BMW G650GS 2009 - 2011

Από το

Μαύρο Σκύλο

17/10/2011

Κύκλους κάνει: H επανεμφάνιση του G650GS ταίριαζε στη δύσκολη οικονομικά εποχή που ξεκινούσε στην αρχή του 2009. Αλλάζοντας το αρχικό F στο όνομά του με το G, για να ξεχωρίζει από τη δικύλινδρη F650GS, η μονοκύλινδρη G ήρθε σε μια πραγματικά χαμηλή τιμή, δίνοντας την ευκαιρία για ευκολότερη απόκτηση μιας αξιόπιστης και πολλαπλών ρόλων μοτοσυκλέτας
Η G650GS ήρθε τότε σαν νέο μοντέλο για αγορές “ειδικών” χωρών, όπως η δική μας που αναζητούσε προσιτές μοτοσυκλέτες. Έχει τον πασίγνωστο κινητήρα της Rotax με τα 652 κυβικά, ο οποίος κινεί μονοκύλινδρες BMW από το 1994. Στο G650GS είναι βαμμένος μαύρος και είναι η έκδοση που χρησιμοποιήθηκε σε όλη τη σειρά των G650. Η BMW για να πετύχει την επιθυμητή χαμηλή τιμή χρησιμοποίησε και εξωτερικούς προμηθευτές, όπως η Loncin, η οποία μοντάρει τον κινητήρα και στη συνέχεια αυτός μεταφέρεται στο Βερολίνο, όπου κατασκευάζεται και συναρμολογείται η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. Σαφώς, η BMW είναι αυτή που καθορίζει το επίπεδο της ποιότητας που απαιτεί από τους προμηθευτές της και όπως αποδείχθηκε και από τη G650GS δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αξιοπιστίας ή ποιότητας. Σε συνδυασμό με την απουσία σημαντικού κόστους εξέλιξης - αφού η μοτοσυκλέτα ήδη υπήρχε και απλώς άλλαξε το πρώτο γράμμα από F σε G για να ξεχωρίζει από τη δικύλινδρη F650GS που υπάρχει στην γκάμα της εταιρείας - η χαμηλή τιμή ήταν γεγονός. Η μοτοσυκλέτα, ανεξάρτητα από τη χαμηλότερη τιμή πώλησης που είχε σε σχέση με το παρελθόν, δεν παύει να έχει τα προτερήματα και τα χαρακτηριστικά που τη διατήρησαν -σε διαφορετικές εκδόσεις- στην παραγωγή τόσα χρόνια, γνωρίζοντας μεγάλη αποδοχή. Η πρακτικότητα, η ευκολία στην οδήγηση, η δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων μαζί με την αξιοπιστία της είναι μερικές από τις αρετές της. Η G650GS έχει αρκετούς χώρους για δυο ανθρώπους, σχάρα, έναν πολύ ζωντανό κινητήρα με επιδόσεις αρκετές και για ταξίδι, μεγάλη αυτονομία και χαμηλή κατανάλωση. Πάνω στη σέλα της θα αισθανθούν άνετα και αναβάτες χαμηλού αναστήματος, αφού δεν έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος, ενώ το μέγεθος, αλλά και η απόσταση του τιμονιού, είναι τέτοια που οι μεγαλόσωμοι αναβάτες δεν θα βρουν τoυς χώρους ιδανικούς και άνετους. Η BMW προσφέρει μάλιστα κιτ που χαμηλώνει το ύψος της σέλας στα 750 χιλιοστά από τα 820 της στάνταρ έκδοσης. Με αυτό το ύψος μπορεί να οδηγηθεί από όλους και όλες δίνοντας την αίσθηση της ασφάλειας, ιδιαίτερα στους άπειρους αναβάτες, με τη σιγουριά ότι πατάνε τα πόδια στην άσφαλτο. Τo μικρό ύψος της σέλας συνδυάζεται με το μεγάλο κόψιμο του τιμονιού και την δίχως εξάρσεις απόδοση του κινητήρα και δίνουν στον αναβάτη του G650GS τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται για να κυκλοφορεί με σχετική άνεση και στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης.
Ο θόρυβος από την εξάτμιση είναι μειωμένος σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις, όπως και η μέγιστη απόδοση του κινητήρα. Το πλεονέκτημα αυτού του κινητήρα όμως δεν βρίσκεται τόσο στη λειτουργία του σε χαμηλές στροφές, που θέλει μεγάλο άνοιγμα του γκαζιού για να επιταχύνει θετικά, αλλά όταν οι στροφές ανέβουν πάνω από τις 4.000 και ακόμη ψηλότερα. Ο μονοκύλινδρος αυτός εμφανίζεται ιδιαίτερα άνετος σε αυτές τις συνθήκες, δίχως κραδασμούς, και σε συνδυασμό με το μακριά κλιμακωμένο κιβώτιο του δίνουν ιδιαίτερη άνεση σε συνθήκες ταξιδιού με ταχύτητες ακόμη και πάνω από τα 150 χιλιόμετρα την ώρα. Έτσι η μοτοσυκλέτα έχει επαρκή ισχύ για ταξιδιωτική χρήση που μαζί με την μεγάλη αυτονομία που διαθέτει, φέρνουν και σε αυτή τη χαμηλού κόστους BMW τις αρετές που συνοδεύουν τις γερμανικές μοτοσυκλέτες και έχουν δημιουργήσει την παράδοσή τους. Στην περίπτωση της G650GS η προστασία από τη μικρή ζελατίνα είναι ανεπαρκής για ταχύτητα πάνω από τα 120 χιλιόμετρα, αλλάζει όμως εύκολα με μεγαλύτερη. Οι αναρτήσεις της ισορροπούν μεταξύ της άνεσης και της καλής οδικής συμπεριφοράς με τις διαδρομές τους να βρίσκονται στα επίπεδα των supermoto. Αυτές σε συνδυασμό με τη μικρή απόσταση από το έδαφος, βάζουν και τα όρια της κίνησης σε δρόμους χωρίς άσφαλτο. Είναι μια μοτοσυκλέτα με δυνατότητες να διασχίσει κάθε βατό χωματόδρομο, αλλά όταν αρχίσει η διαδρομή να μοιάζει με μονοπάτι o αναβάτης της είναι καλύτερα να επιλέξει άλλο δρόμο.
Η έκδοση αυτή πουλήθηκε με στάνταρ το ABS και τα ευπρόσδεκτα θερμαινόμενα γκριπ. Το ABS δείχνει έντονα την σχεδιαστική του ηλικία με την συμπεριφορά του όταν επεμβαίνει, ειδικά του πίσω τροχού που επεμβαίνει γρήγορα και απότομα, γεγονός που σε κάποιες συνθήκες αυξάνει την απόσταση ακινητοποίησης, της βαριάς μοτοσυκλέτας. Η ηλικία της διακρίνεται ακόμη στην εμφάνισή της και το θορυβώδες κιβώτιό της μα αυτά είναι νομοτέλειες με σπάνιες εξαιρέσεις. Το νέο μοντέλο που την αντικαθιστά -διατηρώντας το ίδιο ακριβώς όνομα - έχει εκσυγχρονισμένη εμφάνιση και χυτές ζάντες με tubeless ελαστικά, αλλά και υψηλότερη τιμή. Η G650GS θα παραμείνει πλέον σαν μεταχειρισμένη να αποτελεί μια δοκιμασμένη, αξιόπιστη και ιδιαίτερα χρηστική χαμηλού κόστους μοτοσυκλέτα.
[blockquote]Ναι...
Για την πρακτικότητα, την ευκολία στην οδήγηση και την ήπια συμπεριφορά της
Όχι...
Eάν σας ενοχλεί η σχεδιαστική της ηλικία
Γιατί…
Κάνει πολλά χωρίς να ζητάει πολλή φροντίδα
Τι να προσέξετε
Ο κινητήρας της χρησιμοποιείται πάνω από δεκαπέντε χρόνια και έχει κερδίσει τον τίτλο του αξιόπιστου. Παλιότερα, μάλιστα, απέδιδε περισσότερη ισχύ, οπότε στην περίπτωση της G650GS, όπου αυτή έχει χαμηλώσει η διάρκεια ζωής του θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Σύνηθες είναι να έχει ακολουθήσει ο ιδιοκτήτης της την προβλεπόμενη συντήρηση σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία και να το αποδεικνύει με το βιβλίο χρήσης της. Η αρτιότητά της, η ύπαρξη αξεσουάρ -όπως διπλού σταντ, μπαγκαζιέρας, ψηλότερης ζελατίνας και η κατάσταση των αναλώσιμων- ελαστικά, αλυσίδα, γρανάζια, θα καθορίσουν την τιμή της.[/blockquote]ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος: Τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ/4 βαλβίδες
Διάμετρος επί διαδρομή (mm): 100 x 83
Κυβικά (cc): 652
Σχέση συμπίεσης: 11,5:1
Ανάφλεξη: Ψηφιακή
Τροφοδοσία: Ψεκασμός
Σύστημα εκκίνησης: Μίζα
Σύστημα εξαγωγής: 1 σε 1
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Τύπος συμπλέκτη: Υγρός, πολύδισκος, με ντίζα
Σχέσεις ταχυτήτων: 5
Τελική μετάδοση: Αλυσίδα, γρανάζια


ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος: Ατσάλινο ανοικτό
Γωνία κάστερ (o):
Ίχνος (mm): -
Μεταξόνιο (mm): 1.479
Ύψος σέλας (mm): 820
Βάρος γεμάτη (kg): 193 / -
Βάρος γεμάτη (Kg)/ζυγισμένη: 198
Ρεζερβουάρ / ρεζέρβα (l): 17,3 / 4
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Εμπρός: Τηλεσκοπικό πιρούνι
Διάμετρος (mm): 41
Διαδρομή (mm): 170
Ρυθμίσεις: Καμία
Πίσω: Ένα αμορτισέρ, μοχλικό
Διαδρομή (mm): 165
Ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίου με κουμπί, απόσβεση επαναφοράς


ΦΡΕΝΑ
Εμπρός: Δίσκος 300mm, δαγκάνα με δυο έμβολα, ABS
Πίσω: Δίσκος 240mm, δαγκάνα με ένα έμβολο, ABS


ΤΡΟΧΟΙ
Εμπρός
Ελαστικό: 100 / 90 - 19
Ζάντα: 2,50 x 19
Πίσω
Ελαστικό: 130 / 80 - 17
Ζάντα: 3 x 17


ΟΡΓΑΝΑ / ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Αναλογικό στροφόμετρο και ταχύμετρο, ψηφιακές ενδείξεις για ολικό και μερικό χιλιομετρητή / ρολόι, ενδεικτικές λυχνίες για φλας / λειτουργία ABS / λειτουργία ψεκασμού / μεγάλη σκάλα φώτων / πίεση λαδιού / θερμοκρασία ψυκτικού / ρεζέρβα, απενεργοποιούμενο ABS, θερμαινόμενα γκριπ.


ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Ισχύς εργοστασίου (HP/rpm): 49,6/6.500
Ροπή εργοστασίου (kg.m/rpm): 6,1/4.800


ΛΕΖΑΝΤΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ισχύς στον τροχό (ΗΡ/rpm): 44,1/6.900
Ροπή στον τροχό (Kg.m/rpm): 5,2/5.400


Με διακριτικό ήχο από την εξάτμιση ο διαχρονικός κινητήρας έχει ομαλή, δίχως εξάρσεις απόδοση και ιδιαίτερη άνεση να γυρνάει με πολλές στροφές.
Η δίχως κραδασμούς λειτουργία του διακόπτεται απότομα από την επέμβαση του κόφτη στις 7.400 στροφές. Αξιόπιστος και δίχως να χρειάζεται ιδιαίτερα συχνή συντήρηση. Λάδια θέλει κάθε 10.000 χιλιόμετρα, και έλεγχο βαλβίδων κάθε 20.000.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (L/100Κm)
Μέση: 5,4
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (Km)
Μέση: 320

Suzuki DL1000 V-Strom (2017-2019)

Λιτό και αποτελεσματικό
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/5/2023

Αναδημοσίευση του Mini Test για το Suzuki DL1000 V-STROM από το τεύχος 630 του περιοδικού ΜΟΤΟ:

 

Στα λόγια του έρχεσαι!

 

Το V-Strom 1000 με βάση αυτά που προσφέρει, ήταν μπροστά από την εποχή του εδώ και χρόνια! Και το 2017 που ανανεώθηκε έγινε επιτέλους επίκαιρο! Η εποχή πρόλαβε το V-Strom 1000 κι όχι το αντίθετο…

 

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός είναι κάτι που απουσιάζει από το V-Strom, αλλά μόλις ξεφύγεις από το επιφανειακό θα φτάσεις στην ουσία. Παρά τις αλλαγές στην χαρτογράφηση και φυσικά στην εξάτμιση για να έρθει εντός προδιαγραφών (Euro4 τότε), η μέγιστη απόδοση παρέμεινε ίδια αλλάζοντας λίγο την καμπύλη. Το V-Strom επίσης διαθέτει την λειτουργία της εύκολης εκκίνησης (με ένα μόνο πάτημα στην μίζα) και το σύστημα ελέγχου του ρελαντί στις χαμηλές στροφές, όταν χρησιμοποιείς τον συμπλέκτη και πηγαίνεις αργά.

2

Μέσα στην κίνηση, το V-Strom είναι πραγματικά σαν ψάρι μέσα στο νερό. Σε αυτό παίζει βέβαια μεγαλύτερο ρόλο το πολύ μικρό πλάτος για χίλια κυβικά και γενικότερα οι μαζεμένες διαστάσεις, κάτι που η Suzuki είχε φυσικά φροντίσει κατά την πρώτη ριζική ανανέωση του V-Strom 1000. Στην σβέλτη οδήγηση, αλλά και για κάθε στιγμή το νέο V-Strom διαθέτει ετοιμοπόλεμα τα "μερικώς συνδυασμένα" φρένα με το cornering ABS της Bosch. Το Suzuki διαθέτει τα καλύτερα φρένα, σε ένα οικονομικότερο πακέτο, και τους παραγράφεις το ατόπημα με το traction control που δεν εκμεταλλεύεται την νέα ECU της Bosch.

 

Πλήρη τα όργανα που είναι τοποθετημένα, επίπεδα απέναντί σου, σαν σε παλιά Mercedes… Αυτή η τοποθέτηση όμως διώχνει τις αντανακλάσεις σε όποια γωνία κι αν είναι ο ήλιος

3

Στην πράξη τα φρένα αποδεικνύονται κορυφαία, όπως ικανοποιητικό είναι και το traction control παρόλο που είναι αυτούσιο από το προηγούμενο μοντέλο και δεν εκμεταλλεύεται όλα τα δεδομένα, όπως ακριβώς κάνουν οι ακριβότερες μοτοσυκλέτες με traction control σε 8-9 επίπεδα λειτουργίας. Ωστόσο είναι θετικό που το απενεργοποιείς πανεύκολα και με καλή πρόσφυση η επέμβασή του είναι ήπια, όσο απότομα κι αν γλιστρήσει ο πίσω τροχός. Στην βροχή όμως, αν ο πίσω τροχός γλιστρήσει απότομα και όχι προοδευτικά, τότε επεμβαίνει άγαρμπα.

 

Προοδευτική συμπεριφορά του πιρουνιού σε πληθώρα περιπτώσεων, και φυσικά εγγύηση Bosch για την διαχείριση των φρένων, έστω και των Tokico

4

Με προβολείς που κάνουν την δουλειά τους και μπορείς να κινηθείς σβέλτα και το βράδυ, το V-Strom σου επιτρέπει να συνεχίσεις το ταξίδι σου για όσο αντέχεις από έλλειψη ύπνου χωρίς άλλου είδους κούραση. Δεν προσφέρει την καλύτερη κάλυψη στην κατηγορία του, δεν σου φωνάζει ότι θα κάνει τον γύρο της Γης μαζί σου, κι όμως όλα αυτά είναι μέσα στις δυνατότητές του. Ξοδεύοντας ώρες, γράφοντας χιλιόμετρα στη σέλα του, το καλό ζύγισμα, η άνετη θέση οδήγησης και οι ήπιοι κραδασμοί, με αναρτήσεις που φιλτράρουν τον δρόμο, θα σε κρατήσουν ξεκούραστο κάνοντας την έκπληξη. Στο μεγαλύτερο σύνολο χρήσεων, το V-Strom είναι παραπάνω από ικανοποιητικό και για άλλη μία φορά κρατά ζωντανό, εκείνο για το οποίο έχει γίνει γνωστό αυτό το όνομα μοντέλου: Τον καλύτερο μέσο όρο της κατηγορίας!

 

Πολύ άνετη σέλα που στεγνώνει και με καλό ρυθμό και πρακτική σχάρα με μπόλικο εμβαδό

5

 

 

 

Εύρος τιμών

Οι τιμές κυμαίνονται από 9.000 ευρώ έως και 12.000 για την έκδοση XT. Δεν υπάρχουν πολλές αγγελίες για αυτή την γενιά και φυσικά, το τι ζητάει ο κάθε πωλητής έχει να κάνει και με την κατάσταση που βρίσκεται, ενώ πολλά από τα μεταχειρισμένα V-Strom πωλούνται με αρκετά after market αξεσουάρ πάνω τους

 

Τι πρέπει να προσέξετε

Πρόκειται για μία από τις πλέον αξιόπιστες μοτοσυκλέτες, με ελάχιστα έως μηδενικά προβλήματα μέχρι και σήμερα. Μετά από βαθιά έρευνα και ψάχνοντας να βρούμε κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "πρόβλημα", βρήκαμε μόνο ένα μικρό θέμα που είχε δημιουργηθεί με το TPS (Throttle Position Sensor) το οποίο σε ορισμένες μοτοσυκλέτες ήταν λάθος ρυθμισμένο από το εργοστάσιο

 

Ναι

Για πραγματική adventure touring χρήση

 

Όχι

Αν ψάχνετε τις υπερ-επιδόσεις των μεγάλων adventure

 

Γιατί

Προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που προδιαθέτει και περιμένεις

 

8

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αντιπρόσωπος:

Σφακιανάκης ΑΕΒΕ

 

 

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

Μήκος:

 2.285mm

 

Ύψος:

 1.410mm

 

Μεταξόνιο:

 1.555mm

 

Απόσταση από το έδαφος:

165mm

 

Ίχνος:

109 mm

 

Γωνία κάστερ (o):

25,30

 

Απόσταση σέλας - τιμονιού (mm):

720

Απόσταση σέλας - μαρσπιέ (mm):

530

Απόσταση μαρσπιέ - τιμονιού (mm):

890

Απόσταση πίσω σέλας - πίσω μαρσπιέ (mm):

520

 

ΜΕΤΡΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ

233

(χωρίς καύσιμο:218)

Πίσω

50,9%

Εμπρός

49,1%

Σφάλμα στοιχείων κατασκευαστή:

2,1%

 

ΠΛΑΙΣΙΟ

 

Τύπος:

Αλουμινένιο περιμετρικό δύο δοκών, αφαιρούμενο υποπλαίσιο

 

Πλάτος (mm):

865

 

Βάρος κατασκευαστή, γεμάτη (kg):

 

228

 

 

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

 

Τύπος:

Τετράχρονος, δικύλινδρος V90o υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ/4 βαλβίδες

 

Διάμετρος επί διαδρομή (mm):

 100 x 66

 

Χωρητικότητα (cc):

1037

 

Σχέση συμπίεσης:

11,3:1

 

Ισχύς (HP/rpm):

100,5/8.000

 

Ροπή (kg.m/rpm):

10,5/4.000

 

Ειδική ισχύς (HP/l):

96,9

 

Τροφοδοσία:

Ψεκασμός με δυο πεταλούδες σε κάθε αυλό

 

Σύστημα εξαγωγής:

2 σε 1

 

Σύστημα λίπανσης:

Υγρό κάρτερ

 

Σύστημα εκκίνησης:

Μίζα

 

Ρεζερβουάρ (l):

20

 

 

 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 

Συμπλέκτης:

Υγρός, πολύδισκος, μονόδρομος, υδραυλική οδήγηση

 

Πρωτεύουσα μετάδοση / σχέση:

Γρανάζια/1,838

 

Τελική μετάδοση / σχέση:

Αλυσίδα 525 / 2,412 (41/17)

 

 

Συνολικές σχέσεις / km/h ανά 1.000 rpm

 

1η

3,000 / 8

 

2α

1,933 / 13

 

3η

1,500 / 16

 

4η

1,227 / 20

 

5η

1,086 / 23

 

6η

1,000 / 25

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

 

Ρύθμιση βαλβίδων (km):

24.000

 

Αλλαγή λαδιού (km):

Στα 1.000 και κάθε 6.000

 

Ποσότητα λαδιού με/χωρίς φίλτρο (l):

2,7/3,1

 

Φίλτρο λαδιού / αλλαγή (km):

Στα 1.000 και κάθε 18.000

 

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ (S Mode)

Km/h

Sec

Μέτρα

 

0-50

1,81

10,74

 

0-100

3,87

54,90

 

0-150

7,43

181

 

0-200

30,85

1394,2

 

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ

Μέτρα

Sec

Km/h

 

0-400

12,20

177,55

 

0-1.000

23,66

195,36

 

 

 

 

 

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ (sec/μέτρα)

Km/h

4η

5η

6η

40-80

2,71/44,66

3,53/58,26

 

80-120

2,76/77,18

3,51/98,25

3,73/103,98

120 - 160

3,78/148,29

5,07/199,12

5,57/217,85

ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑ

Km/h

Sec

Μέτρα

80-140

3,54

112,58

 

 

ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ

Km/h

Sec

Μέτρα

 

100-40

2,35

51,60

 

 

 

ΚΙΛΑ ΑΝΑ ΙΠΠΟ

 

 

Κενή

Γεμάτη

 

Θεωρητικά

 

2,26

 

Πραγματικά

2,17

2,32

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

ΕΜΠΡΟΣ

 

ΤΥΠΟΣ

Ανεστραμμένο πιρούνι KYB

 

Διαδρομή/Διάμετρος (mm):

160/43

 

Ρυθμίσεις:

Προφόρτιση ελατηρίων, απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς

 

ΤΡΟΧΟΣ

 

Ζάντα:

Αλουμινένια χυτή

 

Ελαστικό:

110/80-19 (59V)

 

ΦΡΕΝΟ

 

Δυο δισκόφρενα 310mm, ακτινική δαγκάνα Tokico με τέσσερα έμβολα, Cornering ABS

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

ΠΙΣΩ

 

ΤΥΠΟΣ

 Ένα αμορτισέρ ΚΥΒ, μοχλικό

 

Διαδρομή τροχού (mm):

160

 

Ρυθμίσεις:

Προφόρτιση ελατηρίου δίχως εργαλεία, απόσβεση επαναφοράς

 

ΤΡΟΧΟΣ

 

Ζάντα:

Αλουμινένια χυτή 4 x 17

 

Ελαστικό:

150/70R-17 (69V)

 

ΦΡΕΝΟ

 

Δισκόφρενο 260mm, δαγκάνα δύο εμβόλων, Cornering ABS

 

 

 

ΟΡΓΑΝΑ / ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 

Στροφόμετρο με αναλογική ένδειξη, οθόνες με ψηφιακή ένδειξη ταχύτητας, με ολικό και δυο μερικούς χιλιομετρητές, στάθμη καυσίμου, θερμοκρασία ψυκτικού, ρολόι, ρύθμιση της φωτεινότητας, αυτονομία σε km, λυχνίες για πίεση λαδιού, λειτουργία ψεκασμού, Cornering ABS, traction ontrol, νεκρά/σταντ/μεγάλη σκάλα προβολέα/φλας, στιγμιαία και μέση κατανάλωση, ρυθμιζόμενη ζελατίνα σε ύψος και κλίση, imobilazer

 

 

 

 

 

ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ

Hp:

91 / 8.300

Kg.m

8,9 / 4.500

Λεζάντα

Στο δρόμο αντιλαμβάνεσαι πιο ραφιναρισμένη την λειτουργία του δικύλινδρου, σε σχέση με αυτό που πραγματικά παράγει, απόρροια της λειτουργίας της ECU. Μία έκρηξη συντελείται μετά τις 3.000 στροφές στην ροπή που σε διάστημα 1.500 στροφών σκαρφαλώνει στην μέγιστη τιμή της και κρατιέται κοντά για σχεδόν 3.000 στροφές! Η ιπποδύναμη ανεβαίνει ακόπιαστα μέχρι τις 7.000 όπου μειώνεται λίγο η ευστροφία, για να σταματήσει η άνοδος μέσα σε 500 στροφές πολύ ομαλά όμως, διατηρώντας υψηλά την απόδοση!

 

 

ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

 

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΑ ΣΧΕΣΗ

Κόφτης: 9.200

 

Μέγιστη ισχύς: 8.200

 

Στον κόφτη

 

1η : 83,7

 

2α : 129,89

 

3η : 167,39

 

4η : 204,63

 

5η : 231,20

 

6η : 251,08

 

 

 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

 

Μέση : 6,4

 

Ελάχιστη : 5,8

 

Μέγιστη : 8,5

 

Αυτονομία (km): 312,5

 

 

 

                     

 

 

Αντ/κά Suzuki V-Strom 1000 (201)

Προτεινόμενη Λιανική (με ΦΠΑ 24%, €)

Έμβολο πλήρες*:

216,04

Τελικό εξάτμισης:

381,88 

Εμπρός φτερό: 

94,13 

Εμπρός τροχός:

603,98 

Προβολέας:

283,96 

Μανέτα φρένου:

64,26 

Σέλα:

143,91 

Πλαίσιο (με υποπλαίσιο):

579,10 

7