Turbo μοτοσυκλέτα ετοιμάζει η Suzuki

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/1/2015

 

Τα νέα από την Ιαπωνία επιμένουν ότι η Suzuki ετοιμάζει μια turbo μοτοσυκλέτα παραγωγής. Πολύ θα θέλαμε να δούμε έναν ανταγωνιστή για την Kawasaki H2 και να δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία hyperbike, όμως αυτό δεν μοιάζει πολύ πιθανό αφού οι πληροφορίες μιλούν για δικύλινδρο κινητήρα μεσαίου κυβισμού, πιθανότατα 600 κυβικών όπως το πρωτότυπο Recursion που είχαμε δει πρόσφατα στην έκθεση του Μιλάνου και είχε κινητήρα 650 κυβικών. Με δεδομένο ότι η τεχνολογία των κινητήρων turbo τα τελευταία χρόνια έχει κυριαρχήσει στην αυτοκινητόβιομηχανία και έχει κάνει άλματα προόδου σε τομείς όπως η οικονομία καυσίμου και η ομαλότητα απόδοσης, η ιδέα να ξαναδούμε μοτοσυκλέτες με turbo όπως το Suzuki XN 85, Honda CX 500/650 Turbo, Yamaha XJ 650 Turbo και Kawasaki  GPz 750 Turbo που είχαν εμφανιστεί στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ίσως να είναι πιο επιτυχημένη αυτή την φορά.   

Έπιασαν την Ελεωνόρα Ζουγανέλη με Vespa πάνω από το όριο αλκοόλ

Εξαιρετικά χαμηλά το όριο με τον νέο ΚΟΚ
Έπιασαν την Ελεωνόρα Ζουγανέλη με Vespa πάνω από το όριο αλκοόλ
Από το

motomag

12/12/2025

Εξαιρετικά χαμηλά είναι τα όρια πλέον με τον νέο ΚΟΚ και με τον σχολαστικό έλεγχο που γίνεται τώρα στην αρχή -με την εμπειρία να μας λέει πως μετά από κάθε αλλαγή έτσι κάνουν για λίγο καιρό- περισσότερες ειδήσεις θα έρχονται για επώνυμους που οδηγούν δίκυκλα.

Αυτή τη φορά ήταν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη που ξημερώματα σήμερα της έγινε έλεγχος σε μπλόκο της Σταδίου και στην μέτρηση φάνηκε 0,15mg/l ποσότητα αλκοόλ. Στην επανάληψη λίγη ώρα αργότερα το όργανο μέτρησης έδειξε 0,10mg/l που είναι ακριβώς το όριο στα δίκυκλα, ισοδυναμώντας με ένα μικρό ποτήρι μπύρας και για αυτό της αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης για 60 ημέρες, επιβλήθηκε πρόστιμο 350 Ευρώ και ακινητοποίηση της Vespa.

Αυτό σημαίνει πως πρακτικά ο νέος ΚΟΚ καθιστά μηδενική την ανοχή στο αλκοόλ για τις μοτοσυκλέτες.

Ένα μέτρο ιδιαίτερα αυστηρό.