ZERO Motorcycles: Διαφήμιση ΕΠΟΣ υπέρ και ταυτόχρονα κατά της ηλεκτροκίνησης! Μεγαλείο 45sec [VIDEO]

Το σίγουρο είναι πως θα τραβήξουν τα βλέμματα επάνω τους
ZERO Motorcycles: Διαφήμιση ΕΠΟΣ υπέρ και ταυτόχρονα κατά της ηλεκτροκίνησης! Μεγαλείο 45sec [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/11/2023

Ένα μεγαλείο 45 δευτερολέπτων ανέβασε στο κανάλι της η αντιπροσωπεία της Zero που αυτή την στιγμή έχει μόλις 45 προβολές! Τουλάχιστον τώρα που είναι πρώτη ημέρα καθώς πιστεύουμε πως γρήγορα θα το ανακαλύψει περισσότερος κόσμος, αρχίζοντας να στέλνει χιλιάδες προβολές, όπως εικάζουμε πως είναι και ο στόχος της Electromove.

45 δευτερόλεπτα που είναι ταυτόχρονα υπέρ και κατά της ηλεκτροκίνησης!

Δείτε το VIDEO και συνεχίζουμε από κάτω:

 

Η Electromove εισάγει και διαθέτει στην ελληνική αγορά τις μοτοσυκλέτες της Zero που ο ορισμός «η Tesla της μοτοσυκλέτας» που ο κόσμος λέει για εκείνους, δεν περιγράφει τον βαθμό ενασχόλησης της μάρκας αυτής με την ηλεκτροκίνηση. Είναι η πρώτη αμιγώς μοτοσυκλετιστική εταιρεία με ηλεκτρικά μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες από On-Off και Off road μέχρι και supersport.

Οι μοτοσυκλέτες της Zero ξεχωρίζουν, από εμάς κατόπιν δοκιμής, από τις υπόλοιπες ηλεκτρικές καθώς δεν κάνουν εκπτώσεις στην εμπειρία οδήγησης και γεφυρώνουν με τον καλύτερο τρόπο το χάσμα ανάμεσα στους δύο κόσμους. Προφανώς το κόστος είναι το πρώτο απαγορευτικό που συναντά κανείς, το θέμα αυτονομίας και όλα τα υπόλοιπα, έρχονται δεύτερα μετά από αυτό καθότι η Zero δεν είναι μία προσιτή μάρκα.

Η Electromove χαράσσει τον δικό της δρόμο στην προσπάθεια προσέγγισης του ευρύτερου κοινού και πιστεύουμε πως το τελευταίο video που ανέβασε, είναι κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Του αξίζουν περισσότερες προβολές, σε κάθε περίπτωση!

 

Ανακοινώθηκε πλαφόν στα κέρδη καυσίμων και τροφίμων ως το τέλος Ιουνίου

Η εξαγγελία της κυβέρνησης στοχεύει σε προστασία από φαινόμενα αισχροκέρδειας συνεπεία του πολέμου στη Μέση Ανατολή
fuel
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/3/2026

Ως αναμενόταν, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε επιβολή ανώτατου ορίου στα περιθώρια κέρδους των καυσίμων και των τροφίμων. Πρόκειται για μια κίνηση που αποσκοπεί στο να συγκρατήσει τις λιανικές τιμές σε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας που έχουμε εισέλθει μετά το ξέσπασμα πολέμου στο Ιράν, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές μέσω του Περσικού Κόλπου, αλλά και στην παραγωγή πετρελαίου σε αρκετές χώρες της περιοχής.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Μαρτίου σε κοινή συνέντευξη Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη και των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου και Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Θα περιληφθούν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που, κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, γίνεται προσπάθεια να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εντός της ημέρας ώστε να εφαρμοστεί άμεσα και η διάρκειά της θα είναι, σε πρώτη φάση, ως την 30ή Ιουνίου 2026.

Ο κ. Χατζηδάκης απέρριψε κάθε ισχυρισμό περί προβλημάτων εφοδιασμού της αγοράς, εξηγώντας πως ειδικά στην ενέργεια η επάρκεια στη χώρα μας δεν κινδυνεύει καθώς πάνω από 50% της παραγωγής της προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στη συνέχεια ο κ. Παπασταύρου παρουσίασε τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στα καύσιμα. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στα καύσιμα, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 λεπτά ανά λίτρο στο χονδρεμπόριο και τα 12 λεπτά στα πρατήρια καυσίμων. Ειδικά για τα νησιά, οι εταιρείες εμπορίας μπορούν να επιβάλλουν επιπλέον ειδικό κόστος διανομής μεταφοράς πάνω από το ανώτατο όριο των 5 λεπτών, το οποίο θα καθορίζεται με σχετική υπουργική απόφαση.

Στα τρόφιμα ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε πως τα τρόφιμα και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης δεν θα επιτρέπεται να πωλούνται με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο ποσοστό κέρδους ανά κωδικό από αυτό που είχε ο ίδιος κωδικός κατά μέσο όρο το 2025.

Τυχόν παραβάτες των ανακοινωθέντων πλαφόν θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα, τα οποία θα φτάσουν ως τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την ποσότητα στην οποία σημειώθηκε η αθέμιτη κερδοφορία.

Η επιβολή πλαφόν στα περιθώρια κέρδους δεν μπορεί από μόνο του ως μέτρο να συγκρατήσει τις τιμές, καθώς ειδικά στα καύσιμα αυτές ορίζονται από τις διεθνείς χρηματαγορές, επιχειρεί ωστόσο να εξασφαλίσει πως εντός της χώρας η όποια χονδρική τιμή ισχύσει για την αγορά καυσίμων δεν θα επιβαρυνθεί με υπερβολικά κέρδη από πρατηριούχους και ανάλογη λογική ισχύει και στα μέτρα για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης.