Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

VIDEO-ΗΠΑ: Χτύπησε μοτοσυκλετιστή και πήρε την μοτοσυκλέτα μαζί του…

Ευτυχώς δίχως σοβαρό τραυματισμό

Πρωτοφανής η εικόνα που κάνει από εχθές τον ψηφιακό γύρο του κόσμου, καθώς ο οδηγός ενός αυτοκινήτου συμπεριφέρεται στο CBR που έχει καρφωθεί στον προφυλακτήρα, σαν ένα απλό «μυγάκι» συνεχίζοντας να οδηγεί με ταχύτητα, σκορπώντας σπίθες στο οδόστρωμα και αδιαφορώντας για τις συνέπειες και κυρίως για την τύχη του αναβάτη. Διαφορετικά θα είχε σταματήσει.

 

Είχε προηγηθεί ένα αντικανονικό προσπέρασμα του αυτοκινήτου σε άλλο αυτοκίνητο, μία απότομη αλλαγή λωρίδας δηλαδή, που το έφερε ακριβώς πίσω από το CBR, σύμφωνα με την μαρτυρία του ανθρώπου που σταμάτησε να βοηθήσει τον μοτοσυκλετιστή και ήταν ο πρώτος που ειδοποίησε το κέντρο άμεσης δράσης. Η διαφορά ταχύτητας δεν ήταν μεγάλη, σχεδόν με εκατό χιλιόμετρα πήγαινε το CBR και με 110-115 το minivan όταν χτύπησε την μοτοσυκλέτα.

 

To video που κάνει τον γύρο του κόσμου το έχει τραβήξει συνεπιβάτης ενός άλλου αυτοκινήτου. Τρίτη μαρτυρία κατά σειρά, φανερώνει πως ο οδηγός του αυτοκινήτου το εγκατέλειψε λίγο πιο κάτω, από το σημείο που σταμάτησε για να απαγκιστρωθεί η μοτοσυκλέτα, μαζί με τον προφυλακτήρα του.

 

Ο εγκληματικός οδηγός διέφυγε πεζός όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε σε φράκτη. Το καλύτερο κομμάτι της ιστορίας και αυτό που δείχνει την εγκληματική του δράση, ήταν η συνέχεια.

 

Ο 25χρονος οδηγός που ταυτοποιήθηκε ως George Cesar Valentin, πήγε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να δηλώσει το όχημά του ως κλεμμένο και εκεί του ασκήθηκε πίεση και τελικά ομολόγησε πως χτύπησε ο ίδιος τον 37χρονο μοτοσυκλετιστή και συνέχισε την πορεία του, προσπαθώντας να μειώσει τις συνέπειες για τον ίδιο.

 

Μονάχα που του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για χτύπημα και εγκατάλειψη, που στις ΗΠΑ επιφέρουν άμεση φυλάκιση, αντί για ένα πολύ πιο απλό σαν νομική διαδικασία, τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό…

Ο Valentin πήρε σε δευτερόλεπτα μία πολύ άσχημη απόφαση. Να αδιαφορήσει για τον άνθρωπο που μόλις είχε χτυπήσει και να προσπαθήσει να ξεφύγει σαν να μην έκανε ποτέ το πρώτο, από μία μακρά λίστα λαθών...

 

Δείτε το video: