Yamaha Tracer9 Dispenser: το πιο πρωτότυπο Dispenser ever - Video

Για απολύμανση με στιλ -και ήχο!
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/8/2022

Κατά τη διάρκεια της Yamaha Day, η Yamaha Motor Ιαπωνίας παρουσίασε ένα πρωτότυπο Dispenser για απολυμαντικό χεριών, που βρίσκεται μέσα σε ένα... κουφάρι από Tracer9.

Ο επισκέπτης που θέλει να απολυμάνει τα χέρια του, πατά ένα πεντάλ, το οποίο με αλυσίδα μεταφέρει την κίνηση σε ένα πιστόνι μοτοσυκλέτας που βρίσκεται πάνω από το κουτί με το απολυμαντικό, το πιστόνι πιέζει το Dispenser και εκείνο σας ρίχνει στα χέρια το απολυμαντικό υγρό.

Μάλιστα το πεντάλ ενεργοποιεί και ένα ηχείο από το οποίο ακούγεται η μιζιά και ο ήχος εκκίνησης του Tracer9, ενώ μόλις απολυμάνετε τα χέρια σας μπορείτε να... παίξετε με το κουφάρι της μοτοσυκλέτας, να γυρίσετε το κλειδί στον κεντρικό διακόπτη, και να ανάψετε φλας και φώτα -κόρνα δεν ξέρουμε αν έχουν συνδέσει, ίσως ο ήχος της να ήταν υπερβολικά δυνατός για κλειστό χώρο.

Φαντασία και πρωτοτυπία να υπάρχει, κι ας γελάμε και μερικές φορές με τα αποτελέσματα, δεν είναι κακό.

Νεκρός stunt rider στο Hot Wheels Epic Show! Σκοτώθηκε ο Lurrique Ferrari στο Beto Carrero World Park [VIDEO]

Δεν πήρε την φόρα που χρειαζόταν λόγο βροχής
Νεκρός stunt rider στο Hot Wheels Epic Show! Σκοτώθηκε ο Lurrique Ferrari στο Beto Carrero World Park [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/11/2025

Ο 36χρονος stunt rider Lurrique Ferrari, σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επίδειξης στο τεράστιο θεματικό πάρκο Beto Carrero, νοτίως του Σάο Πάολο κατά την διάρκεια του Hot Wheels Epic Show, μία δημοφιλής επίδειξη με μοτοσυκλέτες που αποτελούσε ατραξιόν για το πάρκο.

Έμπειρος και με μεγάλο κοινό που τον ήξερε και τον παρακολουθούσε, ο Lurrique Ferrari τραυματίστηκε πολύ σοβαρά όταν δεν καθάρισε ένα από τα άλματα και τράκαρε πάν στην ράμπα προσγείωσης.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Marieta Konder Bornhausen Hospital όπου λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε θάνατός του και κηδεύτηκε σήμερα παρουσία πορείας εκατοντάδων μοτοσυκλετιστών.

Νεκρός stunt rider στο Hot Wheels Epic Show! Σκοτώθηκε ο Lurrique Ferrari στο Beto Carrero World Park [VIDEO]

Το πάρκο έχει αναστείλει το Hot Wheels Epic Show με μία διαρροή από το γραφείο του εισαγγελέα της Santa Catarina, να κάνει λόγο για διαδρομή που θα μπορούσε να είναι καλύτερα σχεδιασμένη, αν εστίαζε λιγότερο στην πιστότητα με το δημοφιλές παιχνίδι και περισσότερο στην ασφάλεια των stunt rider.

Ωστόσο ακριβώς ένα χρόνο πριν, στο ίδιο πάρκο, ένας άλλος μοτοσυκλετιστής έχασε την ζωή του με παρόμοιο τρόπο και μάλιστα οι ανακοινώσεις για τα συλλυπητήρια είναι καρμπόν αλλάζοντας τα ονόματα.

Για την απόδοση ευθυνών, καθοριστικό ρόλο θα παίξει η αιτία για την οποία η μοτοσυκλέτα του Lurrique Ferrari δεν έφτασε την απαραίτητη ταχύτητα για να καθαρίσει το άλμα καθώς και τι μέτρα είχαν ληφθεί κατά τον σχεδιασμό, για να περιορίζεται ο τραυματισμός σε περίπτωση που δεν καθαρίσει κανείς το άλμα.

 

Σκοτώθηκε **stunt rider **σε επίδειξη **Hot Wheels!** https://www.motomag.gr/news/epikairotita/nekros-stunt-rider-sto-hot-wheels-epic-show-skotothike-o-lurrique-ferrari-sto

Posted by Moto Magazine Greece on Thursday, November 27, 2025

 

 

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.