24ο 36ωρο Οδοιπορικό Αντοχής και 5ο Παγκόσμιο Κύπελο Τουρισμού FIM 5-7 Μαΐου: Ένα απολαυστικό τριήμερο στους δρόμους της Ελλάδας

Από την Στερεά έως τη Βόρεια Ελλάδα
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

11/4/2023

Το “36ωρο” είναι κάτι περισσότερο από μια τυπική τριήμερη εκδήλωση μοτοσυκλέτας, καθώς έχει πάρει πλέον τη μορφή ενός από τους πιο δημοφιλής ετήσιους μοτοσυκλετικούς θεσμούς. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi έχει φροντίσει το πρόγραμμα του οδοιπορικού να δώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις όμορφες διαδρομές που θα διασχίσουν με τις μοτοσυκλέτες τους οι συμμετέχοντες, ξεκινώντας από τη Στερεά Ελλάδα με κατεύθυνση τον Βορρά. Το φετινό 24ο “36ωρο” φιλοξενεί ταυτόχρονα και τον 5ο γύρο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Τουρισμού της FIM, δίνοντας διεθνή χαρακτήρα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το φετινό 36ωρο και σχετικές πληροφορίες για την συμμετοχή σας θα βρείτε στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:  

2

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

            Η Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi διοργανώνει για 24η  φορά την αγαπημένη εκδήλωση των μοτοταξιδευτών στη χώρα μας:

Το 36ωρο Οδοιπορικό Αντοχής

 Η φετινή είναι μια ξεχωριστή χρονιά δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει την τιμή να φιλοξενεί τον 5ο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Τουρισμού της FIM, που είναι το 36ωρο του Moto-Guzzi Club. (http://www.fim-live.com/en/fim/the-commissions/touring/touring-world-challenge/).

 

            Το 24ο  Οδοιπορικό Αντοχής θα διεξαχθεί στις 5/6/7 Μαΐου 2023, με αφετηρία την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και προορισμό περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

 

            To 36ωρο Οδοιπορικό Αντοχής -για πολλούς λάτρεις της μοτοσυκλέτας, η κορυφαία εκδήλωση εκτός αγώνων στη χώρα μας- μια και δεν είναι αγώνας αλλά μεγάλης απόστασης περιήγηση που έχει στόχο να προάγει το μοτοσυκλετισμό και την οδική ασφάλεια προσφέροντας στον αναβάτη ένα μοναδικό τριήμερο απολαμβάνοντας την πανέμορφη πατρίδα μας μέσα από ενδιαφέρουσες μοτοσυκλετιστικές διαδρομές της Ελληνικής επαρχίας.

 

Περισσότερες πληροφορίες

http://www.motoguzziclub.gr,

Επικοινωνία με την οργανωτική ομάδα του 36ωρου

[email protected]

 

Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων Άρτας 2023

Από 25 έως 26 Αυγούστου
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/8/2023

Οι “Garajeros” είναι οι άνθρωποι που δίνουν τον παλμό της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Άρτας και για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουν στην πόλη τους την Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, όπου φέτος μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων, αφού δεν πρόκειται για μια απλή έκθεση κλασσικών οχημάτων, αλλά για μια  εκδήλωση με επίκεντρο την αγάπη, το μεράκι και την διατήρηση της κουλτούρας, του χόμπι και της ιστορίας που κουβαλούν στο πέρασμα του χρόνου και από γενιά σε γενιά τα κλασσικά οχήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για την φετινή εκδήλωση θα βρείτε στο Δελτίο Τύπου της λέσχης   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 6η συνεχόμενη χρονιά και όπως πάντα, το τελευταίο Παρασκευοσάββατο του Αυγούστου, στην Άρτα, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων, με την διαφορά ότι είναι αναβαθμισμένη και γι’ αυτό μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων. Το όραμα κάποιον ρομαντικών, που αγαπούν και ζουν με τα κλασσικά τους οχήματα, ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα το 2017, όταν στην πρώτη συγκέντρωση, που ήταν μόνο για μοτοσικλέτες, η επιτυχία ήταν αξιοπρόσεκτη και από τότε μεγαλώνει, γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο, με αποτέλεσμα, πλέον να μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες και αρτιότερες εκθέσεις στη Ελλάδα.

2

Ότι γίνεται με αγάπη και μεράκι, πάντα ξεχωρίζει και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην προκειμένη περίπτωση. Δεκάδες οχήματα ξεκινούν οδικώς από όλη την Ελλάδα και κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, παρά τα χρόνια τους για να ζήσουν δυο μέρες, μέσα στο χαμόγελο, την χαρά και την εξαιρετική φιλοξενία, αυτής της παρέας ανθρώπων, που είναι οι διοργανωτές. Γιατί η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, οι “Garajeros”, πέρα από μια πολύ καλά οργανωμένη λέσχη, μέλος της ΕΟ ΦΙΛΠΑ, είναι μια παρέα ανθρώπων, που θα κάνουν τα πάντα για να αισθανθεί ο εκθέτης, σαν το σπίτι του και αυτός είναι ο λόγος που τόσοι άνθρωποι με τα οχήματα τους, πηγαίνουν και ξαναπηγαίνουν κάθε χρόνο να τους συναντήσουν. Με το που θα πατήσεις το πόδι σου, ή μάλλον την ρόδα σου εκεί, θα καταλάβεις ότι γίνεσαι αμέσως μέλος μιας μεγάλης παρέας, με κοινή αγάπη και κοινό όραμα. Πάρε λοιπόν το όχημα σου, μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο, αρκεί να είναι κλασικό, 30 χρονών τουλάχιστον και σε κατάσταση, που αξίζει να το δει χιλιάδες κόσμος και πήγαινε στην Άρτα, για να βιώσεις την εμπειρία, να συμμετέχεις στις περιηγήσεις ή απλά πάρε το όχημά σου το καθημερινό και πήγαινε σαν επισκέπτης, να γνωρίσεις από κοντά και να παρακολουθήσεις κάτι που θα το θυμάσαι για πάντα. Και φέτος στις 25 και 26 Αυγούστου στο εκθεσιακό κέντρο της Άρτας τα κλασικά οχήματα έχουν την τιμητική τους, με την προϋπόθεση, να συνοδεύονται από ανθρώπους…. Από δικούς μας, καλούς και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Άλλωστε το όχημα, ήταν, είναι και θα είναι, μόνο οι αφορμή, για να ανταμώνουμε.

Η σελίδα της λέσχης: https://www.facebook.com/artaclassicvehicleclub

Η σελίδα της εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/136382199478199?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D

3568