VOGE - Πρώτη στην κατηγορία μοτοσυκλετών 250-350cc

Με πέντε μοντέλα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/10/2022

Σε δελτίο τύπου της η επίσημη αντιπροσωπεία της VOGE στην Ελλάδα επισημαίνει πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΜΕ, η VOGE ήρθε πρώτη στις μοτοσυκλέτες 250-350 κ.εκ. το πρώτο 9μηνο του 2022, με σημαντική μάλιστα διαφορά από τους ανταγωνιστές της.

Είναι αλήθεια πως στη συγκεκριμένη κατηγορία, που κάποτε μεσουρανούσε τόσο σε ποικιλία όσο και σε ταξινομήσεις, πλέον υπάρχει σημαντικό κενό σε προτάσεις, τόσο στους συγκεκριμένους κυβισμούς όσο και σε τιμές που να μπορούν να χαρακτηριστούν προσιτές για την εποχή.

Άλλωστε τα συνήθως μονοκύλινδρα μοντέλα που ξεκίνησαν από τα 250 κυβικά, για να μετεξελιχθούν / επεκταθούν στα 300 και 350 κυβικά είχαν πάντα χαρακτήρα "τα κάνω όλα και συμφέρω", χαρακτήρα που η VOGE δείχνει να έχει μελετήσει καλά, διαθέτοντας πέντε Value for money μοντέλα στην εν λόγω κατηγορία (300R, 300DS, 300AC, 300ACX και 300 Rally). 

Ακολουθεί ο πίνακας με τις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών 250-350 κ.εκ. της ελληνικής αγοράς για το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2022.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ
%
VOGE
259
21,26%
YAMAHA
169
13,88%
HONDA
163
13,38%
DAYTONA
146
11,99%
KTM
89
7,31%
BMW
70
5,75%
CFMOTO
69
5,67%
ROYAL ENFIELD
66
5,42%
BENELLI
52
4,27%
HUSQVARNA
35
2,87%
BETA
34
2,79%
BRIXTON
31
2,55%
GASGAS
17
1,40%
SHERCO
9
0,74%
WONJAN/SAMADA
2
0,16%
BAJAJ
2
0,16%
S&T MOTORS
1
0,08%
HESAN GOUJI NANLIAN
1
0,08%
RIEJU, DRAC
1
0,08%
SYM
1
0,08%
TM RACING
1
0,08%
Σύνολο
1218
100,00%

 

Ξεμένουμε πάλι από πινακίδες κυκλοφορίας! Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η πρόβλεψή μας

Εν μέσω Καλοκαιριού, της εποχής με την υψηλότερη ζήτηση στην αγορά Μοτοσυκλέτας, δεν υπάρχουν διαθέσιμες πινακίδες κυκλοφορίας. Ξανά
pinakides
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/7/2026

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο είχε δοθεί ένα προσωρινό διέξοδο στην ασφυξία της αγοράς λόγω έλλειψης πινακίδων κυκλοφορίας για νέα οχήματα. Αποδείχθηκε λίγο, όπως περιμέναμε. Το πρόβλημα που αφορά τόσο σε μοτοσυκλέτες όσο και σε αυτοκίνητα δεν είναι νέο, έχοντας την πηγή του στην προφανή αδυναμία του υπουργείου Μεταφορών να διεξάγει έναν διαγωνισμό για την προμήθεια των πινακίδων.

Η αντιπαλότητα δύο υποψηφίων για τη συγκεκριμένη ανάθεση και οι προσφυγές που καταθέτουν κάθε φορά στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) έχουν πρακτικά ακυρώσει κάθε προσπάθεια για διαγωνισμό και το αποτέλεσμα είναι οι συνεχείς ελλείψεις στην αγορά.

Ήδη από τον Μάρτιο ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος (ΣΕΜΕ) προειδοποιούσε για τις ελλείψεις αυτές και τις τραγικές συνέπειες που θα έχουν στην αγορά, ωστόσο η μόνη απτή απάντηση που ήρθε από την κυβέρνηση ήταν άλλη μια απευθείας ανάθεση μικρού αριθμού πινακίδων που απλώς κουκούλωσε το πρόβλημα προσωρινά.

Τότε το γράφαμε πως η έλλειψη θα ξαναεμφανιζόταν και να που τρεις μήνες μετά η αγορά στερεύει εκ νέου από πινακίδες, με τους εμπόρους να βρίσκονται άθελά τους στην πρώτη γραμμή διαμαρτυριών, καθώς αυτοί έρχονται σε επαφή με τον πελάτη που έχει πληρώσει τη μοτοσυκλέτα του και περιμένει εβδομάδες και μήνες για να μπορέσει να την κυκλοφορήσει. Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως, αυτοί δεν έχουν καμιά ευθύνη για το πρόβλημα, παρότι είναι οι αποδέκτες των παραπόνων και φυσικά οι χαμένοι της υπόθεσης αν μια πώληση ακυρωθεί από τον πελάτη πάνω στον εκνευρισμό του.

Τι να περιμένουμε αυτή τη φορά; Όχι και πολλά. Ένα γνωστό ρητό λέει πως ο ορισμός της ανοησίας είναι να επαναλαμβάνεις διαρκώς το ίδιο πείραμα χωρίς καμιά αλλαγή και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.

Θα μπορούσαμε ίσως να διατηρήσουμε μια νότα αισιοδοξίας πως κάποια στιγμή κάποιος θα καταφέρει να κάνει αυτόν τον στοιχειωμένο διαγωνισμό – είναι και νέος στο πόστο του ο υπουργός Μεταφορών τώρα. Αλλά μετά θυμόμαστε την άλλη απέλπιδα προσπάθεια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έχει ήδη αποτύχει δύο φορές να κάνει τον διαγωνισμό για τις έξυπνες κάμερες και η αισιοδοξία μας πέφτει πιο γρήγορα κι από προδικαστική προσφυγή στην ΕΑΔΗΣΥ.