BMW R1200GS 2008 - 2010

Από το

Μαύρο Σκύλο

29/11/2011

To φαινόμενο: Στο τέλος του 2007 η BMW παρουσίασε τη δεύτερη γενιά της R1200GS, της μοτοσυκλέτας - ορόσημο που από το 2004 έχει μια εντυπωσιακή πορεία στις πωλήσεις, στους δρόμους, αλλά και στα σχεδιαστήρια των άλλων κατασκευαστών που προσπαθούν να κερδίσουν από την επιτυχία της
Η μεγάλη “παντός δρόμου” της BMW είχε γυρίσει ήδη την σελίδα της στην ιστορία των GS της BMW από το 2004. Τότε, είχε επανασχεδιαστεί συνολικά και εκτός από την εμφάνιση του μεγαλύτερου σε κυβισμού boxer είχε σαν αποτέλεσμα να μειώσει κατά τριάντα ολόκληρα κιλά το βάρος της. Από τότε άρχισε να γράφει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο και αποδείχθηκε μια τεράστια επιτυχία της BMW που έχει βρει - και βρίσκει ακόμη - πολλούς άλλους κατασκευαστές να προτείνουν τις δικές τους εναλλακτικές προτάσεις, μοτοσυκλέτες οι οποίες κατά κανόνα προσπαθούν να ξεπεράσουν τους κανόνες που έθεσε η R1200GS. Μετά από μια μικρή αναβάθμιση που έγινε το 2006 - συμμόρφωση με τις Euro 3, αισθητικές αλλαγές και κατάργηση των φρένων με την ηλεκτρική υποβοήθηση, ήταν στο τέλος του 2007 ο χρόνος που επιλέχθηκε για την αναβάθμισή της. Η BMW δεν άλλαξε κάποιον δομικό τομέα της σχεδίασής της, αλλά ενσωμάτωσε σε αυτή μια πολύ μεγάλη σειρά από αλλαγές και βελτιώσεις, όπως αυτές είχαν υποδειχθεί από τους κατόχους των προηγούμενων μοντέλων. Έτσι παρέμειναν τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει από κάθε άλλη μοτοσυκλέτα της κατηγορίας. Δεν είναι μόνο ο αερόψυκτος boxer που την διαχωρίζει, αλλά και το πλαίσιο ή μάλλον τα δυο πλαίσια, το κύριο και το υποπλαίσιο που έχει αποστολή να συνδέει το telelever, το εναλλακτικό μπροστινό σύστημα που μόνo η BMW χρησιμοποιεί και εξελίσσει.
Οι αισθητικές αλλαγές στο μοντέλο του 2008 άφησαν ανεπηρέαστο το πίσω μέρος της με τη “βιομηχανική” αισθητική των έκθετων σωλήνων, αλλά όχι και το μπροστινό διαφοροποιώντας την σημαντικά από τα προηγούμενα μοντέλα στην περιοχή μπροστά από το ρεζερβουάρ σε συνδυασμό με την διαφορετική βαφή εξαρτημάτων, όπως οι κεφαλές και τα καπάκια τους, οι καινούργιες ζάντες και τα νέα της χρώματα.
Εκτός από τις εμφανείς αλλαγές έγιναν και άλλες, από αυτές που δεν φαίνονται. Στον κινητήρα αυξήθηκε η συμπίεση και ανέβηκε το όριο περιστροφής του με την κόκκινη περιοχή στο στροφόμετρο να αρχίζει στις 8.000 στροφές. Το κιβώτιο ταχυτήτων είχε, επίσης, νέο σχεδιασμό με αποτελέσματα εμφανή τόσο στην λειτουργία του - που βελτιώθηκε φθάνοντας σε πολύ υψηλό επίπεδο ακρίβειας και απουσίας θορύβων - όσο και στις δυνατότητες που έδινε στον αναβάτη του. Έχοντας μακρύτερη πρωτεύουσα μετάδοση, κοντύτερη τελική και κοντύτερες τις έξι σχέσεις του κιβωτίου είχε σαν αποτέλεσμα να κοντύνει συνολικά η μετάδοση. Αυτό αφήνει περιθώρια για πιο άνετη κίνηση με πολύ μικρές ταχύτητες, όπως συμβαίνει στη διάσχιση χωματόδρομων και σε ευκολότερες προσπεράσεις ακόμη και με πλήρες φορτίο. Από την άλλη μεριά η κίνηση σε αυτοκινητόδρομους με υψηλές ταχύτητες υποχρεώνει τον boxer να γυρνάει με περισσότερες στροφές, από ότι στο παρελθόν, κάτι που κάνει πιο ευχάριστα από ότι στις προηγούμενες εκδόσεις του. Πολλοί θα ήθελαν μια μακρύτερη έκτη και θα θυσίαζαν τον κόπο που χρειάζεται για ένα κατέβασμα ταχύτητας, αλλά η BMW δεν την έχει βάλει. Αλλαγμένη και πιο ευρύχωρη ήταν η θέση οδήγησης με το φαρδύτερο τιμόνι και την παχύτερη σέλα να την καθορίζουν, ευνοώντας τους μεγαλόσωμους αναβάτες. Το μεγαλύτερο βήμα, όμως, που έκανε η BMW στο R1200GS του 2008 ήταν η τοποθέτηση των αναρτήσεων με την ηλεκτρική ρύθμιση. Τo σύστημα ESA (electronic suspension adjustment) δίνει στον αναβάτη τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πέντε προεπιλεγμένα προγράμματα, τρία για χρήση σε άσφαλτο και δυο για χώμα, με διαφορετικές τιμές για την προφόρτιση των ελατηρίων και της απόσβεσης επαναφοράς, εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού. Επιπρόσθετα, μπορεί ακόμη και εν κινήσει να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις επιλογές για τις αποσβέσεις επαναφοράς τις comfort, normal και sport. Το ESA ανήκε στον προαιρετικό εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας, αλλά η συμβολή του στην ολοκλήρωσή της είναι καθοριστική, μαζί με το ABS. Αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον αναβάτη και είναι μερικώς συνδυασμένο. Υπήρχε και η δυνατότητα εξοπλισμού της με το ASC (automatic stability control) ένα σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης που αποτρέπει το σπινάρισμα του πίσω τροχού, με δυο επίπεδα λειτουργίας, ένα για χώμα και ένα για άσφαλτο. Το ASC προϋποθέτει την ύπαρξη ABS, και το οποίο επίσης μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον αναβάτη.
Η R1200GS σε αυτή την έκδοση διεύρυνε ακόμη περισσότερο τους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας διατηρώντας την λειτουργικότητά της σε όλους τους τομείς και κυρίως στην ευκολία μεταφοράς αποσκευών. O συνδυασμός των ηλεκτρονικών συστημάτων της, αλλά και των επιλογών στα μηχανικά μέρη με κυριότερη αυτή του telelever έχουν καταστήσει αυτή τη μοτοσυκλέτα σε σημείο αναφοράς για τον τρόπο που ταξιδεύει, ανεξάρτητα από το φορτίο που μεταφέρει. Άνετα, εύκολα και με μοναδικό αίσθημα ασφάλειας.
[blockquote]Ναι
Στην μοναδική άνεση και αίσθημα ασφάλειας που σου μεταδίδει όταν ταξιδεύει
Όχι
Για μικρόσωμους και με μικρή εμπειρία αναβάτες
Γιατί
Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για τους άλλους κατασκευαστές
Τι να προσέξετε
Είναι μοντέλο που έχει πουληθεί σε μεγάλο αριθμό και υπάρχουν μεταχειρισμένες σε πολύ διαφορετικές καταστάσεις, με ελάχιστα ή πολλά χιλιόμετρα και ό,τι άλλο συνεπάγεται αυτό. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της ήταν και η πολύ μεγάλη διαφορά στην τιμή της, σαν καινούργια, ανάλογα με το επίπεδο του εξοπλισμού της. Αυτό που θα συμβουλεύαμε είναι ότι βγαίνοντας σε αναζήτηση αυτής της μοτοσυκλέτας τουλάχιστον το ABS και το ESA πρέπει να τα διαθέτει η υποψήφια. Διευρύνουν την άνεση και την ασφάλεια κατά την οδήγησή της, ενώ ο καλός τουριστικός εξοπλισμός της αποδεικνύει ότι “άξιζε τα λεφτά του” όταν χρησιμοποιηθεί. Χρειάζεται και ένας πλήρης έλεγχος της καλής λειτουργίας όλων των πολύπλοκων ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συστημάτων της, που είναι σωστό να γίνει σε συνεργείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό για τον έλεγχο της κεντρικής μονάδας διαχείρισης. Προσοχή χρειάζονται και τα αμορτισέρ, γιατί συχνά χάνουν τα λάδια τους. Εάν η μοτοσυκλέτα έχει ακόμη εγγύηση η BMW τα αντικαθιστά.[/blockquote]




ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος: Tετράχρονος, δικύλινδρος, επίπεδος (boxer) αερόψυκτος με 1EEK/4 βαλβίδες
Διάμετρος επί διαδρομή (mm): 101 x 73
Κυβικά (cc): 1.170
Σχέση συμπίεσης: 12:1
Ανάφλεξη: Ψηφιακή
Τροφοδοσία: Ψεκασμός
Σύστημα εκκίνησης: Μίζα
Σύστημα εξαγωγής: 2 σε 1 με βαλβίδα ελέγχου ροής


ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Τύπος συμπλέκτη: Ξηρός, μονόδισκος
Σχέσεις ταχυτήτων: Έξι
Τελική μετάδοση: Άξονας, γρανάζια


ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος: Ατσάλινο ανοικτό σωληνωτό με τον κινητήρα ενεργό μέρος του, ξεχωριστό υποπλαίσιο για το telelever
Γωνία κάστερ (o): 25,7
Ίχνος (mm): 101
Μεταξόνιο (mm): 1.507
Ύψος σέλας (mm): 850/870
Βάρος κατασκευαστή κενή / γεμάτη (kg): /229
Πραγματικό βάρος γεμάτη, ζυγισμένη (Kg): 245
(με ESA, χούφτες, ABS, ASC και βαλίτσες)
Ρεζερβουάρ/ρεζέρβα (l): 20/4
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Εμπρός: Τelelever, με ένα αμορτισέρ
Διάμετρος (mm): -
Διαδρομή (mm): 190
Ρυθμίσεις: Απόσβεση επαναφοράς, προφόρτιση ελατηρίων
Πίσω: Paralever, μοχλικό, ένα αμορτισέρ
Διαδρομή (mm): 200
Ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίου, απόσβεση επαναφοράς


ΦΡΕΝΑ
Εμπρός: Δυο δίσκοι 305mm, δαγκάνες με τέσσερα έμβολα, ABS
Πίσω: Δίσκος 265mm, δαγκάνα με δυο έμβολα


ΤΡΟΧΟΙ
Εμπρός
Ελαστικό: 110/80 -19
Ζάντα: 2,50 x 19
Πίσω
Ελαστικό: 150/70 -17
Ζάντα: 4,0 x17’’


ΟΡΓΑΝΑ / ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Ψηφιακό ταχύμετρο και στροφόμετρο με αναλογικές ενδείξεις, οθόνη LCD με ενδείξεις θερμοκρασίας κινητήρα / στάθμης καυσίμου / ταχύτητας κιβωτίου / ολικό και δύο μερικούς χιλιομετρητές / υπολειπόμενο αριθμό χιλιομέτρων / ρολόι, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ρυθμιζόμενο ύψος σέλας αναβάτη, ρυθμιζόμενη θέση τιμονιού, immobilizer, σχάρα, παροχή ρεύματος.


ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Ισχύς κατασκευαστή (HP/rpm): 105/7.500
Ροπή κατασκευαστή (Kg.m/rpm): 11,7/5.750
Επιτάχυνση 0 – 400m (sec) : 12,38


ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗΣ
Ισχύς στον τροχό (ΗΡ/rpm): 96/7.700
Ροπή στον τροχό (kg.m/rpm):10,1/5.700
Γραμμικότατη είναι η απόδοση του αερόψυκτου boxer έχοντας μόνο στις πολύ χαμηλές στροφές ένα έλλειμμα στην απόδοσή του. Από τις δυο χιλιάδες στροφές αρχίζει και εμφανίζεται η πλούσια ροπή του, ενώ όταν ξεπεράσει και τις πέντε χιλιάδες τα πράγματα γίνονται πολύ καλύτερα τόσο για την ισχύ, όσο και για τον ήχο του. Η επέμβαση του κόφτη γίνεται απότομα, μην αφήνοντας τον κινητήρα να ξεπεράσει τις 8.000 στροφές. Η κατανάλωσή του είναι χαμηλή για την απόδοσή του, ενώ συντήρηση και λάδια χρειάζεται κάθε 10.000 χλμ.


ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (l/100km)
Μέση: 6,5
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (km)
Μέση: 308



Suzuki DL1000 V-Strom (2017-2019)

Λιτό και αποτελεσματικό
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/5/2023

Αναδημοσίευση του Mini Test για το Suzuki DL1000 V-STROM από το τεύχος 630 του περιοδικού ΜΟΤΟ:

 

Στα λόγια του έρχεσαι!

 

Το V-Strom 1000 με βάση αυτά που προσφέρει, ήταν μπροστά από την εποχή του εδώ και χρόνια! Και το 2017 που ανανεώθηκε έγινε επιτέλους επίκαιρο! Η εποχή πρόλαβε το V-Strom 1000 κι όχι το αντίθετο…

 

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός είναι κάτι που απουσιάζει από το V-Strom, αλλά μόλις ξεφύγεις από το επιφανειακό θα φτάσεις στην ουσία. Παρά τις αλλαγές στην χαρτογράφηση και φυσικά στην εξάτμιση για να έρθει εντός προδιαγραφών (Euro4 τότε), η μέγιστη απόδοση παρέμεινε ίδια αλλάζοντας λίγο την καμπύλη. Το V-Strom επίσης διαθέτει την λειτουργία της εύκολης εκκίνησης (με ένα μόνο πάτημα στην μίζα) και το σύστημα ελέγχου του ρελαντί στις χαμηλές στροφές, όταν χρησιμοποιείς τον συμπλέκτη και πηγαίνεις αργά.

2

Μέσα στην κίνηση, το V-Strom είναι πραγματικά σαν ψάρι μέσα στο νερό. Σε αυτό παίζει βέβαια μεγαλύτερο ρόλο το πολύ μικρό πλάτος για χίλια κυβικά και γενικότερα οι μαζεμένες διαστάσεις, κάτι που η Suzuki είχε φυσικά φροντίσει κατά την πρώτη ριζική ανανέωση του V-Strom 1000. Στην σβέλτη οδήγηση, αλλά και για κάθε στιγμή το νέο V-Strom διαθέτει ετοιμοπόλεμα τα "μερικώς συνδυασμένα" φρένα με το cornering ABS της Bosch. Το Suzuki διαθέτει τα καλύτερα φρένα, σε ένα οικονομικότερο πακέτο, και τους παραγράφεις το ατόπημα με το traction control που δεν εκμεταλλεύεται την νέα ECU της Bosch.

 

Πλήρη τα όργανα που είναι τοποθετημένα, επίπεδα απέναντί σου, σαν σε παλιά Mercedes… Αυτή η τοποθέτηση όμως διώχνει τις αντανακλάσεις σε όποια γωνία κι αν είναι ο ήλιος

3

Στην πράξη τα φρένα αποδεικνύονται κορυφαία, όπως ικανοποιητικό είναι και το traction control παρόλο που είναι αυτούσιο από το προηγούμενο μοντέλο και δεν εκμεταλλεύεται όλα τα δεδομένα, όπως ακριβώς κάνουν οι ακριβότερες μοτοσυκλέτες με traction control σε 8-9 επίπεδα λειτουργίας. Ωστόσο είναι θετικό που το απενεργοποιείς πανεύκολα και με καλή πρόσφυση η επέμβασή του είναι ήπια, όσο απότομα κι αν γλιστρήσει ο πίσω τροχός. Στην βροχή όμως, αν ο πίσω τροχός γλιστρήσει απότομα και όχι προοδευτικά, τότε επεμβαίνει άγαρμπα.

 

Προοδευτική συμπεριφορά του πιρουνιού σε πληθώρα περιπτώσεων, και φυσικά εγγύηση Bosch για την διαχείριση των φρένων, έστω και των Tokico

4

Με προβολείς που κάνουν την δουλειά τους και μπορείς να κινηθείς σβέλτα και το βράδυ, το V-Strom σου επιτρέπει να συνεχίσεις το ταξίδι σου για όσο αντέχεις από έλλειψη ύπνου χωρίς άλλου είδους κούραση. Δεν προσφέρει την καλύτερη κάλυψη στην κατηγορία του, δεν σου φωνάζει ότι θα κάνει τον γύρο της Γης μαζί σου, κι όμως όλα αυτά είναι μέσα στις δυνατότητές του. Ξοδεύοντας ώρες, γράφοντας χιλιόμετρα στη σέλα του, το καλό ζύγισμα, η άνετη θέση οδήγησης και οι ήπιοι κραδασμοί, με αναρτήσεις που φιλτράρουν τον δρόμο, θα σε κρατήσουν ξεκούραστο κάνοντας την έκπληξη. Στο μεγαλύτερο σύνολο χρήσεων, το V-Strom είναι παραπάνω από ικανοποιητικό και για άλλη μία φορά κρατά ζωντανό, εκείνο για το οποίο έχει γίνει γνωστό αυτό το όνομα μοντέλου: Τον καλύτερο μέσο όρο της κατηγορίας!

 

Πολύ άνετη σέλα που στεγνώνει και με καλό ρυθμό και πρακτική σχάρα με μπόλικο εμβαδό

5

 

 

 

Εύρος τιμών

Οι τιμές κυμαίνονται από 9.000 ευρώ έως και 12.000 για την έκδοση XT. Δεν υπάρχουν πολλές αγγελίες για αυτή την γενιά και φυσικά, το τι ζητάει ο κάθε πωλητής έχει να κάνει και με την κατάσταση που βρίσκεται, ενώ πολλά από τα μεταχειρισμένα V-Strom πωλούνται με αρκετά after market αξεσουάρ πάνω τους

 

Τι πρέπει να προσέξετε

Πρόκειται για μία από τις πλέον αξιόπιστες μοτοσυκλέτες, με ελάχιστα έως μηδενικά προβλήματα μέχρι και σήμερα. Μετά από βαθιά έρευνα και ψάχνοντας να βρούμε κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "πρόβλημα", βρήκαμε μόνο ένα μικρό θέμα που είχε δημιουργηθεί με το TPS (Throttle Position Sensor) το οποίο σε ορισμένες μοτοσυκλέτες ήταν λάθος ρυθμισμένο από το εργοστάσιο

 

Ναι

Για πραγματική adventure touring χρήση

 

Όχι

Αν ψάχνετε τις υπερ-επιδόσεις των μεγάλων adventure

 

Γιατί

Προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που προδιαθέτει και περιμένεις

 

8

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αντιπρόσωπος:

Σφακιανάκης ΑΕΒΕ

 

 

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

Μήκος:

 2.285mm

 

Ύψος:

 1.410mm

 

Μεταξόνιο:

 1.555mm

 

Απόσταση από το έδαφος:

165mm

 

Ίχνος:

109 mm

 

Γωνία κάστερ (o):

25,30

 

Απόσταση σέλας - τιμονιού (mm):

720

Απόσταση σέλας - μαρσπιέ (mm):

530

Απόσταση μαρσπιέ - τιμονιού (mm):

890

Απόσταση πίσω σέλας - πίσω μαρσπιέ (mm):

520

 

ΜΕΤΡΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ

233

(χωρίς καύσιμο:218)

Πίσω

50,9%

Εμπρός

49,1%

Σφάλμα στοιχείων κατασκευαστή:

2,1%

 

ΠΛΑΙΣΙΟ

 

Τύπος:

Αλουμινένιο περιμετρικό δύο δοκών, αφαιρούμενο υποπλαίσιο

 

Πλάτος (mm):

865

 

Βάρος κατασκευαστή, γεμάτη (kg):

 

228

 

 

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

 

Τύπος:

Τετράχρονος, δικύλινδρος V90o υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ/4 βαλβίδες

 

Διάμετρος επί διαδρομή (mm):

 100 x 66

 

Χωρητικότητα (cc):

1037

 

Σχέση συμπίεσης:

11,3:1

 

Ισχύς (HP/rpm):

100,5/8.000

 

Ροπή (kg.m/rpm):

10,5/4.000

 

Ειδική ισχύς (HP/l):

96,9

 

Τροφοδοσία:

Ψεκασμός με δυο πεταλούδες σε κάθε αυλό

 

Σύστημα εξαγωγής:

2 σε 1

 

Σύστημα λίπανσης:

Υγρό κάρτερ

 

Σύστημα εκκίνησης:

Μίζα

 

Ρεζερβουάρ (l):

20

 

 

 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 

Συμπλέκτης:

Υγρός, πολύδισκος, μονόδρομος, υδραυλική οδήγηση

 

Πρωτεύουσα μετάδοση / σχέση:

Γρανάζια/1,838

 

Τελική μετάδοση / σχέση:

Αλυσίδα 525 / 2,412 (41/17)

 

 

Συνολικές σχέσεις / km/h ανά 1.000 rpm

 

1η

3,000 / 8

 

2α

1,933 / 13

 

3η

1,500 / 16

 

4η

1,227 / 20

 

5η

1,086 / 23

 

6η

1,000 / 25

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

 

Ρύθμιση βαλβίδων (km):

24.000

 

Αλλαγή λαδιού (km):

Στα 1.000 και κάθε 6.000

 

Ποσότητα λαδιού με/χωρίς φίλτρο (l):

2,7/3,1

 

Φίλτρο λαδιού / αλλαγή (km):

Στα 1.000 και κάθε 18.000

 

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ (S Mode)

Km/h

Sec

Μέτρα

 

0-50

1,81

10,74

 

0-100

3,87

54,90

 

0-150

7,43

181

 

0-200

30,85

1394,2

 

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ

Μέτρα

Sec

Km/h

 

0-400

12,20

177,55

 

0-1.000

23,66

195,36

 

 

 

 

 

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ (sec/μέτρα)

Km/h

4η

5η

6η

40-80

2,71/44,66

3,53/58,26

 

80-120

2,76/77,18

3,51/98,25

3,73/103,98

120 - 160

3,78/148,29

5,07/199,12

5,57/217,85

ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑ

Km/h

Sec

Μέτρα

80-140

3,54

112,58

 

 

ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ

Km/h

Sec

Μέτρα

 

100-40

2,35

51,60

 

 

 

ΚΙΛΑ ΑΝΑ ΙΠΠΟ

 

 

Κενή

Γεμάτη

 

Θεωρητικά

 

2,26

 

Πραγματικά

2,17

2,32

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

ΕΜΠΡΟΣ

 

ΤΥΠΟΣ

Ανεστραμμένο πιρούνι KYB

 

Διαδρομή/Διάμετρος (mm):

160/43

 

Ρυθμίσεις:

Προφόρτιση ελατηρίων, απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς

 

ΤΡΟΧΟΣ

 

Ζάντα:

Αλουμινένια χυτή

 

Ελαστικό:

110/80-19 (59V)

 

ΦΡΕΝΟ

 

Δυο δισκόφρενα 310mm, ακτινική δαγκάνα Tokico με τέσσερα έμβολα, Cornering ABS

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

ΠΙΣΩ

 

ΤΥΠΟΣ

 Ένα αμορτισέρ ΚΥΒ, μοχλικό

 

Διαδρομή τροχού (mm):

160

 

Ρυθμίσεις:

Προφόρτιση ελατηρίου δίχως εργαλεία, απόσβεση επαναφοράς

 

ΤΡΟΧΟΣ

 

Ζάντα:

Αλουμινένια χυτή 4 x 17

 

Ελαστικό:

150/70R-17 (69V)

 

ΦΡΕΝΟ

 

Δισκόφρενο 260mm, δαγκάνα δύο εμβόλων, Cornering ABS

 

 

 

ΟΡΓΑΝΑ / ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 

Στροφόμετρο με αναλογική ένδειξη, οθόνες με ψηφιακή ένδειξη ταχύτητας, με ολικό και δυο μερικούς χιλιομετρητές, στάθμη καυσίμου, θερμοκρασία ψυκτικού, ρολόι, ρύθμιση της φωτεινότητας, αυτονομία σε km, λυχνίες για πίεση λαδιού, λειτουργία ψεκασμού, Cornering ABS, traction ontrol, νεκρά/σταντ/μεγάλη σκάλα προβολέα/φλας, στιγμιαία και μέση κατανάλωση, ρυθμιζόμενη ζελατίνα σε ύψος και κλίση, imobilazer

 

 

 

 

 

ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ

Hp:

91 / 8.300

Kg.m

8,9 / 4.500

Λεζάντα

Στο δρόμο αντιλαμβάνεσαι πιο ραφιναρισμένη την λειτουργία του δικύλινδρου, σε σχέση με αυτό που πραγματικά παράγει, απόρροια της λειτουργίας της ECU. Μία έκρηξη συντελείται μετά τις 3.000 στροφές στην ροπή που σε διάστημα 1.500 στροφών σκαρφαλώνει στην μέγιστη τιμή της και κρατιέται κοντά για σχεδόν 3.000 στροφές! Η ιπποδύναμη ανεβαίνει ακόπιαστα μέχρι τις 7.000 όπου μειώνεται λίγο η ευστροφία, για να σταματήσει η άνοδος μέσα σε 500 στροφές πολύ ομαλά όμως, διατηρώντας υψηλά την απόδοση!

 

 

ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

 

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΑ ΣΧΕΣΗ

Κόφτης: 9.200

 

Μέγιστη ισχύς: 8.200

 

Στον κόφτη

 

1η : 83,7

 

2α : 129,89

 

3η : 167,39

 

4η : 204,63

 

5η : 231,20

 

6η : 251,08

 

 

 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

 

Μέση : 6,4

 

Ελάχιστη : 5,8

 

Μέγιστη : 8,5

 

Αυτονομία (km): 312,5

 

 

 

                     

 

 

Αντ/κά Suzuki V-Strom 1000 (201)

Προτεινόμενη Λιανική (με ΦΠΑ 24%, €)

Έμβολο πλήρες*:

216,04

Τελικό εξάτμισης:

381,88 

Εμπρός φτερό: 

94,13 

Εμπρός τροχός:

603,98 

Προβολέας:

283,96 

Μανέτα φρένου:

64,26 

Σέλα:

143,91 

Πλαίσιο (με υποπλαίσιο):

579,10 

7