URBAN MOBILITY 2022 – My first ride

Εναλλακτικές προτάσεις στην αστική μετακίνηση του σήμερα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/5/2022

Αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινά το Urban Mobility 2022 όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να δοκιμάσουν εναλλακτικές μορφές ατομικής μετακίνησης για μέσα στην πόλη. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

URBAN MOBILITY 2022 – My first ride

28-29 Μαΐου 2022

Στάδιο «Σοφία Μπεφόν», Π. Φάληρο

Ο κόσμος αλλάζει, οι μετακινήσεις στην πόλη αλλάζουν. Ολοένα στρεφόμαστε σε νέες μεθόδους μετακίνησης, υιοθετούμε ένα νέο τρόπο ζωής, πιο οικολογικό και με ένα πιο σύγχρονο lifestyle.

Για σένα που ενδιαφέρεσαι για τις νέες τάσεις στην αστική μετακίνηση, για σένα που ψάχνεις έναν σύγχρονο, ευέλικτο και οικονομικό τρόπο για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στον αστικό κλοιό, διοργανώνουμε την URBAN MOBILITY 2022, μία εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Π. Φαλήρου που φιλοδοξεί να δώσει εναλλακτικές προτάσεις στην αστική μετακίνηση του σήμερα.

Οι επισκέπτες στην URBAN MOBILITY 2022 θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις νέες προτάσεις της αγοράς στον τομέα ηλεκτρικών ποδηλάτων, πατινιών, ηλεκτροκίνητων και βενζινοκίνητων scooter και μοτοσυκλετών μέχρι 125cc, καθώς και να τα δοκιμάσουν με ασφάλεια σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα υπό την επίβλεψη πιστοποιημένων εκπαιδευτών δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε οδηγούς αυτοκινήτων να μετακινηθούν εναλλακτικά, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, μόνο με την άδεια οδήγησης αυτοκινήτου (υπό προϋποθέσεις).

Η URBAN MOBILITY 2022 θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου 2022 στον εξωτερικό χώρο στου σταδίου «Σοφία Μπεφόν» στην τοποθεσία της Μαρίνας Φλοίσβου στο Π. Φάληρο, μια τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση και άνετο parking, προσφέροντας άνετη και ασφαλή παραμονή για εκθέτες και επισκέπτες όπου και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Μαΐου 2022

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 10:00 - 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το link https://motorcycleevents.gr/blog/urban-mobility-2022/

FB event page: www.facebook.com/events/578752660334929/?ref=newsfeed

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την εταιρία DEMAND EVENTS, η οποία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από

είκοσι μεγάλες εκδηλώσεις για τους δύο τροχούς, από το 2012 μέχρι σήμερα.

 

Stark Future: Ανακοίνωσε θετικό οικονομικά πρώτο εξάμηνο στο 2026

Εντυπωσιακή αναφορά στην αύξηση εσόδων 46% στα 86 εκατ. ευρώ
Stark Future
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

6/8/2026

Η “ισπανική” εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών συνεχίζει την ανοδική της πορεία, καταγράφοντας θετικά λειτουργικά αποτελέσματα παραδίδοντας 8.124 μοτοσυκλέτες στο πρώτο εξάμηνο του 2026, με τα περιθώρια κέρδους να βελτιώνονται χάρη στην αύξηση της παραγωγής.

Η Stark Future ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2026, καταγράφοντας έσοδα 86 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα κατά 46% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2025. Παράλληλα, η εταιρεία πέτυχε για πρώτη φορά θετικό αποτέλεσμα τόσο σε επίπεδο “προ φόρων” (EBITDA) όσο και “προ αποσβέσεων” (ΕΒΙΤ), αμφότερα σημαντικά ορόσημα για την οικονομική πορεία της.

Το EBITDA διαμορφώθηκε στα 5,3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχεί σε περιθώριο 6,1%, έναντι ζημίας 1,7 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Stark

Παράλληλα, το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε κατά 9,3 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας το 39,6%. Η εταιρεία αποδίδει τη βελτίωση αυτή στη μείωση του κόστους παραγωγής ανά μοτοσυκλέτα, καθώς αυξήθηκε ο όγκος παραγωγής.

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους η Stark παρέδωσε 8.124 μοτοσυκλέτες, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Επιπλέον, το δεύτερο τρίμηνο ήταν το ισχυρότερο στην ιστορία της εταιρείας, με ρεκόρ μηνιαίων εσόδων, παραδόσεων μέσω του δικτύου αντιπροσώπων και παραγωγής στο εργοστάσιο.

Σημαντική ανάπτυξη παρουσίασαν και οι υπόλοιπες δραστηριότητες της εταιρείας. Τα έσοδα από ανταλλακτικά υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι, ενώ αυξήθηκαν και τα έσοδα από λογισμικό μετά την εμπορική διάθεση του συστήματος Dynamic Traction Control, για το οποίο η Stark έχει καταθέσει αίτηση κατοχύρωσης πατέντας.

Stark

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, η Stark Future ενίσχυσε και τη διοικητική της ομάδα, ανακοινώνοντας την πρόσληψη του Max Cichon στη θέση του Οικονομικού Διευθυντή (CFO). Ο Cichon διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για την επόμενη φάση ανάπτυξής της.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Stark Future, Anton Wass, δήλωσε, "Θέσαμε έναν στόχο και τον ξεπεράσαμε. Το σημαντικότερο είναι ότι πετύχαμε θετικό EBIT ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά σε νέες τεχνολογίες. Αυτό αποδεικνύει ότι η ανάπτυξή μας βασίζεται στην πραγματική κερδοφορία, στη ζήτηση της αγοράς και στην αποτελεσματική εκτέλεση του επιχειρηματικού μας σχεδίου, όχι στην κατανάλωση κεφαλαίων."

Stark

Η εταιρεία εμφανίζεται αισιόδοξη για τη συνέχεια της χρονιάς και διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις της για το σύνολο του 2026.