Valentino Rossi - Επίσημος πρεσβευτής της Yamaha

Αλλά με Ducati μοτοσυκλέτες στην VR46 Racing Team και με BMW αυτοκίνητο στους αγώνες
Valentino Rossi Yamaha ambassador
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/5/2023

Μετά από 16 χρόνια συνεργασίας στους αγώνες, με αμέτρητες στιγμές χαράς και επιτυχιών για Valentino Rossi και Yamaha, και μετά την επιλογή μοτοσυκλετών της Ducati από τον "γιατρό" για την ομάδα VR46 στο MotoGP, έρχεται τώρα -με αρκετή καθυστέρηση είναι η αλήθεια- η ανάδειξη του Valentino Rossi ως επίσημου πρεσβευτή της εταιρείας από την Iwata.

Η επική ιστορία της Yamaha και του Valentino Rossi ξεκίνησε το 2004, όταν ο «γιατρός» πήρε τη νίκη στην Νότια Αφρική στον πρώτο του αγώνα με την ιαπωνική εταιρεία. Η ιστορία μετά από αυτό λίγο πολύ γνωστή σε όλους... τέσσερις παγκόσμιοι τίτλοι στο MotoGP (2004, 2005, 2008 και 2009), 56 νίκες, 142 βάθρα και αμέτρητες στιγμές τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Όλα αυτά τα επιτεύγματα έκαναν τη σχέση του Valentino Rossi και της Yamaha μοναδική.

Το 2021 ο Valentino Rossi αποσύρθηκε από το MotoGP, ωστόσο συνέχισε να οδηγεί τις μοτοσυκλέτες της Yamaha για τις προπονήσεις του, σε χώμα και άσφαλτο. Όπως αναφέρει η εταιρεία των τριών διαπασών, ο Rossi είχε εκφράσει στο παρελθόν το ενδιαφέρον του να γίνει πρεσβευτής της Yamaha, επιθυμία που τελικά πήρε σάρκα και οστά καθώς από τις 29/4/2023 ο εννέα φορές Πρωταθλητής του MotoGP είναι επίσημα ο επίσημος πρεσβευτής της Yamaha παγκοσμίως.

Μένει να δούμε πως θα ισορροπήσει ο γιατρός την αγωνιστική του εμπλοκή -κυρίως με τη Ducati- με τον νέο του ρόλο για λογαριασμό της Yamaha, και αν αυτή η νέα θέση επηρεάσει σε βάθος χρόνου την επιλογή εργοστασίου για τις μοτοσυκλέτες της VR46.

Valentino Rossi Yamaha ambassador

Μετά την επίτευξη της συμφωνίας ο Valentino Rossi, ο Tetsu Ono (Γενικός Διευθυντής – Διεύθυνση Στρατηγικής Motorsports της Yamaha Motor Co., Ltd) και ο Lin Jarvis (Διευθύνων Σύμβουλος, Yamaha Motor Racing) προχώρησαν σε δηλώσεις.

Valentino Rossi Yamaha ambassador

Valentino Rossi: “Σίγουρα, αυτή η συμφωνία μεταξύ εμένα και της Yamaha προκαλεί μεγάλη συγκίνηση. Δουλέψαμε μαζί για πολλά χρόνια στο παρελθόν, οπότε είναι κάτι φυσικό. Αφού αποσύρθηκα από το MotoGP, συνέχισα να προπονούμαι και να οδηγώ μοτοσυκλέτες. Πάντα σχεδίαζα να συνεχίσω να αγωνίζομαι με τη μια ή την άλλη μορφή. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου στο MotoGP, οδήγησα μοτοσυκλέτες Yamaha ως μέρος του συμβολαίου μου. Αλλά ακόμα και μετά την απόσυρση μου από τους αγώνες, συνέχισα να χρησιμοποιώ μοτοσυκλέτες Yamaha γιατί το απολαμβάνω. Είμαι χαρούμενος που η συμφωνία υπογράφηκε τώρα, οπότε εγώ και η Yamaha θα συνεργαστούμε στο νέο αυτό πλάνο”.

Valentino Rossi Yamaha ambassador

Tetsu Ono - Γενικός Διευθυντής - Διεύθυνση Στρατηγικής Motorsports της Yamaha Motor Co., Ltd: “Πρώτα θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Valentino για τη συνέχιση της συνεργασίας μας. Η Yamaha είναι πολύ περήφανη που έχει τον Valentino ως επίσημο πρεσβευτή, ίσως ακόμη περισσότερο αφού η επιθυμία να γίνει προήλθε από αυτόν προσωπικά. Το να έχετε τη σφραγίδα έγκρισης ενός εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή είναι η καλύτερη σύσταση που μπορείτε να λάβετε ως μάρκα μοτοσυκλετών. Είναι απόδειξη της ποιότητας των προϊόντων και της κουλτούρας της Yamaha. Η Yamaha προσπαθεί συνεχώς να φέρει στους πελάτες της συναισθήματα βαθιάς ικανοποίησης και έντονου ενθουσιασμού που βιώνουμε όταν συναντάμε κάτι εξαιρετικής αξίας. Χαιρόμαστε που ο Valentino, ο GOAT των αγώνων, νιώθει τέτοιο ενθουσιασμό που οδηγεί τις μοτοσυκλέτες της Yamaha και που είναι χαρούμενος που συνεργάζεται ξανά με τη Yamaha σε στενή συνεργασία. Η Yamaha συνάπτει αυτήν τη συμφωνία με πρόθεση να καλύψει τις ανάγκες του Valentino όσον αφορά τις μοτοσυκλέτες για σκοπούς εκπαίδευσης και αναψυχής. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του για την ενίσχυση της εικόνας της Yamaha”.

Valentino Rossi Yamaha ambassador

Lin Jarvis - Διευθύνων Σύμβουλος, Yamaha Motor Racing: “Eίναι μεγάλη στιγμή για τη Yamaha και είναι επίσης μια συναισθηματική εξέλιξη για τους οπαδούς, που σίγουρα τους λείπει o Valentino από το MotoGP από την ημέρα που αποσύρθηκε. Ο Valentino και η M1 του μοιράζονταν έναν ιδιαίτερο δεσμό. Η άφιξή του στη Yamaha ήταν ο καταλύτης που άλλαξε εντελώς το αγωνιστικό μας πρόγραμμα στο MotoGP σε σημείο που ο Valentino και η Yamaha σχεδόν έγιναν συνώνυμα. Μαζί πετύχαμε πολλές νίκες, βάθρα και τέσσερα πρωταθλήματα, ενώ υπήρχαν και οι στιγμές στα παρασκήνια: η σκληρή δουλειά αλλά και το διασκεδαστικό μέρος των αγώνων. Πάντα θεωρούσαμε τον Valentino ως ‘οικογένεια’ μας και μόλις εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει να χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτες Yamaha και να γίνει επίσημος πρεσβευτής, προσπαθήσαμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Valentino είναι πλέον επίσημα ο πρεσβευτής μας”.

Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο

Μέσα σε μία ημέρα νέος CEO και νέος αντιπρόεδρος
motomag Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Αλλαγές στην ηγεσία της Fantic είχαμε το τελευταίο διάστημα καθώς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας εξέλεξαν ομόφωνα τον Paolo Fontana ως νέο CEO και τον Mariano Roman ως νέο αντιπρόεδρο.

Ο Paolo Fontana, ο οποίος είχε ήδη διοριστεί ως Γενικός Διευθυντής της Fantic τον Ιανουάριο του 2024, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον Όμιλο Fantic Motor S.p.A., ο οποίος ελέγχει επίσης τις μάρκες Motori Minarelli και Bottecchia.

Από την άλλη ο Mariano Roman, νεοδιορισθείς πρόεδρος της ANCMA (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δικύκλων και Ποδηλάτων της Ιταλίας), αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου της Fantic, συνεχίζοντας παράλληλα να ηγείται στους τομείς των προϊόντων, της έρευνας και ανάπτυξης και των αγώνων που αφορούν την Fantic.

Paolo Fontana: "Είναι τιμή για μένα να αναλάβω αυτόν τον ρόλο και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Mariano Roman για τη συνεχή υποστήριξη που μου παρείχε αυτούς τους μήνες. Ξεκίνησα την καριέρα μου στον κόσμο των μοτοσυκλετών, που ήταν πάντα το μεγάλο μου πάθος, παράλληλα με την ορεινή ποδηλασία. Το να επιστρέφω τώρα σε αυτό, χάρη σε αυτή τη σημαντική θέση στη Fantic, με κάνει υπερήφανο και μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρος ο όμιλος μπορεί να εκφράσει τις τεράστιες δυνατότητές του και, από την πλευρά μου, είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτό".

Ο Mariano Roman δήλωσε: "Ο διορισμός μου ως Προέδρου της ANCMA ήταν μια αναγνώριση για το έργο που έχω επιτελέσει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, και όχι μόνο για τα συναρπαστικά ορόσημα που πέτυχα μαζί με τη Fantic. Ο αυξανόμενος φόρτος ευθυνών και δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το τριετές σχέδιο ανάπτυξης απαιτούσε περισσότερη υποστήριξη. Αυτό εκπληρώθηκε μέσω της συνεργασίας με τον Paolo Fontana, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ομαδικός παίκτης ερμηνεύοντας το πραγματικό πνεύμα της εταιρείας ως Γενικός Διευθυντής και αξίζει πλήρως την εμπιστοσύνη των μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου".