Voge Moto Club Hellas: Πρώτη ανοιξιάτικη εκδρομή

Έπεται και συνέχεια…
2
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/5/2023

To VOGE MOTO CLUB HELLAS την Κυριακή που μας πέρασε πραγματοποίησε την πρώτη ανοιξιάτική εκδρομή για το 2023 στην Βοιωτία.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έφτασαν τις 22 μοτοσυκλέτες πολλές από τις οποίες ήταν δικάβαλες.

Voge 300DS , 300ACX , 500DS/DSX SR4 ήταν όλες παρούσες!

Πατεράδες με τους γιούς του, αντρόγυνα, νεαρά ζευγάρια ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών VOGE ακολούθησαν την ομάδα στην μονοήμερη απόδραση μας.

Η εκδρομή μας ξεκίνησε από τον σταθμό 14, ένα παραδοσιακό στέκι των μοτοσικλετιστών όπου εκεί δίνονται τα ραντεβού για τις εξορμήσεις τους.

Το VOGE MOTO CLUB HELLAS με την παρουσία του και την πολυπληθείς ομάδα του κέρδισε τις εντυπώσεις.

3

Πρώτη στάση οι καταρράκτες Πέτρας. Σε ένα μαγευτικό τοπίο μέσα στα πλατάνια που περπατώντας το μονοπάτι καταλήγεις στους καταρράκτες.

Αφού ξαποστάσαμε στην δροσιά και βγάλαμε τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες και ξεκινήσαμε για την Αρβανίτσα, ένα οροπέδιο 30 στρεμμάτων με έλατα, σε υψόμετρο περίπου 1.000 μ., στους πρόποδες του βουνού Ελικώνα.

6

Με τα το καλό φαγητό συνέχεια είχε ο απογευματινός καφές στην παραλία του Αγίου Νικολάου.

Νωρίς το απόγευμα είχαμε όλοι επιστρέψει στις βάσεις μας κάνοντας σκέψεις και σχέδια για την επόμενη εξόρμηση της ομάδας, γεμάτοι με εικόνες και έχοντας δημιουργήσει αναμνήσεις και δεσμούς με νέους ανθρώπους.

8

Αν θες και εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα VOGE MOTO CLUB HELLAS  ακολούθησε μας στα social media

 

 

CFMOTO: 1η τον Απρίλιο, μπροστά από Honda, Yamaha στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών

Παραμένει 1η η Honda στο 4μηνο αλλά και στο σύνολο των δικύκλων
CFMOTO ταξινομήσεις Απρίλιος 2026 1η στην Ελλάδα μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/6/2026

H CFMOTO κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες τον Απρίλιο μπροστά από Honda και Yamaha.

Το πρώτο τετράμηνο του 2026 ανήκει πλέον στην ιστορία και γράφτηκε με σημαντικές "υποσημειώσεις" για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, αφού η CFMOTO κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών.

Με 289 ταξινομήσεις τον Απρίλιο η CFMOTO κατέκτησε ως εταιρεία την πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσυκλετών εκθρονίζοντας τη Honda που έπεσε στην 3η θέση με 247 ταξινομήσεις -είχε τα πρωτεία τους τρεις προηγούμενους μήνες - έχοντας μπροστά της στη 2η θέση τη Yamaha με 280 μονάδες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Voge με 167 μοτοσυκλέτες και 5η είναι η BMW με  116 μονάδες.

Honda και CFMOTO βρίσκονται σχετικά κοντά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στο 1ο τετράμηνο του 2026 με τους Ιάπωνες να διατηρούνται στην κορυφή καθώς έχουν ταξινομήσει 933 μοτοσυκλέτες και τους Κινέζους να ακολουθούν με 839 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yamaha με 761 ταξινομήσεις, 4η η Voge με 530 μονάδες και η BMW βάζει την Ευρώπη στην πρώτη πεντάδα με 343 ταξινομημένες μοτοσυκλέτες.

Αιχμή του δόρατος για τη CFMOTO ήταν για μία ακόμη φορά το περσινό best seller της ελληνικής αγοράς, 450MT, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 94 ταξινομήσεις και το Yamaha Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις του, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 85 μοτοσυκλέτες. Τρίτο ήταν το Honda X-ADV με 74 μονάδες και τέταρτο το Voge DS525X με 49 ταξινομήσεις, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το "αδελφό" DS625X με 47 μοτοσυκλέτες. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών με τις Honda, CFMOTO και Yamaha να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Τα δεδομένα δείχνουν πάντως ότι και με την είσοδο του εξαιρετικά προσιτού 250 Dual, η κινέζικη εταιρεία έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή και να φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο για τη χώρα μας, να βγει πρώτη στο 12μηνο του 2026 στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών και να γράψει ιστορία.

Να σημειωθεί πως στο σύνολο των ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών η Honda βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση στο 4μηνο με 4.351 ταξινομήσεις και τη SYM να ακολουθεί με 3.797 μονάδες. Στην τρίτη θέση έχουμε τη Yamaha με 2.677 ταξινομήσεις και τέταρτη είναι η Piaggio με 2.138 ταξινομημένα μοντέλα. Την πεντάδα κλείνει η Daytona με 1.512 ταξινομήσεις. Η CFMOTO είναι έβδομη με 1.267 ταξινομήσεις, πίσω από την 6η Voge με τις 1.352 μοτοσυκλέτες στους πρώτους τέσσερεις μήνες του έτους.