Yamaha YZF-R7 1999 πωλείται με μηδέν χιλιόμετρα

Πανέμορφη, εξωτική και πανάκριβη
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/9/2022

Ο dealer της Honda στο Yorkshire με την ονομασία Craigs Honda διαθέτει προς πώληση ένα συλλεκτικό Yamaha YZF-R7 του 1999 με μηδενικά χιλιόμετρα στο κοντέρ του!

Το YZF-R7, ή αλλιώς OW-02 ήταν μια μοτοσυκλέτα που είχε παράξει η Yamaha για λόγους αγωνιστικής έγκρισης (homologation), σε μόλις 500 κομμάτια. Στόχος ήταν η συμμετοχή της ιαπωνικής εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK και στον 8ωρο αγώνα αντοχής της Suzuka. Το R7 είχε δημιουργηθεί ώστε να αποτελεί ιδανική βάση για να στήσει κανείς μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα, με τη γεωμετρία του πλαισίου να προέρχεται από το αγωνιστικό δίχρονο YZR500 της εποχής. Η μοτοσυκλέτα έφερε αναρτήσεις Ohlins, βαλβίδες και μπιέλες τιτανίου, κοντύτερο Deltabox II πλαίσιο, ενώ το επίσημο βάρος της ανακοινωνόταν στα 189 κιλά.

Ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας του είχε χωρητικότητα 749 κ.εκ., 20 βαλβίδες, και επίσημη απόδοση μόλις… 106 hp, με τη Yamaha να διαθέτει για εκείνο δυο αγωνιστικά κιτ, με το πρώτο να ανεβάζει την απόδοση στους 135 hp, και με το δεύτερο να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση ιπποδύναμης, στους 150+ hp.

Ο λόγος που η Yamaha “ευνούχισε” την απόδοση του R7, με το να κλείσει το δεύτερο μπεκ του ψεκασμού σε κάθε κύλινδρο, ήταν για να μπορεί να πουλήσει τη μοτοσυκλέτα σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω των περιορισμών και των κανονισμών για ρύπους σε κάποιες χώρες της Ε.Ε., και ουσιαστικά το αγωνιστικό κιτ άνοιγε τη μοτοσυκλέτα, με νέα αντλία βενζίνης, νέα ρύθμιση της ECU και νέα εξάτμιση.

Αν και από περιφερειακά η μοτοσυκλέτα έδειχνε ικανή να πρωταγωνιστήσει στους αγώνες, η βελτίωση του κινητήρα της ώστε να γινόταν ανταγωνιστικός ήταν εξαιρετικά ακριβή υπόθεση, κι έτσι η ιστορική καριέρα του R7 δεν απογειώθηκε ποτέ. Στα χέρια του Noriyuki Haga το R7 κατάφερε να ανέβει έως και τη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης στα WSBK, όμως δεν πήρε ποτέ τον τίτλο, καθώς το 2000 ο Ιάπωνας πιάστηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας (εφεδρίνη), με τη διοργάνωση να του αφαιρεί 25 βαθμούς και να του επιβάλλει απαγόρευση συμμετοχής δύο αγώνων, με τον τίτλο να πηγαίνει έτσι στον Colin Edwards…

Για περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη R7, η οποία πωλείται για 68.730 ευρώ (59.995 λίρες Αγγλίας), δείτε ΕΔΩ, και μην παραλείψετε να χαζέψετε και τις υπόλοιπες συλλεκτικές μοτοσυκλέτες της Craigs Honda, μιλάμε για συγκλονιστική συλλογή.

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες