Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

VIDEO μετωπικής μοτοσυκλέτας – αυτοκινήτου δίνει στην δημοσιότητα η αγγλική αστυνομία

Απόδειξη πως ο εξοπλισμός σώζει ζωές

Την περασμένη Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η δίκη του Florian Pratt σαρανταενός ετών κάτοικο Αγγλίας, που οδηγώντας ένα Subaru με ταχύτητα μεγαλύτερη από εκείνη που επέτρεπε όχι μόνο το όριο, αλλά και η στροφή η ίδια, ξέφυγε της πορείας του και έπεσε πάνω σε άτυχο μοτοσυκλετιστή διαλύοντας την σπονδυλική του στήλη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Απρίλιο όμως τώρα δόθηκε το video στην δημοσιότητα από την αστυνομία του South Yorkshire, για έναν σημαντικό λόγο, όπως λένε στην ανακοίνωσή τους: Να υπενθυμίσουν πως ο κατάλληλος εξοπλισμός αναβάτη σώζει ζωές.

«Μπορεί να οδηγείτε μυαλωμένα τηρώντας τον ΚΟΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το ίδιο θα κάνουν όλοι στον δρόμο. Παρακαλούμε να φροντίζετε να φοράτε πάντα τον σωστό εξοπλισμό, μπορεί να είναι ακριβότερο, μπορεί να σας κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά χωρίς αυτόν παίρνετε ένα μεγάλο ρίσκο».

Ο άτυχος 35χρονος αναβάτης είχε κάταγμα σπονδυλικής στήλης, σπασμένο καρπό αλλά και στέρνο και θα αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα για την υπόλοιπη ζωή του.

Το περιστατικό συνέβη σε επαρχιακό δρόμο ανάμεσα σε Sheffield και Manchester σε μία περιοχή που χρησιμοποιείται συχνά από μοτοσυκλετιστές για βόλτες. Η Suzuki K7 του μοτοσυκλετιστή από το Barnsley καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στην κατάθεσή τους, οι αστυνομικοί είπαν πως ο παραβάτης οδηγός δεν είχε στο παρελθόν κάποια κλήση ή κάποιο παράπτωμα και μπορεί να ήταν έμπειρος ή να θεωρούσε τον εαυτό του έμπειρο, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση έκανε τραγικό λάθος με οδυνηρό αποτέλεσμα. Ο μόνος λόγος που δεν αντιμετωπίζει ποινή ανθρωποκτονίας, είναι γιατί έτυχε ο αναβάτης από απέναντι να είναι καλά εξοπλισμένος.

Καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση, την οποία σύμφωνα με τα τοπικά μέσα θα εκτίσει κανονικά -δεν είναι σαν την Ελλάδα δηλαδή- και παράλληλα στέρηση διπλώματος για τρία χρόνια.

Το VIDEO είναι το παρακάτω, και οι σκηνές που δείχνει είναι σκληρές, αλλά κι ένα καλό παράδειγμα για το γεγονός πως πρέπει κανείς να προστατεύει τον εαυτό του: