Turbo μοτοσυκλέτα ετοιμάζει η Suzuki

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/1/2015

 

Τα νέα από την Ιαπωνία επιμένουν ότι η Suzuki ετοιμάζει μια turbo μοτοσυκλέτα παραγωγής. Πολύ θα θέλαμε να δούμε έναν ανταγωνιστή για την Kawasaki H2 και να δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία hyperbike, όμως αυτό δεν μοιάζει πολύ πιθανό αφού οι πληροφορίες μιλούν για δικύλινδρο κινητήρα μεσαίου κυβισμού, πιθανότατα 600 κυβικών όπως το πρωτότυπο Recursion που είχαμε δει πρόσφατα στην έκθεση του Μιλάνου και είχε κινητήρα 650 κυβικών. Με δεδομένο ότι η τεχνολογία των κινητήρων turbo τα τελευταία χρόνια έχει κυριαρχήσει στην αυτοκινητόβιομηχανία και έχει κάνει άλματα προόδου σε τομείς όπως η οικονομία καυσίμου και η ομαλότητα απόδοσης, η ιδέα να ξαναδούμε μοτοσυκλέτες με turbo όπως το Suzuki XN 85, Honda CX 500/650 Turbo, Yamaha XJ 650 Turbo και Kawasaki  GPz 750 Turbo που είχαν εμφανιστεί στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ίσως να είναι πιο επιτυχημένη αυτή την φορά.   

Brembo: Προειδοποίηση για βόμβα – Εκκενώθηκαν τρία κτίρια στο Bergamo

Το απόγευμα της Τρίτης σήμανε συναγερμός σε τρεις κεντρικές εγκαταστάσεις της Brembo
brembo
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/9/2026

Στις 15:45 το απόγευμα της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου η Αστυνομία του Bergamo ειδοποίησε τη Brembo πως είχε δεχτεί ένα ανώνυμο e-mail που προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας σε κάποια εγκατάσταση της εταιρείας.

Αμέσως δόθηκε εντολή εκκένωσης τριών μεγάλων μονάδων που διατηρεί η Brembo στο ευρύτερο Bergamo, στις περιοχές Mapello, Curno και Stezzano.

Όλες οι εγκαταστάσεις άδειασαν χωρίς πρόβλημα από το προσωπικό και οι αρχές ανέλαβαν δράση με μονάδες εξουδετέρωσης εκρηκτικών και ειδικευμένα σκυλιά, ωστόσο μετά από κάποιες ώρες αποδείχθηκε πως η απειλή ήταν άνευ περιεχομένου και πιθανότατα φάρσα.

Αργά το απόγευμα η περιοχή κηρύχθηκε ασφαλής από τις αρχές και όλοι οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στα πόστα τους κανονικά.

Ετικέτες