Πρώτο Women’s Ride από την Andeli και τις Ride me Up

Η πιο ανατρεπτική συγκέντρωση μοτοσυκλέτας που έγινε φέτος
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/9/2018

Θα το πούμε ορθά-κοφτά, τα κορίτσια που συμμετείχαν στο πρώτο Women’s Ride, όχι απλώς ταρακούνησαν  το Πήλιο, αλλά ολόκληρο τον κοιμισμένο ελληνικό μοτοσυκλετισμό!

Σε κάθε μοτοσυκλετιστική συνάντηση που συμμετέχουμε τα τελευταία χρόνια, η κουβέντα πάντα θα καταλήξει στο ερώτημα, πώς θα φέρουμε νέους ανθρώπους στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.  Μην ψάχνετε άλλο! Φωνάξτε αυτά τα κορίτσια στην επόμενη συνάντηση που θα κάνει η λέσχη σας και αυτές θα φροντίσουν με την φρεσκάδα, την τρέλα και κυρίως την αγνή αγάπη τους για την μοτοσυκλέτα να την μετατρέψουν σε ένα καταπληκτικό πάρτι.

Κι όταν λέμε κορίτσια, δεν αναφερόμαστε στο κριτήριο της ηλικίας, αλλά με βάση την δίψα τους για να ευχαριστηθούν ό,τι μπορεί να προσφέρει ο κόσμος της μοτοσυκλέτας σε έναν άνθρωπο.  Τα κορίτσια αυτά δεν αγόρασαν μοτοσυκλέτα για να βρουν γκόμενο ή για να δείξουν τα λεφτά τους ή για να επιδείξουν την κοινωνική καταξίωσή τους. Καβαλάμε μοτοσυκλέτες γιατί τις γουστάρουν. Έτσι απλά! Και αυτή η αγνή και καθαρή αγάπη τους για τις μοτοσυκλέτες είναι που τις απελευθερώνει από τις αλυσίδες των κόμπλεξ. Με πραγματική δίψα να μάθουν νέα πράγματα και κυρίως με νεανικό ενθουσιασμό, πραγματικά χαίρεσαι να μοιράζεσαι μαζί τους τις εμπειρίες σου. 

Η συγκεκριμένη συγκέντρωση που ανέλαβε να διοργανώσει η Andeli Mototouring μαζί με την δραστήρια παρέα των κοριτσιών της Ride Me Up από την Θεσσαλονίκη, έφερε στα χωριά του Πηλίου 27 κοπέλες. Οι δώδεκα από αυτές ήρθαν από την Αθήνα και οι υπόλοιπες ήταν από την Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, την Λάρισα, την Χαλκιδική (πιθανόν να ξεχνάω και κάποια άλλη πόλη, αλλά ήταν δύσκολο να συγκρατήσω τόσα πολλά ονόματα και καταγωγές).

Τρελοκομεία όλες τους! Η κάθε μια τους με την δική της “τρέλα” αλλά με την ίδια διάθεση και τις ίδιες προθέσεις. Ήρθαν εκεί για να δώσουν την ενέργειά τους και δεν ήρθαν με πρόθεση να πάρουν κάτι συγκεκριμένο. Κι όταν έχεις γύρο σου τόσο κόσμο που δίνει το καλύτερο κομμάτι του εαυτού του, αυτομάτως δημιουργείται  ένα πραγματικό εργοστάσιο θετικής ενέργειας.  Το συγκεκριμένο “εργοστάσιο” των κοριτσιών είχε τέτοια δύναμη, που γκρέμιζε κοινωνικά ταμπού και ιδεοληψίες σε κλάσματα δευτερολέπτου.  Περιττό να πούμε τί πανηγύρι γινόταν σε όποια πλατεία χωριού σταματάγαμε. Όμως το σημαντικότερο όλων για τον κόσμο της μοτοσυκλέτας δεν είναι μόνο η ατμόσφαιρα της καλής παρέας. Το βασικότερο όλων είναι η δίψα τους να μάθουν τα πάντα, με “ανοιχτά” τα αυτιά τους.

Ολόκληρο το πρωινό του Σαββάτου ήταν αφιερωμένο στα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα Advance riding από πιστοποιημένα στελέχη της Μοτοθέσις. Αμέσως μετά και περισσότερο από δύο ώρες, τα κορίτσια δοκίμασαν τις μοτοσυκλέτες που είχαν φέρει για test ride η Honda, Husqvarna, KTM και Bajaj. Η βραδιά έκλεισε με guest star την Πολυτίμη Κυριακοπούλου, όπου πέρα από την εμψυχωτική ομιλία της, κατέληξε να τραγουδά  karaoke με… ιδιαίτερη επιτυχία.

Η Κυριακή ήταν η μέρα του αποχαιρετισμού μεν,  μόνο που διήρκησε από της 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ!  Πραγματικά κανείς δεν ήθελε να τελειώσει αυτό το τριήμερο γλέντι. Αναγκαστικά έπρεπε κάποια στιγμή να χωρίσουν οι δρόμοι για τις Βόρειες και τις Νότιες, αλλά με τα smartphone να έχουν πάρει φωτιά ανταλλάσοντας φωτογραφίες σε κάθε στάση για ανεφοδιασμό, η επαφή μεταξύ τους συνεχίστηκε μέχρι που έφτασαν σπίτι και έπεσαν για ύπνο. Είναι περιττό να πούμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τις επόμενες συναντήσεις τους.

Εμείς από την μεριά μας, όχι μόνο τις καλωσορίζουμε στον (ανδροκρατούμενο) κόσμο της μοτοσυκλέτας, αλλά τις διαβεβαιώνουμε ότι τις έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Τα κορίτσια αυτά είναι η βόμβα για  να ταρακουνηθούν τα λιμνάζοντα νερά του οργανωμένου μοτοσυκλετισμού. Respect!  

 

 

Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων Άρτας 2023

Από 25 έως 26 Αυγούστου
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/8/2023

Οι “Garajeros” είναι οι άνθρωποι που δίνουν τον παλμό της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Άρτας και για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουν στην πόλη τους την Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, όπου φέτος μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων, αφού δεν πρόκειται για μια απλή έκθεση κλασσικών οχημάτων, αλλά για μια  εκδήλωση με επίκεντρο την αγάπη, το μεράκι και την διατήρηση της κουλτούρας, του χόμπι και της ιστορίας που κουβαλούν στο πέρασμα του χρόνου και από γενιά σε γενιά τα κλασσικά οχήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για την φετινή εκδήλωση θα βρείτε στο Δελτίο Τύπου της λέσχης   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 6η συνεχόμενη χρονιά και όπως πάντα, το τελευταίο Παρασκευοσάββατο του Αυγούστου, στην Άρτα, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων, με την διαφορά ότι είναι αναβαθμισμένη και γι’ αυτό μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων. Το όραμα κάποιον ρομαντικών, που αγαπούν και ζουν με τα κλασσικά τους οχήματα, ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα το 2017, όταν στην πρώτη συγκέντρωση, που ήταν μόνο για μοτοσικλέτες, η επιτυχία ήταν αξιοπρόσεκτη και από τότε μεγαλώνει, γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο, με αποτέλεσμα, πλέον να μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες και αρτιότερες εκθέσεις στη Ελλάδα.

2

Ότι γίνεται με αγάπη και μεράκι, πάντα ξεχωρίζει και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην προκειμένη περίπτωση. Δεκάδες οχήματα ξεκινούν οδικώς από όλη την Ελλάδα και κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, παρά τα χρόνια τους για να ζήσουν δυο μέρες, μέσα στο χαμόγελο, την χαρά και την εξαιρετική φιλοξενία, αυτής της παρέας ανθρώπων, που είναι οι διοργανωτές. Γιατί η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, οι “Garajeros”, πέρα από μια πολύ καλά οργανωμένη λέσχη, μέλος της ΕΟ ΦΙΛΠΑ, είναι μια παρέα ανθρώπων, που θα κάνουν τα πάντα για να αισθανθεί ο εκθέτης, σαν το σπίτι του και αυτός είναι ο λόγος που τόσοι άνθρωποι με τα οχήματα τους, πηγαίνουν και ξαναπηγαίνουν κάθε χρόνο να τους συναντήσουν. Με το που θα πατήσεις το πόδι σου, ή μάλλον την ρόδα σου εκεί, θα καταλάβεις ότι γίνεσαι αμέσως μέλος μιας μεγάλης παρέας, με κοινή αγάπη και κοινό όραμα. Πάρε λοιπόν το όχημα σου, μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο, αρκεί να είναι κλασικό, 30 χρονών τουλάχιστον και σε κατάσταση, που αξίζει να το δει χιλιάδες κόσμος και πήγαινε στην Άρτα, για να βιώσεις την εμπειρία, να συμμετέχεις στις περιηγήσεις ή απλά πάρε το όχημά σου το καθημερινό και πήγαινε σαν επισκέπτης, να γνωρίσεις από κοντά και να παρακολουθήσεις κάτι που θα το θυμάσαι για πάντα. Και φέτος στις 25 και 26 Αυγούστου στο εκθεσιακό κέντρο της Άρτας τα κλασικά οχήματα έχουν την τιμητική τους, με την προϋπόθεση, να συνοδεύονται από ανθρώπους…. Από δικούς μας, καλούς και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Άλλωστε το όχημα, ήταν, είναι και θα είναι, μόνο οι αφορμή, για να ανταμώνουμε.

Η σελίδα της λέσχης: https://www.facebook.com/artaclassicvehicleclub

Η σελίδα της εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/136382199478199?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D

3568