World Ducati Week 2022 - Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η γιορτή του Borgo Panigale

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας της
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/7/2022
Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, η καθιερωμένη γιορτή της Ducati στην πίστα του Misano επέστρεψε το 2022, με δεκάδες εκδηλώσεις, test-ride, εκδρομές, με τον αγώνα των Πρωταθλητών αλλά και με τη μεγαλειώδη παρέλαση των Ducatisti που φέτος σημείωσε νέο ρεκόρ προσέλευσης.
 
Αυτή ήταν η ενδέκατη έκδοση της WDW, με μια εντυπωσιακή σειρά εκδηλώσεων όπως τις παρακάτω:
  • Αποκάλυψη ενός νέου μοντέλου για το 2023, που γίνεται σε ένα κλειστό χώρο.
  • Εκδήλωση αφιερωμένη στο σχεδιαστικό τμήμα της εταιρείας Centro Stile.
  • Συνάντηση 88 προέδρων των Ducati Official Club ανά τον κόσμο.
  • Off-Road οδήγηση όπου οι φαν μπορούσαν να δουν σε δράση αναβάτες όπως οι Danilo Petrucci, Jack Miller, Antoine Meo και Edouard Boulanger καβάλα στο νέο DesertX.
  • Παρουσία του αγωνιστικού Audi RS Q e-tron που συμμετείχε στο Rally Dakar.
  • Αγώνα E-MTB με ποδήλατα Ducati TK-01RR (με νικητή τον Federico Caricasulo).
  • Υπογραφή αυτογράφων από τους εργοστασιακούς αναβάτες.
  • Εγκαίνια ενός νέου dealer της Ducati ΜΕΣΑ στην πίστα του Misano, 
  • Scrambler Beach Party, με DJ Set από τον γνωστό dj Benny Benassi.
  • Test-Ride όλης της γκάμας της Ducati στα πέριξ του Misano.
  • Test-Ride του Panigale V4 στην πίστα.
  • Track-day για τους φίλους της εταιρείας.
  • Παρέλαση μήκους αρκετών χιλιομέτρων των Ducatisti με προσέλευση ρεκόρ.
  • Αγώνα των Πρωταθλητών, με τους εργοστασιακούς αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες τους.
  • WDW MotoX2 Experience, με τους Pecco Bagnaia και Franco Battaini να κάνουν βόλτα φαν με διθέσιες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες.
  • Βόλτες στην πίστα μέσα σε υπεραυτοκίνητα των Lamborghini και Audi.
  • Μια σειρά από μουσικές εκδηλώσεις.
  • Παραδοσιακό BBQ στη μεγάλη ευθεία της πίστας.
  • Meet and greet των εργοστασιακών αναβατών με τους φαν.
  • Και πολλές ακόμα εκδηλώσεις.
Στο Highlight του αγώνα των Πρωταθλητών, στην πίστα του Misano στήθηκαν 21 αναβάτες της Ducati από τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα MotoGP, WSBK και WSS, που συμμετείχαν με σπέσιαλ βαμμένες Panigale V4 & Panigale V2, οι οποίες θα πωληθούν σε συλλέκτες αρχής γενομένης από τις 25 Ιουλίου. 
Εκεί μεταξύ άλλων βρέθηκαν οι Pecco Bagnaia, Jack Miller, Johann Zarco, Jorge Martin, Enea Bastianini, Fabio Di Giannantonio, Luca Marini, Marco Bezzecchi, Michele Pirro, Danilo Petrucci, Alvaro Bautista, Michael Ruben Rinaldi, Nicholas Spinelli και Oliver Bayliss. 
 
Ο αγώνας μάλιστα προβλήθηκε σε live streaming, αν και δυστυχώς η Ducati δεν είχε καθόλου σπικάζ για τη μία ώρα και τα δεκαεννέα λεπτά της διάρκειας του event, κάτι που έκανε αρκετούς φαν να παραπονεθούν.
Τη νίκη της κατηγορίας V4 πήρε ο Pecco Bagnaia, ενώ τις θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν οι Luca Marini και Marco Bezzecchi.
 
Ο Federico Caricasulo κέρδισε στην V2 κατηγορία μπροστά από τους Nicholas Spinelli και Maximilian Kofler.
 
Συνολικά, στην WDW 2022 το παρών έδωσαν περισσότεροι από 80.000 φίλοι της Ducati, από 84 χώρες, σε μια ενθουσιώδης γιορτή που όμοια της δύσκολα βρίσκεις στον χώρο της μοτοσυκλέτας.

Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο

Μέσα σε μία ημέρα νέος CEO και νέος αντιπρόεδρος
motomag Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Αλλαγές στην ηγεσία της Fantic είχαμε το τελευταίο διάστημα καθώς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας εξέλεξαν ομόφωνα τον Paolo Fontana ως νέο CEO και τον Mariano Roman ως νέο αντιπρόεδρο.

Ο Paolo Fontana, ο οποίος είχε ήδη διοριστεί ως Γενικός Διευθυντής της Fantic τον Ιανουάριο του 2024, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον Όμιλο Fantic Motor S.p.A., ο οποίος ελέγχει επίσης τις μάρκες Motori Minarelli και Bottecchia.

Από την άλλη ο Mariano Roman, νεοδιορισθείς πρόεδρος της ANCMA (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δικύκλων και Ποδηλάτων της Ιταλίας), αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου της Fantic, συνεχίζοντας παράλληλα να ηγείται στους τομείς των προϊόντων, της έρευνας και ανάπτυξης και των αγώνων που αφορούν την Fantic.

Paolo Fontana: "Είναι τιμή για μένα να αναλάβω αυτόν τον ρόλο και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Mariano Roman για τη συνεχή υποστήριξη που μου παρείχε αυτούς τους μήνες. Ξεκίνησα την καριέρα μου στον κόσμο των μοτοσυκλετών, που ήταν πάντα το μεγάλο μου πάθος, παράλληλα με την ορεινή ποδηλασία. Το να επιστρέφω τώρα σε αυτό, χάρη σε αυτή τη σημαντική θέση στη Fantic, με κάνει υπερήφανο και μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρος ο όμιλος μπορεί να εκφράσει τις τεράστιες δυνατότητές του και, από την πλευρά μου, είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτό".

Ο Mariano Roman δήλωσε: "Ο διορισμός μου ως Προέδρου της ANCMA ήταν μια αναγνώριση για το έργο που έχω επιτελέσει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, και όχι μόνο για τα συναρπαστικά ορόσημα που πέτυχα μαζί με τη Fantic. Ο αυξανόμενος φόρτος ευθυνών και δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το τριετές σχέδιο ανάπτυξης απαιτούσε περισσότερη υποστήριξη. Αυτό εκπληρώθηκε μέσω της συνεργασίας με τον Paolo Fontana, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ομαδικός παίκτης ερμηνεύοντας το πραγματικό πνεύμα της εταιρείας ως Γενικός Διευθυντής και αξίζει πλήρως την εμπιστοσύνη των μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου".