World Adventure Week 2022 by KTM - 90 χώρες, 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα

Και επτά πολύ τυχεροί νικητές
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/7/2022
Τα νούμερα της World Adventure Week 2022 που διοργάνωσε η ΚΤΜ είναι πραγματικά εντυπωσιακά: Ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα οδήγησης από τους συμμετέχοντες την εβδομάδα του event, 16.000 ώρες οδήγησης, οδήγηση σε υψόμετρο 4.796 μέτρα, 495 ομαδικές βόλτες, συμμετοχές από 90 χώρες και ένα 27% των συμμετεχόντων να ξεπερνά τα 1.000 χλμ. οδήγησης!
 
Από το κάτω άκρο της αμερικάνικης ηπείρου, στα καλύτερα περάσματα των ευρωπαϊκών οροσειρών, και στα βάθη της Ασίας, δυο χιλιάδες συμμετέχοντες στην Παγκόσμια Εβδομάδα Περιπέτειας, όργωσαν τους δρόμους, αγκαλιάζοντας τη δεύτερη έκδοση του event που διοργανώνουν η KTM και η RISER. 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους αναβάτες, ανεξαρτήτως της μάρκας της μοτοσυκλέτας που οδηγούν.
 
Μετά από μια εβδομάδα οδήγησης, το 27% των συμμετεχόντων κατάφερε να πετύχει τον κύριο στόχο της κάλυψης 1.000 χιλιομέτρων, ενώ όσοι από εκείνους κατάφεραν να ολοκληρώσουν και τρεις τουλάχιστον από τις καθημερινές προκλήσεις του event, μπήκαν στην κλήρωση για μοναδικά βραβεία εμπειριών οδήγησης.
 
Τους πέντε τυχερούς της κλήρωσης συμπλήρωσαν δυο αναβάτες που πρώτευσαν στην κάλυψη χιλιομέτρων στις εκδόσεις του 2021 και του 2022.
 
Οι τυχεροί αναβάτες του event ήταν οι εξής:
  • Tania Castrillon [US]
  • Zoltán Janík [SK]
  • Stefan Brittich [AT]
  • Geoffrey Hood [FR]
  • Nicholas Mosley [US]
  • Ariel Baras [IL] - 2022 Overall Leaderboard Winner
  • Raul de Jara [CL] - 2021 Overall Leaderboard Winner
 
Και οι επτά παραπάνω αναβάτες θα συμμετάσχουν σε ένα event οδήγησης που θα διοργανώσει η ΚΤΜ στα τέλη Νοεμβρίου του 2022, με όλα τα έξοδα τους πληρωμένα και παρέα με προσωπικό της ΚΤΜ και πρεσβευτές της φίρμας, ενώ στο συγκεκριμένο event θα έχουν τη δυνατότητα να είναι και μεταξύ των πρώτων που θα οδηγήσουν τη νέα γενιά των KTM Adventure μοτοσυκλετών του 2023.
 
Τέλος, όσοι κατάφεραν να συμπληρώσουν 1.000 ή περισσότερα χιλιόμετρα στο event θα λάβουν ένα προσωποποιημένο βραβείο από την ΚΤΜ.

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες