Vincent Motorcycles - Η Bajaj αγόρασε τα δικαιώματα του ονόματος

Από το 2016, όμως η αγορά μαθεύτηκε μόλις πρόσφατα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/9/2022
Το 2016 η ινδική Bajaj αγόρασε  τα δικαιώματα του ονόματος της Vincent Motorcycles, μιας από τις πιο εμβληματικές βρετανικές εταιρείες της ιστορίας, μια επιχειρηματική κίνηση που έγινε πρόσφατα γνωστή. Τώρα αναμένουμε να δούμε πότε και αν θα προκύψει αναβίωση του ονόματος με νέα μοντέλα παραγωγής.
 
Η αναβίωση και η εμπορική συνέχεια ιστορικών ονομάτων μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις Triumph, Norton,  BSA, Jawa, Royal Enfield, Benelli, και Morini, ενώ τώρα προστίθεται και το όνομα της Vincent.
H Vincent Motorcycles δραστηριοποιήθηκε μεταξύ 1935 και 1955, ενώ μας έδωσε λίγες αλλά θρυλικές μοτοσυκλέτες όπως την συλλεκτική Black Shadow που κινούνταν από έναν από τους πιο όμορφους V2 κινητήρες της ιστορίας, στα 1.000 κ.εκ., με απίστευτες για την εποχή επιδόσεις, δίνοντας στη μοτοσυκλέτα τελική ταχύτητα 201 χλμ/ώρα το 1948!
 
Στη σύντομη αλλά καταιγιστική ιστορία της εταιρείας, οι μοτοσυκλέτες του Philip Conrad Vincent σημείωσαν πληθώρα ρεκόρ ταχύτητας, με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Ρεκόρ των 297,7 χλμ/ώρα, το 1955! 
Για την ώρα η είδηση περιορίζεται στην μεταβίβαση του ονόματος της Vincent από την Dave Holder & Family στην Bajaj, ενώ δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το μέλλον της στα χέρια του ινδικού κολοσσού. 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες