Ο ανανεωμένος τιμοκατάλογος της VOGE για το 2023, όχι μόνο δεν έχει αυξήσεις τιμών, αλλά αντιθέτως στα πιο δημοφιλή μοντέλα της υπάρχει μείωση τιμής από 250€ έως και 600€.
Συγκεκριμένα, οι μειώσεις τιμών αφορούν στα ακόλουθα μοντέλα:
300DS 3.995€ (Από 4.245€)
500AC 5.995€ (Από 6.495€)
500DS 5.995€ (Από 6.395€)
500DSX 6.345€ (Από 6.595€)
SR4 διατηρείται η τιμή γνωριμίας στα 5.995€ (Από 6.595€)
Το Yamaha XSR900 που δεν λέει όχι στον πάγο - Το νέο project της Deus Ex Machina
Με χρώματα και γραφικά εμπνευσμένα από τα Yamaha YZ των '90s
Από τον
Θοδωρή Ξύδη
3/4/2026
Yamaha και Deus Ex Machina δημιουργούν μαζί project εδώ και πάνω από μία δεκαετία και στην τελευταία συνεργασία τους την τιμητική του είχε ένα κατάλληλα προετοιμασμένο για διασκέδαση στον πάγο XSR900.
Τα χιόνια είναι ακόμη εδώ όμως δεν πρέπει να βάζουν φρένο στη διασκέδαση με δύο τροχούς ούτε λεπτό σύμφωνα με την Deus Ex Machina που διοργάνωσε φέτος το 3ο Deus Swank Rally On Ice, το δικό της ξεχωριστό event, στην πίστα της Ανδόρρας, την υψηλότερη μόνιμη πίστα στον κόσμο που βρίσκεται στα 2.400 μέτρα.
Στην φετινή συνάντηση Deus Swank Rally on Ice, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Μαρτίου και κυριάρχησε η διασκεδαστική οδήγηση στον πάγο με τις κατάλληλα τροποποιημένες μοτοσυκλέτες όσων συμμετείχαν, παρουσιάστηκε και το "χειμωνιάτικο" XSR900 που είχε δεχτεί την περιποίηση των ανθρώπων της Deus Ex Machina.
Η έμπνευση για τα χρώματα και τη δημιουργία των γραφικών προέρχεται από τα YZ125 και 250 της 10ετίας του '90 για αυτό και το κυρίαρχο χρώμα είναι το ροζ/φούξια. Οι αλλαγές είναι περιορισμένες και εντοπίζονται στα πλαϊνά πλαστικά την μεταλλική ποδιά/προστασία του κινητήρα και φυσικά στα ελαστικά με τα τακούνια, στα οποία έχουν προστεθεί και καμια 200αριά καρφιά στο καθένα για να υπάρχει πρόσφυση στον πάγο.
Όλα τα περιττά που ενοχλούν και θα μπορούσαν να σπάσουν, όπως είναι τα φώτα, έχουν αφαιρεθεί, ενώ το στάνταρ τελικό έχει δώσει τη θέση του σε αυτό της Akrapovic που μπορείτε να βρείτε και στον επίσημο κατάλογο με αξεσουάρ της Yamaha.
Παρόντας στο event της Deus Ex Machina ήταν ο Pol Tarres που οδήγησε στον πάγο την XT600Z Tenere του αλλά και το νέο WR125R, το οποίο ήταν διαθέσιμο και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες αφού υπήρχαν τρία στην πίστα, όπως και ένα Wolverine RMAX 1000 για να προσφέρει... ομαδική διασκέδαση.
Δείτε στιγμιότυπα από το event στο βίντεο που ακολουθεί.