.
 
Nick Bloor, Triumph CEO: “Ενώ οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να εργάζονται ανεξάρτητα, θα συνεργαστούν σε μια σειρά νέων προϊόντων κορυφαίας τεχνολογίας, που θα εμπνεύσει νεαρούς αναβάτες να ασχοληθούν με την εκτός δρόμου οδήγηση.”
 
Ian Smith, OSET Bikes CEO: “Η OSET θα συνεχίσει να υπηρετεί την κοινότητα των αναβατών που ασχολείται με trial και Off-Road οδήγηση, όμως τώρα βελτιώνουμε τη θέση μας ώστε να εξελίξουμε όλη τη γκάμα μας, ενώ θα απολαμβάνουμε την ασφάλεια και τη δύναμη που προσφέρει η Triumph.”

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026: Όλα έτοιμα! Οι εταιρείες που συμμετέχουν

Η μεγαλύτερη γιορτή της μοτοσυκλέτας - ΞΕΚΙΝΑ
έκθεση μοτοσυκλέτας 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

31/3/2026

Όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή της μοτοσυκλέτας!

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας επιστρέφει δυναμικά και φέρνει τα νέα μοντέλα του 2026, πολλά από αυτά σε πρώτη παρουσίαση στο κοινό!

Η λίστα με τους εκθέτες είναι έτοιμη, παραμονή της έναρξης, άργησε λίγο για όποιον περίμενε ίσως να δει την λίστα για να αποφασίσει την επίσκεψή του!
Ήταν όμως για καλό σκοπό καθώς πέρα των Honda και Piaggio Group και μερικών ακόμη απουσιών, υπάρχει μεγάλη πληρότητα.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη φετινή έκθεση Μοτοσυκλέτας και έχουν ήδη στήσει τα περίπτερά τους είναι οι εξής: Aodes, BMW Motorrad, Benda, Bimota, Brixton, BSA, Buggy Motors, Can Am, CFMOTO, Cyclone, Ducati, Ecoshift, FB Mondial, Gemini, GPX, Harley-Davidson, Husqvarna, Hyosung, Indian Motorcycle, Italjet, Kawasaki, KTM, KYMCO, Kove, Letbe, Malaguti, Moto Morini, Motron, Phelon & Moore, QJMOTOR, Royal Alloy, Royal Enfield, Suzuki, SYM, Thrust Motor, Triumph, UM Motorcycles, Velocifero, Voge, Yadea, Yamaha, Zontes.

Απόν θα είναι η Honda και το Piaggio Group που περιλαμβάνει τις Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio και Vespa, ενώ επίσης απούσα θα είναι η Motoway Καμπράνης, μαζί με τις μάρκες που εκπροσωπεί: Asus, Benelli, Keeway, Morbidelli.

Σας περιμένουμε στο περίπτερο του MOTO!

Αναλυτικά το ωράριο της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας:

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
1-5 Απριλίου / Metropolitan Expo
Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη 1/4: 14:00-21:00
Πέμπτη 2/4: 14:00-21:00
Παρασκευή 3/4: 14:00-21:00
Σάββατο 4/4: 10:00-21:00
Κυριακή 5/4: 10:00-21:00