Wolt και I.O.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» - Συνεργασία για ενημέρωση των διανομέων για θέματα οδικής ασφάλειας

Η καμπάνια περιλαμβάνει 3 βίντεο σύντομης διάρκειας, τα οποία θα προβάλλουν συμβουλές οδικής ασφάλειας για τους διανομείς της εταιρείας
motomag Wolt και I.O.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» - Συνεργασία για ενημέρωση των διανομέων για θέματα οδικής ασφάλειας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/12/2023

Μία εκστρατεία ενημέρωσης για τους συνεργάτες διανομείς της Wolt αλλά και κάθε διανομέα καθώς και το ευρύτερο κοινό, αναλαμβάνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας & Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η Wolt, πιστή στη δέσμευσή της να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την ασφάλεια και την ευημερία των συνεργατών διανομέων, προχωρά σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας & Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς», για τη δημιουργία εκστρατείας ενημέρωσης σχετικά με την οδική ασφάλεια. Η καμπάνια, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, περιλαμβάνει 3 βίντεο σύντομης διάρκειας, τα οποία προβάλλουν συμβουλές οδικής ασφάλειας για τους συνεργάτες διανομείς, που αφορούν τη σωστή προετοιμασία, την οδήγηση, μέχρι και την παράδοση της παραγγελίας. Τα βίντεο αναμένεται να προβληθούν πανελληνίως, στα social media, αλλά και τηλεοπτικά, ως κοινωνικά μηνύματα.

Wolt και I.O.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» - Συνεργασία για ενημέρωση των διανομέων για θέματα οδικής ασφάλειας

Συγκεκριμένα, τα βίντεο περιλαμβάνουν οδηγίες από τη στιγμή που ο διανομέας προετοιμάζεται να ανεβεί στο όχημά του, μέχρι τους κανόνες ασφαλούς μετακίνησης ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, την τήρηση του Κ.Ο.Κ., την αποφυγή απόσπασης της προσοχής με τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αλλά και πρακτικές συμβουλές σχετικά με την αλληλεπίδραση των συνεργατών διανομέων με τους γύρω τους στον δρόμο, όπως για παράδειγμα την προσοχή σε πεζούς και κατοικίδια. Στόχος της εκστρατείας είναι αφενός η ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου διανομής που χρησιμοποιούν δίκυκλο για τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας και αφετέρου η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού πάνω σε βασικά θέματα οδικής ασφάλειας.

Ο κ. Δημήτρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής της Wolt για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε για αυτήν την συνεργασία: “Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με το Ι.Ο.ΑΣ., στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για θέματα οδικής ασφάλειας για τους συνεργάτες διανομείς αλλά και για το ευρύτερο κοινό. Μιας καμπάνιας που προετοιμάζουμε καιρό, με στόχο να υπενθυμίσουμε σε όλους τη σημασία της τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας, που για εμάς είναι ισοδύναμη της φροντίδας για το κοινό καλό. Στη Wolt η ασφάλεια των συνεργατών μας είναι πρωταρχικής σημασίας και βασικός παράγοντας στο έργο και τις αποφάσεις μας και για αυτόν το λόγο ενώνουμε τις δυνάμεις μας με έναν οργανισμό που έχει να επιδείξει έργο δεκαετιών.”

H κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ανέφερε με την σειρά της: “Οι μοτοσυκλετιστές εξ ορισμού αποτελούν μία ευάλωτη ομάδα χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς αντιμετωπίζουν διαφορετικές συνθήκες στο δρόμο ανάλογα με την εποχή, τη μέρα, την ώρα και τις ευρύτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή που δραστηριοποιούνται. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ότι παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των οδηγών μοτοσυκλέτας, πολύ περισσότερο δε για τους επαγγελματίες του κλάδου διανομής που χρησιμοποιούν δίκυκλο και εκτίθενται πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της εργασίας τους στους δρόμους, καθιστώντας τους πιο ευάλωτους, είναι εξαιρετικής σημασίας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία μας με τη Wolt στην ανάπτυξη στοχευμένης καμπάνιας με την παραγωγή τριών βίντεο που προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές και πληροφορίες προσανατολισμένες στη συγκεκριμένη ομάδα επαγγελματιών, ευελπιστώντας πως θα συνεισφέρει ουσιαστικά στη βελτίωση της ασφάλειάς τους στον δρόμο. Στο Ινστιτούτο προσπαθούμε να χτίσουμε μία κουλτούρα Οδικής Ασφάλειας που να καλύπτει όλες τις πληθυσμιακές ομάδες στοχεύοντας στην πρόληψη των τροχαίων συμβάντων και στην εδραίωση μιας κυκλοφοριακής παιδείας που προστατεύει τη ζωή και ενισχύει την Οδική Ασφάλεια με όραμά μας ένα κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα.”

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες