Triumph - Εξαγόρασε την εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών OSΕΤ Bikes

Ως μέρος του σχεδίου της για την ανάπτυξη πλήρους ηλεκτρικής γκάμας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/6/2022
Η Triumph εξαγόρασε την βρετανική εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών OSET Bikes, ως μέρος του σχεδίου του Hinckley να δημιουργήσει τη δική της, πλήρη, ηλεκτρική γκάμα.
 
Λίγο πριν παρουσιάσει τη νέα γκάμα Enduro και MX μοτοσυκλετών της, η Triumph Motorcycles κάνει μία ακόμα δυναμική κίνηση στην Off-Road κατηγορία, εξαγοράζοντας την OSET Bikes, μια εταιρεία με δυνατή παρουσία στα ελαφριά ηλεκτρικά Off-Road δίκυκλα.
Η OSET ιδρύθηκε το 2004 από τον Ian Smith, που αρχικά ήθελε να δημιουργήσει μια ηλεκτρική Off-Road μοτοσυκλέτα για τον γιο του Oliver, ενώ στη συνέχεια προχώρησε στη μαζική παραγωγή ελαφριών ηλεκτρικών δικύκλων, κυρίως για παιδιά, με κινητήρες που εξέλιξε η ίδια η εταιρεία.
 
Μέχρι σήμερα, η OSET έχει στο ενεργητικό της παγκόσμιες πωλήσεις 40.000 ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, ενώ στο δελτίο τύπου της η εταιρεία αναφέρει πως η εξαγορά της από την Triumph θα βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να κερδίσουν γνώσεις και εμπειρία στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, ώστε να αμφότερες να αναπτυχθούν παράλληλα.
Η εξαγορά της OSET από την Triumph θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή νέων αναβατών στον χώρο της μοτοσυκλέτας από μικρή ηλικία (3 έτη και άνω), με βάση τις συγκεκριμένες μικρές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.
 
Nick Bloor, Triumph CEO: “Ενώ οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να εργάζονται ανεξάρτητα, θα συνεργαστούν σε μια σειρά νέων προϊόντων κορυφαίας τεχνολογίας, που θα εμπνεύσει νεαρούς αναβάτες να ασχοληθούν με την εκτός δρόμου οδήγηση.”
 
Ian Smith, OSET Bikes CEO: “Η OSET θα συνεχίσει να υπηρετεί την κοινότητα των αναβατών που ασχολείται με trial και Off-Road οδήγηση, όμως τώρα βελτιώνουμε τη θέση μας ώστε να εξελίξουμε όλη τη γκάμα μας, ενώ θα απολαμβάνουμε την ασφάλεια και τη δύναμη που προσφέρει η Triumph.”

MotoGP Βαλένθια, FP1: Jack Miller και Yamaha στη κορυφή

Αναμενόμενες "εκπλήξεις" στα ελεύθερα λόγω επιλογών στα ελαστικά
Jack Miller Valencia FP1 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

14/11/2025

Ο Jack Miller ήταν ο αναβάτης που έγραψε τον καλύτερο χρόνο στα τελευταία ελεύθερα δοκιμαστικά της σεζόν, βάζοντας στο τέλος ένα φρέσκο ζευγάρι ελαστικών.

Οι αναβάτες που είναι συνήθως πιο αργοί άλλαξαν τα ελαστικά τους με φρέσκα ελαστικά και οι ταχύτεροι κράτησαν αυτά που χρησιμοποιούσαν από την αρχή και αυτός ήταν ο λόγος που ο Miller βρέθηκε στην κορυφή του session με χρόνο 1:30,382 που πέτυχε προς το τέλος του, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα των ελεύθερων δοκιμαστικών -μέχρι περίπου τα μισά- ταχύτερος όλων ήταν ο Alex Marquez που έκανε τελικά τον 6ο χρόνο, κρατώντας τα ίδια ελαστικά.

Ο χρόνος του Miller ήταν μακριά από το απόλυτο ρεκόρ γύρου στη Βαλένθια που πέτυχε το 2023 ο Maverick Vinales (1:28,931), ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του για βρεθεί στη 19η θέση. Το ρεκόρ του Ισπανού δεν αναμένεται να κρατήσει για πολύ ακόμη.

Ο Αυστραλός της Prima Pramac Yamaha Team ήταν 3,2 δέκατα πιο γρήγορος από τον δεύτερο Ai Ogura (Trackhouse MotoGP Team), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Aleix Espargaro (Honda HRC Test Team) για να συμπληρώσει αυτή την μοναδική για φέτος τριάδα σε FP1.

Ο Raul Fernandez (Trackhouse MotoGP Team) έφερε μία ακόμη Aprilia στις πρώτες θέσεις με τον Franco Morbidelli (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) να κλείνει την πρώτη πεντάδα -ούτε αυτός άλλαξε ελαστικά.

Η V4 Yamaha YZR-M1 του Augusto Fernandez (Yamaha Factory Racing Team) ήταν 10η, ίσως στην πιο ελπιδοφόρα εμφάνισή της μέχρι τώρα, με το session βέβαια να μην έχει και ιδιαίτερη βαρύτητα για τον λόγο που σας αναφέραμε και αυτό φαίνεται και από τον χρόνο του Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) που βρέθηκε 14ος, ενώ στη 18η θέση βρέθηκε ο Marco Bezzecchi. 

Ο Pecco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) είχε τον 21ο χρόνο και ήταν 2,5 δέκατα πιο γρήγορος από τον Nicolo Bulega που ζει το όνειρό του με την ευκαιρία που του έχει δοθεί -ήταν και ο μόνος που δοκίμασε σκληρό εμπρός ελαστικό-, ενώ 24ος και τελευταίος, 1,541 δλ. από την κορυφή, ήταν ο Jorge Martin επίσης στην επιστροφή του στη δράση.
 

 

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Jack MILLER

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1'30.382

2

Ai OGURA

Trackhouse MotoGP Team

1'30.705

3

Aleix ESPARGARO

Honda HRC Test Team

1'30.707

4

Raul FERNANDEZ

Trackhouse MotoGP Team

1'30.800

5

Franco MORBIDELLI

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1'30.860

6

Alex MARQUEZ

BK8 Gresini Racing MotoGP

1'30.884

7

Joan MIR

Honda HRC Castrol

1'30.926

8

Pedro ACOSTA

Red Bull KTM Factory Racing

1'30.998

9

Fabio DI GIANNANTONIO

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1'31.033

10

Augusto FERNANDEZ

Yamaha Factory Racing Team

1'31.035

11

Fermin ALDEGUER

BK8 Gresini Racing MotoGP

1'31.113

12

Luca MARINI

Honda HRC Castrol

1'31.146

13

Johann ZARCO

CASTROL Honda LCR

1'31.171

14

Fabio QUARTARARO

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1'31.204

15

Alex RINS

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1'31.301

16

Brad BINDER

Red Bull KTM Factory Racing

1'31.319

17

Enea BASTIANINI

Red Bull KTM Tech3

1'31.326

18

Marco BEZZECCHI

Aprilia Racing

1'31.364

19

Maverick VIÑALES

Red Bull KTM Tech3

1'31.430

20

Somkiat CHANTRA

IDEMITSU Honda LCR

1'31.454

21

Francesco BAGNAIA

Ducati Lenovo Team

1'31.528

22

Miguel OLIVEIRA

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1'31.715

23

Nicolo BULEGA

Ducati Lenovo Team

1'31.766

24

Jorge MARTIN

Aprilia Racing

1'31.923