Κυριακή 27/3 Εκδρομή στο μεταλλευτικό πάρκο Φωκίδας

Από το

Μαύρο Σκύλο

23/3/2011

Πρόγραμμα

 

Αναχώρηση από Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας McDonald

08.15 ενημέρωση οδηγών- διάταξη γκρουπ

08.30 Αναχώρηση

10.00 Στάση στο Δίστομο- επίσκεψη στο Μουσείο ,(όπου έγινε από τις μεγαλύτερες σφαγές άμαχου πληθυσμού στην Ελλάδα κατά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο)

11.30 Αναχώρηση για Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας –

Περιήγηση Σπήλαιο – Βαγονέτο

14.30 Αναχώρηση για Αράχοβα – Ελεύθερο πρόγραμμα , φαγητό, καφές, βόλτα.

17.00 Αναχώρηση για Αθήνα.

Παρακαλούμε δηλώσεις συμμετοχής για την εκδρομή και για την επίσκεψη στο Βαγονέτο μέχρι την Πέμπτη 24/3 στην Λέσχη, στο Φόρουμ , ή στο τηλέφωνο της Λέσχης με μήνυμα (6977281678)

Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας - Vagonetto, είναι ένα καινούργιο και συνάμα μοναδικό αξιοθέατο στον ελληνικό χώρο. Βρίσκεται μόλις 25 λεπτά από τους Δελφούς, την Αράχοβα, το Χάνι της Γραβιάς, την Αμφισσα, την lτέα και το Γαλαξίδι, στο 51 ο χλμ., στην Αμφισσα της Φωκίδας, στις εγκαταστάσεις της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.

Τι είναι όμως το Vagonetto; Είναι ένας χώρος γνωριμίας με την ιστορία της εξόρυξης του βωξίτη (που είναι n πρώτη ύλη για την παραγωγή αλουμινίου) που παίρνει εικόνα, μορφή και ήχο μπροστά στα μάτια σας, διακόσια μέτρα κάτω από τη γη.

Η επίσκεψη ξεκινά με μια βόλτα στον υπαίθριο χώρο του πάρκου, όπου εκτίθενται παλιά και σύγχρονα μηχανήματα που χρησιμoπoιούνταν κυρίως σε υπόγειες εξορύξεις. Και μετά.... ένα ταξίδι στο κέντρο της γης. Στοά 850.

Η περιήγηση στη Στοά 850, το υπόγειο τούνελ εξόρυξης βωξίτη, γίνεται με το Vagonetto, το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν κάποτε οι μεταλλωρύχοι για να μεταφερθούν μέσα στο ορυχείο. Η επίσκεψη είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι που σας μεταφέρει, τριάντα χρόνια πριν, τότε που n στοά αντηχούσε τα παραγγέλματα των μεταλλωρύχων και τον θόρυβο των μηχανημάτων εξόρυξης.

Η περιήγηση συνεχίζεται στον Εκθεσιακό χώρο του Πάρκου, που στεγάζεται στα παλιά γραφεία των μεταλλείων. Στην Έκθεση Μεταλλευτικής Ιστορίας ο επισκέπτης βλέπει την Γεωλογική Αίθουσα, το Χημείο, τον Τοπογράφο και την Αίθουσα Αποκατάστασης Περιβάλλοντος.

Τέλος, καινοτόμες εφαρμογές στην ψηφιακή τεχνολογία, παρουσιάζονται, στην καινούργια διαδραστική Πτέρυγα Νέας Τεχνολογίας, που άνοιξε για το κοινό την 1η Οκτωβρίου 2009. H περιήγηση είναι μιά πολυδιάστατη βιωματική εμπειρία στα πλαίσια του «παίζω και μαθαίνω» που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.

Γενικές Πληροφορίες

Τιμή εισιτηρίου (ευρώ)

Για τη στοά 850:

16,00 € Ενήλικες (Σαββατοκύριακο)

14,00 € Ενήλικες (Καθημερινές)

10,00 € Παιδιά μέχρι 18 ετών

Για τη διαδραστική αίθουσα:

7,00 € Ενήλικες / Παιδιά

Διαδραστική αίθουσα και εκθεσιακός χώρος (δεν περιλαμβάνεται η περιήγηση στη στοά):

14,00 € Ενήλικες / Παιδιά

Όλες οι διαδρομές:

19,00 € Ενήλικες

14,00 € Παιδιά μέχρι 18 ετών

Ξενάγηση

ΝΑΙ - (ηλεκτρονική σε 6 γλώσσες)

Διάρκεια επίσκεψης

Για τη στοά 850: 60' λεπτά

Για τη διαδραστική αίθουσα: 30' λεπτά

Διαδραστική αίθουσα και εκθεσιακός χώρος (δεν περιλαμβάνεται η περιήγηση στη στοά): 45' λεπτά

Όλες οι διαδρομές: 1 ώρα & 30' λεπτά

Μέσος χρόνος αναμονής

0-20' λεπτά

Μήκος τουριστικής διαδρομής

500 μέτρα η στοά & ο εκθεσιακός χώρος

Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων Άρτας 2023

Από 25 έως 26 Αυγούστου
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/8/2023

Οι “Garajeros” είναι οι άνθρωποι που δίνουν τον παλμό της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Άρτας και για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουν στην πόλη τους την Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, όπου φέτος μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων, αφού δεν πρόκειται για μια απλή έκθεση κλασσικών οχημάτων, αλλά για μια  εκδήλωση με επίκεντρο την αγάπη, το μεράκι και την διατήρηση της κουλτούρας, του χόμπι και της ιστορίας που κουβαλούν στο πέρασμα του χρόνου και από γενιά σε γενιά τα κλασσικά οχήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για την φετινή εκδήλωση θα βρείτε στο Δελτίο Τύπου της λέσχης   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 6η συνεχόμενη χρονιά και όπως πάντα, το τελευταίο Παρασκευοσάββατο του Αυγούστου, στην Άρτα, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων, με την διαφορά ότι είναι αναβαθμισμένη και γι’ αυτό μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων. Το όραμα κάποιον ρομαντικών, που αγαπούν και ζουν με τα κλασσικά τους οχήματα, ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα το 2017, όταν στην πρώτη συγκέντρωση, που ήταν μόνο για μοτοσικλέτες, η επιτυχία ήταν αξιοπρόσεκτη και από τότε μεγαλώνει, γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο, με αποτέλεσμα, πλέον να μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες και αρτιότερες εκθέσεις στη Ελλάδα.

2

Ότι γίνεται με αγάπη και μεράκι, πάντα ξεχωρίζει και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην προκειμένη περίπτωση. Δεκάδες οχήματα ξεκινούν οδικώς από όλη την Ελλάδα και κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, παρά τα χρόνια τους για να ζήσουν δυο μέρες, μέσα στο χαμόγελο, την χαρά και την εξαιρετική φιλοξενία, αυτής της παρέας ανθρώπων, που είναι οι διοργανωτές. Γιατί η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, οι “Garajeros”, πέρα από μια πολύ καλά οργανωμένη λέσχη, μέλος της ΕΟ ΦΙΛΠΑ, είναι μια παρέα ανθρώπων, που θα κάνουν τα πάντα για να αισθανθεί ο εκθέτης, σαν το σπίτι του και αυτός είναι ο λόγος που τόσοι άνθρωποι με τα οχήματα τους, πηγαίνουν και ξαναπηγαίνουν κάθε χρόνο να τους συναντήσουν. Με το που θα πατήσεις το πόδι σου, ή μάλλον την ρόδα σου εκεί, θα καταλάβεις ότι γίνεσαι αμέσως μέλος μιας μεγάλης παρέας, με κοινή αγάπη και κοινό όραμα. Πάρε λοιπόν το όχημα σου, μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο, αρκεί να είναι κλασικό, 30 χρονών τουλάχιστον και σε κατάσταση, που αξίζει να το δει χιλιάδες κόσμος και πήγαινε στην Άρτα, για να βιώσεις την εμπειρία, να συμμετέχεις στις περιηγήσεις ή απλά πάρε το όχημά σου το καθημερινό και πήγαινε σαν επισκέπτης, να γνωρίσεις από κοντά και να παρακολουθήσεις κάτι που θα το θυμάσαι για πάντα. Και φέτος στις 25 και 26 Αυγούστου στο εκθεσιακό κέντρο της Άρτας τα κλασικά οχήματα έχουν την τιμητική τους, με την προϋπόθεση, να συνοδεύονται από ανθρώπους…. Από δικούς μας, καλούς και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Άλλωστε το όχημα, ήταν, είναι και θα είναι, μόνο οι αφορμή, για να ανταμώνουμε.

Η σελίδα της λέσχης: https://www.facebook.com/artaclassicvehicleclub

Η σελίδα της εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/136382199478199?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D

3568