URBAN MOBILITY 2022 – My first ride

Εναλλακτικές προτάσεις στην αστική μετακίνηση του σήμερα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/5/2022

Αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινά το Urban Mobility 2022 όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να δοκιμάσουν εναλλακτικές μορφές ατομικής μετακίνησης για μέσα στην πόλη. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

URBAN MOBILITY 2022 – My first ride

28-29 Μαΐου 2022

Στάδιο «Σοφία Μπεφόν», Π. Φάληρο

Ο κόσμος αλλάζει, οι μετακινήσεις στην πόλη αλλάζουν. Ολοένα στρεφόμαστε σε νέες μεθόδους μετακίνησης, υιοθετούμε ένα νέο τρόπο ζωής, πιο οικολογικό και με ένα πιο σύγχρονο lifestyle.

Για σένα που ενδιαφέρεσαι για τις νέες τάσεις στην αστική μετακίνηση, για σένα που ψάχνεις έναν σύγχρονο, ευέλικτο και οικονομικό τρόπο για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στον αστικό κλοιό, διοργανώνουμε την URBAN MOBILITY 2022, μία εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Π. Φαλήρου που φιλοδοξεί να δώσει εναλλακτικές προτάσεις στην αστική μετακίνηση του σήμερα.

Οι επισκέπτες στην URBAN MOBILITY 2022 θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις νέες προτάσεις της αγοράς στον τομέα ηλεκτρικών ποδηλάτων, πατινιών, ηλεκτροκίνητων και βενζινοκίνητων scooter και μοτοσυκλετών μέχρι 125cc, καθώς και να τα δοκιμάσουν με ασφάλεια σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα υπό την επίβλεψη πιστοποιημένων εκπαιδευτών δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε οδηγούς αυτοκινήτων να μετακινηθούν εναλλακτικά, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, μόνο με την άδεια οδήγησης αυτοκινήτου (υπό προϋποθέσεις).

Η URBAN MOBILITY 2022 θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου 2022 στον εξωτερικό χώρο στου σταδίου «Σοφία Μπεφόν» στην τοποθεσία της Μαρίνας Φλοίσβου στο Π. Φάληρο, μια τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση και άνετο parking, προσφέροντας άνετη και ασφαλή παραμονή για εκθέτες και επισκέπτες όπου και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Μαΐου 2022

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 10:00 - 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το link https://motorcycleevents.gr/blog/urban-mobility-2022/

FB event page: www.facebook.com/events/578752660334929/?ref=newsfeed

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την εταιρία DEMAND EVENTS, η οποία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από

είκοσι μεγάλες εκδηλώσεις για τους δύο τροχούς, από το 2012 μέχρι σήμερα.

 

Ηλεκτροκίνηση: Honda R&D και QuantumScape εξελίσσουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Ανακοινώθηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών με το βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση
QuantumScape
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/6/2026

Με ανακοίνωσή της η αμερικανική QuantumScape Corporation αποκαλύπτει πως ήρθε σε συμφωνία με τη Honda R&D Co., Ltd., θυγατρική της Honda Motor Co., Ltd., προκειμένου να εξελίξουν την πλατφόρμα μπαταριών στερεάς κατάστασης (solid state). Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, οι δύο πλευρές θα εστιάσουν την προσοχή τους αφενός στην εξέλιξη της απόδοσης αυτής της τεχνολογίας, αλλά και της κατασκευαστικής αλυσίδας τους.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης αντικαθιστούν τον υγρό ηλεκτρολύτη με στερεό υλικό και προτείνουν ως βασικά τους πλεονεκτήματα τη μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα για ίδιο όγκο, ταχύτερη φόρτιση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά και την πλήρη εξάλειψη του κινδύνου ανάφλεξης που έχουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η QuantumScape εξελίσσει μια δική της τεχνολογία μπαταριών λιθίου-μετάλλου, η οποία είναι και το σημείο αιχμής που την έφερε δίπλα στη Honda. Όπως εξηγεί ο Atsushi Ogawa, διευθυντής του Research Center of Excellence της Honda R&D, “η τεχνολογία της QS έχει επιδείξει μοναδικά και πειστικά πλεονεκτήματα κατά τη διάρκεια της αξιολόγησής μας. Βλέπουμε τη δυναμική αυτής της τεχνολογίας στο να προσθέσει αξία σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, συμπεριλαμβάνοντας τα ηλεκτρικά οχήματα, και είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωρούμε στο επόμενο βήμα της συνεργασίας μας.”

Μάλιστα αυτή η τεχνολογία της QuantumScape είναι η ίδια που εξετάζεται από τον Όμιλο Volkswagen με τη βοήθεια της Ducati και της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας V21L που χρησιμοποιήθηκε για την ηλεκτρική κατηγορία MotoE του MotoGP.