YADEA - Υποστηρικτής του FIFA World Cup 2022

Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/11/2022

H Yadea γίνεται για άλλη μια φορά επίσημος υποστηρικτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, αυτή τη φορά στο FIFA Ασίας-Ειρηνικού (FIFA World Cup 2022).

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της YADEA:

"Από τη διοργάνωση του FIFA 2018 στη Ρωσία έως την αντίστοιχη FIFA Κατάρ 2022, η Yadea έχει ακολουθήσει την ολοένα αυξανόμενη πορεία της διεθνοποίησης. Με προϊόντα που πωλούνται σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, ο Νο 1 κατασκευαστής ηλεκτρικών δίκυκλων παγοσμίως παρουσιάζει ολοένα και περισσότερα ποιοτικά προϊόντα, ενώ προωθεί την παγκόσμια πράσινη κινητικότητα μέσω των φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών δίκυκλων.

Και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Zhou Chao, Πρόεδρος του High-end and Overseas Business Group της Yadea, 'Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Επίσημος Υποστηρικτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ασίας - Ειρηνικού FIFA 2022. Η ουσία του θεσμού είναι επίσης μέρος του DNA της Yadea. Πρωτοποριακό πνεύμα, επιμονή να φτάσεις πέρα από τα όρια και ισχυρή θέληση που κατακτά τις προκλήσεις του μέλλοντος. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία για να συνδεθούμε με το νεανικό κοινό μας και να ενισχύσουμε αυτές τις αξίες που οδηγούν το brand. Μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA Qatar 2022 η Yadea θα οικοδομήσει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας της στην περιοχή και θα προσελκύσει τους παθιασμένους οπαδούς του ποδοσφαίρου'."

Moto Morini 650 cruiser - Τρίτο μοντέλο με τον ίδιο κινητήρα

Το επερχόμενο “αδελφάκι” των Seiemmezzo και X-Cape 650
Moto Morini cruiser 650
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

31/1/2023

On-Off μοντέλο έχουμε. Γυμνό; Έχουμε κι από αυτό -σε 2 μάλιστα εκδόσεις, street & scrambler. Cruiser; Έρχεται, όπως δείχνουν οι πατέντες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, με το τρίτο μοντέλο της δικύλινδρης εν σειρά πλατφόρμας της Moto Morini.

Ο κινητήρας προέρχεται όπως και στα “αδέλφια” του από την CFMOTO, βασιζόμενος στον αειθαλή αντίστοιχο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα της Kawasaki -βλ. Versys 650, Z650, Ninja 650 & Vulcan 650, όμως εδώ διαφέρει το πλαίσιο.

Το επερχόμενο cruiser της ιταλικής εταιρείας, υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Zhongneng, αναμένεται να παράγει 60 hp, με τιμή κοντά στα άλλα δύο μοντέλα της Morini, που στην Ελλάδα ξεκινούν από τα 7.690 ευρώ (Seiemezzo) και από τα 7.890 ευρώ (X-Cape).

Moto Morini cruiser

Το στιλ της μοτοσυκλέτας στις πατέντες θυμίζει (πολύ!) το Honda Rebel, ιδίως στο πλαίσιο που είναι ίδιο, αλλά και στις υπόλοιπες γραμμές της, στο ρεζερβουάρ, τη σέλα, τη μάσκα, τις φυσούνες, το πίσω μέρος… περίεργο γεγονός, καθώς η Moto Morini μας έχει συνηθίσει σε πολύ πιο μοναδικά, ιδιαίτερα και τολμηρά σχέδια στις μοτοσυκλέτες της.

Η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα, ενώ εντύπωση προκαλεί το τεράστιο ψυγείο μπροστά με το ακόμα πιο μεγάλο κάλυμμα που κατεβαίνει μέχρι κάτω! Η εξάτμιση βγαίνει χαμηλά, με ένα μακρύ και ίσιο τελικό, το τιμόνι διαθέτει μικρά καθρεπτάκια στα άκρα του, και το όργανο που δείχνει να έχει ανάμικτες αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις είναι στρογγυλό.

Για την ώρα η Moto Morini έχει δώσει τον κωδικό P16 στο cruiser project της, ενώ δεν θα ήταν απίθανο να το δούμε στην παραγωγή ως Excalibur ή ως New York, δυο ονόματα παλαιότερων cruiser μοντέλων της εταιρείας.

Ετικέτες