ΛΕ.Φ.ΚΑ.: Πρόγραμμα Ιανουαρίου 2020

Υποδέχεται δυναμικά τη νέα χρονιά
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

8/1/2020

Η ΛΕ.Φ.ΚΑ., μια απ’ τις πιο δραστήριες λέσχες μοτοσυκλετιστών της χώρας μας –αν όχι η πιο δραστήρια- υποδέχτηκε το νέο έτος με το ρεβεγιόν στα γραφεία της. Η πρώτη εκδρομή του Ιανουαρίου με προορισμό την Καλοπούλα Υμηττού πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ενώ στους πίνακες που ακολουθούν μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλες τις εκδρομές του Ιανουαρίου και τις μουσικές εκδηλώσεις της λέσχης. 

 

Εκδρομές Ιανουαρίου 2020
               
 
Ημ/νίες
Σημείο Συνάντησης
Προορισμός
Κυριακή 05/01
11:00 π.μ.
 
Στα γραφεία της Λέσχης
Καλοπούλα Υμηττός
 
Κυριακή 12/01
11:00 π.μ.
 
Παράδρομος Αγ. Στεφάνου στο χώρο στάθμευσης αρτοποιείων
Ωρωπός
Κυριακή 19/01
09:30 π.μ.
 
Περίπτερο Χαΐδαρίου 
Άστρος
Κυριακή 26/01
10:00 π.μ.
 
ΒΡ Αφίδνων
Όρμος Σαράντη
 
Πρόγραμμα Μουσικών Εκδηλώσεων
 
Ημ/νίες και ώρα
Συγκροτήματα
Παρασκευή 10/01
19:30
Αντίθετο Ρεύμα
Σάββατο 25/01
19:30-22:00
Blues Cargo live

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη Λέσχη και το πρόγραμμα των εκδρομών μπορείτε να επικοινωνήσετε στα: 6936493066, 6909284509 και 6987001943 ή να παρευρεθείτε στο καθιερωμένο ραντεβού, στα γραφεία της Λέσχης στη Λιοσίων 216 κάθε Δευτέρα στις 20:30.

Ετικέτες

41η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών 2023: Διαφορετική προσέγγιση και ίδιο αποτέλεσμα

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/6/2023

Από την 1η έως και τις 5η Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η 41η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών στην περιοχή Αμάρυνθο Εύβοιας, μια εκδήλωση της Ομοσπονδίας ΜΟΤΟΕ, η οποία πλησιάζει σχεδόν τον μισό αιώνα ζωής! Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε ως βάση κάποιο κάμπινγκ, με την κατασκήνωση να αποτελεί μέρος της “ατμόσφαιρας” και φυσικά να παίζει ρόλο και στο συνολικό κόστος συμμετοχής. Φέτος η ΜΟΤΟΕ πήρε την απόφαση να καθορίσει ως βάση της εκδήλωσης το ξενοδοχείο Εvia Riviera Resort hotel (Amarynthos Resort), κάτι που άλλαξε αρκετά τον χαρακτήρα της εκδήλωσης, προσφέροντας περισσότερες ανέσεις στους συμμετέχοντες και ένα κατάλληλο περιβάλλον για την διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων και παρουσιάσεων. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιελάβανε τα ακόλουθα:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “Πρώτες Βοήθειες μετά από ατύχημα μοτοσυκλέτας”

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “Η θέση της μοτοσυκλέτας στην Ελληνική κοινωνία”

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “Αλκοόλ & Οδήγηση”

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΚΑΡΠΑ”

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ “BALKAN EXPRESS”

 

Επίσης στα πλαίσια της Πανελλήνιας Συγκέντρωσης, οι συμμετέχοντες είχαν δωρεάν συμμετοχή στο 3ο ΜΟΤΟΕ Trophy αξίας 50€ και στο Πρωτάθλημα Τουρισμού της ΜΟΤΟΕ αξίας 100€, θεσμούς που βαθμολογούνται με τελικό έπαθλο στην ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος για τον πρώτο, μία πλήρη στολή KLIM κι ένα carbon κράνος επίσης KLIM.

Στο πρόγραμμα υπήρχαν και δύο εκδρομές στην Ορεινή Εύβοια και στη Νότια Εύβοια.

Φυσικά η επιλογή ξενοδοχείου ως βάση μιας τέτοιας εκδήλωσης βάζει κάποιους περιορισμούς και αλλάζει τα δεδομένα μιας εκδήλωσης που εκ φύσεως συγκεντρώνει εντελώς διαφορετικού είδους ανθρώπων, με διαφορετική οικονομική δυνατότητα, αλλά και διαφορετική κουλτούρα.

2

Το πόσο διαφορετική είναι η κουλτούρα μεταξύ των μοτοσυκλετιστών των Πανελλήνιων Συγκεντρώσεων φάνηκε ακόμα περισσότερο φέτος, όπου επικρατούσε εντελώς διαφορετική εικόνα μέσα στο ξενοδοχείο και εντελώς διαφορετική εικόνα έξω από αυτό, όπου πέρα από τους “επίσημους” συμμετέχοντες, παραβρέθηκαν (όπως πάντα…) και οι “ανεπίσημοι”, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την συγκεκριμένη εκδήλωση ως “Επιδρομή των Ορκ”.

Μιλάμε φυσικά για τις “Αγέλες των ξεκράνωτων” όπου χάρη στο θόρυβο και την παράνομη συμπεριφορά τους σε δημόσιους δρόμους, καταφέρνουν πάντα να καπελώσουν οποιαδήποτε εκδήλωση.

Έτσι για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών στιγματίστηκε από την αντικοινωνική συμπεριφορά της “Αγέλης των Ξεκράνωτων” και άφησε μια πολύ πικρή γεύση στην τοπική κοινωνία.

Όλα αυτά τα χρόνια η ΜΟΤΟΕ ισχυρίζεται πως οι “Αγέλες των Ξεκράνωτων” δεν είναι συμμετέχοντες της εκδήλωσης, αλλά πρόκειται για “εξωσχολικούς” που εκμεταλλεύονται τη δύναμη του πλήθους μιας τέτοιας εκδήλωσης για να δώσουν την παράστασή τους.

Υπάρχει μια δόση αλήθειας σε αυτό, καθώς είναι φυσικό μια μεγάλη εκδήλωση να προσελκύει αυτού του είδους τα άτομα που αναζητούν κοινό για να δώσουν την παράστασή τους, όμως από την άλλη μεριά ο λόγος που καταφέρνουν να επιβληθούν είναι γιατί… ΜΠΟΡΟΥΝ!

Οι λόγοι που μπορούν να καπελώνουν την εκδήλωση και να δυσφημούν τον μοτοσυκλετισμό σε όποια περιοχή γίνεται η Πανελλήνια Συγκέντρωση είναι δύο.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την έλλειψη προετοιμασίας από πλευράς ΜΟΤΟΕ και συγκεκριμένα με την αποφυγή συνεργασίας με την τροχαία και την αστυνομία ΠΡΙΝ ξεκινήσει η εκδήλωση. Με την στρεβλή αντίληψη πως η αστυνομία “καταπατά” το πνεύμα ελευθερίας των μοτοσυκλετιστών, ουσιαστικά προστατεύονται οι “Αγέλες των Ορκ” και όχι η ελευθερία του μοτοσυκλετισμού.

Με λίγα λόγια, “πνεύμα ελευθερίας” είναι να γυρίσουν οι συμμετέχοντες σπίτι τους χωρίς να έχουν ένα τιμόνι καρφωμένο στο κεφάλι τους γιατί ο Μητσάρας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σούζα του ανάμεσα στα τραπέζια της ταβέρνας.

Ο δεύτερος λόγος, που έχει άμεση σχέση με τον πρώτο, είναι η αδιαφορία/αδυναμία της αστυνομίας να εφαρμόσει το αυτονόητο, δηλαδή τον νόμο. Τα τοπικά αστυνομικά τμήματα δεν έχουν το μέγεθος και τον εξοπλισμό που απαιτείται για να επιβάλουν τον νόμο σε μια τόσο πολυπληθή εκδήλωση, οπότε υπό τον φόβο μιας αποτυχίας (π.χ. να μην σταματά κανείς για έλεγχο) αφήνουν τα πράγματα να εξελιχθούν στην τύχη και επεμβαίνουν κατόπιν εορτής μόνο εκεί που τους παίρνει…

Μοναδική εξαίρεση όλα αυτά τα χρόνια ήταν η Πανελλήνια της Καστοριάς όπου η αστυνομία (έστω και κατόπιν εορτής και με την υποστήριξη ΜΑΤ!!!) κατάφερε την δεύτερη ημέρα να στείλει τα Ορκ πίσω στις σπηλιές τους, με πρόστιμα έως 4.500€, κατασχέσεις μοτοσυκλετών και με ραντεβού στα ποινικά και αστικά δικαστήρια.  

Αυτό έδειξε ξεκάθαρα, πως αν η ΜΟΤΟΕ και η αστυνομία συνεργαστούν μεταξύ τους ΠΡΙΝ ξεκινήσει η εκδήλωση, όπου τα Ορκ θα μένουν με τις σαγιονάρες τους από την πρώτη ημέρα και προτού πλησιάσουν την περιοχή, η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών θα γίνει ξανά μια γιορτή για όλους, τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες θα παρακαλούν για να γίνει μια τέτοια συγκέντρωση στον τόπο τους αντί για να λένε “ποτέ ξανά”.

Όχι δεν είναι δύσκολο για την αστυνομία να περιφρουρήσει μια τόσο μεγάλη εκδήλωση, διότι τα Ορκ θέλουν κοινό για να δώσουν την παράστασή τους, οπότε και τα σημεία που πάνε είναι πάντα οι χώροι έξω από την κατασκήνωση/ξενοδοχείο και ο κεντρικός δρόμος της πόλης με τις καφετέριες και τις ταβέρνες. Ούτε στις εκδρομές πάνε, ούτε σε απόμερους δρόμους, οπότε και η αστυνόμευση αφορά δύο-τρεις τοποθεσίες το πολύ.

Σε κάθε περίπτωση, είτε θα αφήσουμε τα Ορκ να γίνουν οι εκπρόσωποι του μοτοσυκλετισμού στην Ελλάδα, είτε θα τους στείλουμε πίσω στις σπηλιές τους και θα προστατεύσουμε το πραγματικό πνεύμα ελευθερίας του μοτοσυκλετισμού, που δεν έχει καμία σχέση με την ασυδοσία.