Honda SH300i / ABS 2007 - 2010

Από το

Μαύρο Σκύλο

17/10/2011

Αλλάζοντας τα δεδομένα: Όταν εμφανίστηκε το SH300i από την Honda το 2007, κανένας δεν περίμενε την επιτυχία που θα χαρακτήριζε την καριέρα του. Έχοντας χρησιμοποιήσει μερικά συστατικά από τα υπάρχοντα SH με τους μικρότερους κινητήρες η Honda είχε ανακαλύψει μια νέα συνταγή, που άλλαξε τα δεδομένα των σκούτερ και το οδήγησε στην επιτυχία
Όταν αντικρίσεις τo SH με τον μεγαλύτερο κινητήρα, των 300 κυβικών, για πρώτη φορά δεν σου “γεμίζει το μάτι”, όπως λέμε συχνά. Επίσης, μπορεί να νομίσεις ότι το έχεις ξαναδεί, χωρίς να ισχύει όμως αυτό αφού πρόκειται για ένα μοντέλο σχεδιασμένο από λευκό χαρτί. Η εμφάνισή του διατηρεί πολλά χαρακτηριστικά από την οικογένεια των SH με τους μικρότερους κινητήρες, που κυκλοφορούν στους δρόμους περισσότερα χρόνια. Το επίπεδο δάπεδο και οι τροχοί με τη μεγάλη διάμετρο των 16 ιντσών πέρασαν και στο νέο μοντέλο, δίνοντας συνέχεια στην “οικογενειακή” ταυτότητα που χαρακτηρίζει την εμφάνισή τους. Συγχρόνως, το μέγεθός του δεν είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερο από αυτό του SH150. Παρά την ομοιότητα σε μέγεθος και εμφάνιση, το SH300i εμφανίστηκε εξοπλισμένο με έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα που έκανε άλμα στην απόδοση. Από τους 16 ίππους που ανακοίνωνε η Honda για το SH150i, για το SH300i ανακοινώθηκε απόδοση 27 ίππων, που είχαν να κινούν μόνο είκοσι κιλά παραπάνω.

Ο κινητήρας του, όπως συμβαίνει και στις σημαντικές μοτοσυκλέτες, είναι αυτός που καθορίζει και τον χαρακτήρα του SH300i. Στην κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε η πιο πρόσφατη τεχνολογία της Honda, αποκτημένη μέσα από την συνεχή εξέλιξη των motocross CRF. Η σμίκρυνση των διαστάσεων και η μείωση των εσωτερικών απωλειών μπήκαν από την αρχή στις ανάγκες του σχεδιασμού του και το αποτέλεσμα ήταν ένας κινητήρας με μικρότερες εξωτερικές διαστάσεις ακόμη και από την κατηγορία των 250 κυβικών. Το λάδι του δεν αποθηκεύεται στον στροφαλοθάλαμο, αφού μια ανεπίστροφη βαλβίδα reed, το οδηγεί έξω από αυτόν, όταν το έμβολο κατεβαίνει. Συγχρόνως ωθείται και ο αέρας που εκτοπίζεται από αυτήν την κίνηση, έξω από τον -ουσιαστικά στεγανό- στροφαλοθάλαμο. Για την περαιτέρω μείωση των εσωτερικών απωλειών, η Honda σχεδίασε τον στρόφαλο να περιστρέφεται σε κουζινέτα και όχι σε ρουλεμάν, όπως κάνουν άλλοι κατασκευαστές. Με μειωμένες εσωτερικές απώλειες αλλά και εξωτερικές διαστάσεις ο κινητήρας τοποθετήθηκε στο κέντρο του πλαισίου, ενώ χάρη στην πρωτοποριακή σχεδίαση του τριγωνικού ψαλιδιού που τον στηρίζει στη δεξιά πλευρά του απομονώνεται το πλαίσιο -επομένως και ο αναβάτης του- από τους κραδασμούς του κινητήρα και του δρόμου. Λόγω πάλι του μικρού μεγέθους του το μεταξόνιο δεν χρειάστηκε να είναι πολύ μακρύ και ο αναβάτης του απολαμβάνει ένα σκούτερ χωρίς ανοικονόμητο μέγεθος και βάρος, με σφικτή αίσθηση από τις αναρτήσεις και μια φυσιολογική θέση οδήγησης που σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι πάνω του και όχι μέσα του. Η απόδοση του κινητήρα σε συνδυασμό με την άριστα ρυθμισμένη μετάδοση προσφέρει στο SH300i άμεση εκκίνηση, και συνεχή επιτάχυνση μέχρι να ξεπεράσει και τα 140 πραγματικά χιλιόμετρα.
Τα φρένα του είναι άλλος ένας τομέας που έχει να επιδείξει και να αποσπάσει θετικά σχόλια. Είναι δυνατά και ιδιαίτερα εύκολα στη χρήση τους, κυρίως χάρη στη συνδυασμένη λειτουργία τους και την εμπειρία της Honda σε αυτόν τον τομέα. Στην περίπτωση δε της ακριβότερης έκδοσης που διαθέτει και ABS, φθάνουμε σε επίπεδο αναφοράς. Η πολύ καλή οδική του συμπεριφορά, οι υψηλές επιδόσεις και η ποιότητα κατασκευής του είναι τα κυρίαρχα προτερήματά του, έχοντας αφήσει σε άλλους την πλαδαρή αίσθηση, τις ανοικονόμητες διαστάσεις και βάρος, αλλά και τον υπερβολικό εξοπλισμό. Δυο μόνο σημεία μπορούν να χαρακτηριστούν ως μειονεκτήματα. Το πρώτο αφορά στους αποθηκευτικούς χώρους που δεν είναι μεγάλοι, ενώ το δεύτερο εντοπίζεται στα αμορτισέρ και τη σκληρή τους λειτουργία, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής του συμπεριφοράς σε όλες τις συνθήκες, αλλά παράλληλα δεν καταφέρνουν να διατηρούν την άνεση σε υψηλά επίπεδα, ειδικά σε απανωτές εγκάρσιες ανωμαλίες των δρόμων. Η ταχύτητά του και η οδική του συμπεριφορά παραμένει ακόμη και όταν μεταφέρει συνεπιβάτη, ο οποίος κάθεται πολύ κοντά στον αναβάτη.
Το SH300i έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση σε όσους επιλέγουν να αφήσουν τη μεγάλη τους μοτοσυκλέτα και να το χρησιμοποιούν στις καθημερινές τους μετακινήσεις κάνοντάς τις γρήγορες και διασκεδαστικές.
[blockquote]Ναι...
Για την επιτάχυνσή του και την αίσθηση οδήγησης μοτοσυκλέτας.
Όχι...
Εάν χρειάζεσαι μεγάλους χώρους
Γιατί …
Είναι γρήγορο χωρίς να προκαλεί
Τι να προσέχετε
Η σχεδίασή του είναι καλή και αυτό έχει αποδειχτεί στα χρόνια που κυκλοφορεί στους δρόμους χωρίς να έχει προβληματικά σημεία ή κάποιο πρόβλημα αξιοπιστίας. Η συνολική αρτιότητα και ακεραιότητα της εμφάνισής του είναι το πρώτο ζητούμενο, πριν εξετάσουμε εάν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη συντήρησή του. Στη συνέχεια εξετάζουμε την ύπαρξη αξεσουάρ που χρειαζόμαστε είτε από τα ειδικά σχεδιασμένα για το SH της Honda, είτε άλλων κατασκευαστών, όπως η αποδοτική μετάδοση J Costa. Η μεγάλη του εμπορική επιτυχία κάνει ευκολότερη την ανεύρεση ενός SH300i στην επιθυμητή κατάσταση και τιμή.[/blockquote]ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος: Τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, 1ΕΕΚ/4 βαλβίδες
Διάμετρος επί διαδρομή (mm): 72 x 68,5
Κυβικά (cc): 279,1
Σχέση συμπίεσης: 10,5:1
Ανάφλεξη: Ψηφιακή
Τροφοδοσία: Ψεκασμός PGM 34mm
Σύστημα εκκίνησης: Μίζα
Σύστημα εξαγωγής: 1 σε 1
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Τύπος συμπλέκτη: Φυγοκεντρικός
Τύπος μετάδοσης: Συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT)
Τελική μετάδοση: Μειωτήρας με γρανάζια


ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος: Ατσάλινο, σωληνωτό
Γωνία κάστερ (o): 27,3
Ίχνος (mm): 98
Μεταξόνιο (mm): 1.430
Ύψος σέλας (mm): 785
Βάρος κενό (kg): 157
Βάρος κενό/γεμάτο (Κg): 161,8/169,1(ζυγισμένο: 171, ABS: 173,5, με βαλιτσάκι)
Ρεζερβουάρ/ρεζέρβα (l): 9/2
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Εμπρός: Τηλεσκοπικό πιρούνι
Διάμετρος (mm): 35
Διαδρομή (mm): 102
Ρυθμίσεις: Καμία
Πίσω: Δύο αμορτισέρ
Διαδρομή (mm): 95
Ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίων σε 5 θέσεις


ΦΡΕΝΑ
Εμπρός: Δίσκος 256mm, δαγκάνα με τρία έμβολα, συνδυασμένα (ABS)
Πίσω: Δίσκος 256mm, δαγκάνα με ένα έμβολο, συνδυασμένα (ABS)


ΤΡΟΧΟΙ
Εμπρός
Ελαστικό: 110/70 - 16
Ζάντα: 2,75 x 15
Πίσω
Ελαστικό: 130/70- 16
Ζάντα: 3,50 x 15


ΟΡΓΑΝΑ / ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Αναλογικό ταχύμετρο, δείκτης θερμοκρασίας, δείκτης βενζίνης, ενδεικτικές λυχνίες για φλας / μεγάλη σκάλα φώτων / πίεση λαδιού / ψεκασμού / immobilizer, ψηφιακή οθόνη με ένδειξη ολικού και δύο μερικών χιλιομετρητών, ρολόι, σχάρα, γάντζος στην ποδιά.


ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Ισχύς εργοστασίου (HP/rpm): 26,8/8.250
Ροπή εργοστασίου (kg.m/rpm): 2,7/6.000


Ισχύς στον τροχό (Ηp): 20,2
Η άμεση εμπλοκή της μετάδοσης αποτυπώνεται και στο διάγραμμα, όπου από την αρχή σκαρφαλώνει σε ψηλό επίπεδο. Από την ταχύτητα των 40 χαω και μέχρι τη τελική του ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του σχεδόν συνεχώς τη μέγιστη ισχύ του. Ο κινητήρας αποδείχθηκε αξιόπιστος χωρίς να απαιτεί κάποια παραπάνω συντήρηση και με καλή κατανάλωση. Οι βαλβίδες του ρυθμίζονται με καπελότα, ενώ ο ιμάντας της μετάδοσης χρειάζεται αλλαγή κάθε 18.000 χιλιόμετρα.


ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (L/100Κm)
Μέση: 4,6
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (Km)
Μέση : 195

Suzuki DL1000 V-Strom (2017-2019)

Λιτό και αποτελεσματικό
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/5/2023

Αναδημοσίευση του Mini Test για το Suzuki DL1000 V-STROM από το τεύχος 630 του περιοδικού ΜΟΤΟ:

 

Στα λόγια του έρχεσαι!

 

Το V-Strom 1000 με βάση αυτά που προσφέρει, ήταν μπροστά από την εποχή του εδώ και χρόνια! Και το 2017 που ανανεώθηκε έγινε επιτέλους επίκαιρο! Η εποχή πρόλαβε το V-Strom 1000 κι όχι το αντίθετο…

 

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός είναι κάτι που απουσιάζει από το V-Strom, αλλά μόλις ξεφύγεις από το επιφανειακό θα φτάσεις στην ουσία. Παρά τις αλλαγές στην χαρτογράφηση και φυσικά στην εξάτμιση για να έρθει εντός προδιαγραφών (Euro4 τότε), η μέγιστη απόδοση παρέμεινε ίδια αλλάζοντας λίγο την καμπύλη. Το V-Strom επίσης διαθέτει την λειτουργία της εύκολης εκκίνησης (με ένα μόνο πάτημα στην μίζα) και το σύστημα ελέγχου του ρελαντί στις χαμηλές στροφές, όταν χρησιμοποιείς τον συμπλέκτη και πηγαίνεις αργά.

2

Μέσα στην κίνηση, το V-Strom είναι πραγματικά σαν ψάρι μέσα στο νερό. Σε αυτό παίζει βέβαια μεγαλύτερο ρόλο το πολύ μικρό πλάτος για χίλια κυβικά και γενικότερα οι μαζεμένες διαστάσεις, κάτι που η Suzuki είχε φυσικά φροντίσει κατά την πρώτη ριζική ανανέωση του V-Strom 1000. Στην σβέλτη οδήγηση, αλλά και για κάθε στιγμή το νέο V-Strom διαθέτει ετοιμοπόλεμα τα "μερικώς συνδυασμένα" φρένα με το cornering ABS της Bosch. Το Suzuki διαθέτει τα καλύτερα φρένα, σε ένα οικονομικότερο πακέτο, και τους παραγράφεις το ατόπημα με το traction control που δεν εκμεταλλεύεται την νέα ECU της Bosch.

 

Πλήρη τα όργανα που είναι τοποθετημένα, επίπεδα απέναντί σου, σαν σε παλιά Mercedes… Αυτή η τοποθέτηση όμως διώχνει τις αντανακλάσεις σε όποια γωνία κι αν είναι ο ήλιος

3

Στην πράξη τα φρένα αποδεικνύονται κορυφαία, όπως ικανοποιητικό είναι και το traction control παρόλο που είναι αυτούσιο από το προηγούμενο μοντέλο και δεν εκμεταλλεύεται όλα τα δεδομένα, όπως ακριβώς κάνουν οι ακριβότερες μοτοσυκλέτες με traction control σε 8-9 επίπεδα λειτουργίας. Ωστόσο είναι θετικό που το απενεργοποιείς πανεύκολα και με καλή πρόσφυση η επέμβασή του είναι ήπια, όσο απότομα κι αν γλιστρήσει ο πίσω τροχός. Στην βροχή όμως, αν ο πίσω τροχός γλιστρήσει απότομα και όχι προοδευτικά, τότε επεμβαίνει άγαρμπα.

 

Προοδευτική συμπεριφορά του πιρουνιού σε πληθώρα περιπτώσεων, και φυσικά εγγύηση Bosch για την διαχείριση των φρένων, έστω και των Tokico

4

Με προβολείς που κάνουν την δουλειά τους και μπορείς να κινηθείς σβέλτα και το βράδυ, το V-Strom σου επιτρέπει να συνεχίσεις το ταξίδι σου για όσο αντέχεις από έλλειψη ύπνου χωρίς άλλου είδους κούραση. Δεν προσφέρει την καλύτερη κάλυψη στην κατηγορία του, δεν σου φωνάζει ότι θα κάνει τον γύρο της Γης μαζί σου, κι όμως όλα αυτά είναι μέσα στις δυνατότητές του. Ξοδεύοντας ώρες, γράφοντας χιλιόμετρα στη σέλα του, το καλό ζύγισμα, η άνετη θέση οδήγησης και οι ήπιοι κραδασμοί, με αναρτήσεις που φιλτράρουν τον δρόμο, θα σε κρατήσουν ξεκούραστο κάνοντας την έκπληξη. Στο μεγαλύτερο σύνολο χρήσεων, το V-Strom είναι παραπάνω από ικανοποιητικό και για άλλη μία φορά κρατά ζωντανό, εκείνο για το οποίο έχει γίνει γνωστό αυτό το όνομα μοντέλου: Τον καλύτερο μέσο όρο της κατηγορίας!

 

Πολύ άνετη σέλα που στεγνώνει και με καλό ρυθμό και πρακτική σχάρα με μπόλικο εμβαδό

5

 

 

 

Εύρος τιμών

Οι τιμές κυμαίνονται από 9.000 ευρώ έως και 12.000 για την έκδοση XT. Δεν υπάρχουν πολλές αγγελίες για αυτή την γενιά και φυσικά, το τι ζητάει ο κάθε πωλητής έχει να κάνει και με την κατάσταση που βρίσκεται, ενώ πολλά από τα μεταχειρισμένα V-Strom πωλούνται με αρκετά after market αξεσουάρ πάνω τους

 

Τι πρέπει να προσέξετε

Πρόκειται για μία από τις πλέον αξιόπιστες μοτοσυκλέτες, με ελάχιστα έως μηδενικά προβλήματα μέχρι και σήμερα. Μετά από βαθιά έρευνα και ψάχνοντας να βρούμε κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "πρόβλημα", βρήκαμε μόνο ένα μικρό θέμα που είχε δημιουργηθεί με το TPS (Throttle Position Sensor) το οποίο σε ορισμένες μοτοσυκλέτες ήταν λάθος ρυθμισμένο από το εργοστάσιο

 

Ναι

Για πραγματική adventure touring χρήση

 

Όχι

Αν ψάχνετε τις υπερ-επιδόσεις των μεγάλων adventure

 

Γιατί

Προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που προδιαθέτει και περιμένεις

 

8

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αντιπρόσωπος:

Σφακιανάκης ΑΕΒΕ

 

 

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

Μήκος:

 2.285mm

 

Ύψος:

 1.410mm

 

Μεταξόνιο:

 1.555mm

 

Απόσταση από το έδαφος:

165mm

 

Ίχνος:

109 mm

 

Γωνία κάστερ (o):

25,30

 

Απόσταση σέλας - τιμονιού (mm):

720

Απόσταση σέλας - μαρσπιέ (mm):

530

Απόσταση μαρσπιέ - τιμονιού (mm):

890

Απόσταση πίσω σέλας - πίσω μαρσπιέ (mm):

520

 

ΜΕΤΡΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ

233

(χωρίς καύσιμο:218)

Πίσω

50,9%

Εμπρός

49,1%

Σφάλμα στοιχείων κατασκευαστή:

2,1%

 

ΠΛΑΙΣΙΟ

 

Τύπος:

Αλουμινένιο περιμετρικό δύο δοκών, αφαιρούμενο υποπλαίσιο

 

Πλάτος (mm):

865

 

Βάρος κατασκευαστή, γεμάτη (kg):

 

228

 

 

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

 

Τύπος:

Τετράχρονος, δικύλινδρος V90o υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ/4 βαλβίδες

 

Διάμετρος επί διαδρομή (mm):

 100 x 66

 

Χωρητικότητα (cc):

1037

 

Σχέση συμπίεσης:

11,3:1

 

Ισχύς (HP/rpm):

100,5/8.000

 

Ροπή (kg.m/rpm):

10,5/4.000

 

Ειδική ισχύς (HP/l):

96,9

 

Τροφοδοσία:

Ψεκασμός με δυο πεταλούδες σε κάθε αυλό

 

Σύστημα εξαγωγής:

2 σε 1

 

Σύστημα λίπανσης:

Υγρό κάρτερ

 

Σύστημα εκκίνησης:

Μίζα

 

Ρεζερβουάρ (l):

20

 

 

 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 

Συμπλέκτης:

Υγρός, πολύδισκος, μονόδρομος, υδραυλική οδήγηση

 

Πρωτεύουσα μετάδοση / σχέση:

Γρανάζια/1,838

 

Τελική μετάδοση / σχέση:

Αλυσίδα 525 / 2,412 (41/17)

 

 

Συνολικές σχέσεις / km/h ανά 1.000 rpm

 

1η

3,000 / 8

 

2α

1,933 / 13

 

3η

1,500 / 16

 

4η

1,227 / 20

 

5η

1,086 / 23

 

6η

1,000 / 25

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

 

Ρύθμιση βαλβίδων (km):

24.000

 

Αλλαγή λαδιού (km):

Στα 1.000 και κάθε 6.000

 

Ποσότητα λαδιού με/χωρίς φίλτρο (l):

2,7/3,1

 

Φίλτρο λαδιού / αλλαγή (km):

Στα 1.000 και κάθε 18.000

 

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ (S Mode)

Km/h

Sec

Μέτρα

 

0-50

1,81

10,74

 

0-100

3,87

54,90

 

0-150

7,43

181

 

0-200

30,85

1394,2

 

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ

Μέτρα

Sec

Km/h

 

0-400

12,20

177,55

 

0-1.000

23,66

195,36

 

 

 

 

 

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ (sec/μέτρα)

Km/h

4η

5η

6η

40-80

2,71/44,66

3,53/58,26

 

80-120

2,76/77,18

3,51/98,25

3,73/103,98

120 - 160

3,78/148,29

5,07/199,12

5,57/217,85

ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑ

Km/h

Sec

Μέτρα

80-140

3,54

112,58

 

 

ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ

Km/h

Sec

Μέτρα

 

100-40

2,35

51,60

 

 

 

ΚΙΛΑ ΑΝΑ ΙΠΠΟ

 

 

Κενή

Γεμάτη

 

Θεωρητικά

 

2,26

 

Πραγματικά

2,17

2,32

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

ΕΜΠΡΟΣ

 

ΤΥΠΟΣ

Ανεστραμμένο πιρούνι KYB

 

Διαδρομή/Διάμετρος (mm):

160/43

 

Ρυθμίσεις:

Προφόρτιση ελατηρίων, απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς

 

ΤΡΟΧΟΣ

 

Ζάντα:

Αλουμινένια χυτή

 

Ελαστικό:

110/80-19 (59V)

 

ΦΡΕΝΟ

 

Δυο δισκόφρενα 310mm, ακτινική δαγκάνα Tokico με τέσσερα έμβολα, Cornering ABS

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

ΠΙΣΩ

 

ΤΥΠΟΣ

 Ένα αμορτισέρ ΚΥΒ, μοχλικό

 

Διαδρομή τροχού (mm):

160

 

Ρυθμίσεις:

Προφόρτιση ελατηρίου δίχως εργαλεία, απόσβεση επαναφοράς

 

ΤΡΟΧΟΣ

 

Ζάντα:

Αλουμινένια χυτή 4 x 17

 

Ελαστικό:

150/70R-17 (69V)

 

ΦΡΕΝΟ

 

Δισκόφρενο 260mm, δαγκάνα δύο εμβόλων, Cornering ABS

 

 

 

ΟΡΓΑΝΑ / ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

 

Στροφόμετρο με αναλογική ένδειξη, οθόνες με ψηφιακή ένδειξη ταχύτητας, με ολικό και δυο μερικούς χιλιομετρητές, στάθμη καυσίμου, θερμοκρασία ψυκτικού, ρολόι, ρύθμιση της φωτεινότητας, αυτονομία σε km, λυχνίες για πίεση λαδιού, λειτουργία ψεκασμού, Cornering ABS, traction ontrol, νεκρά/σταντ/μεγάλη σκάλα προβολέα/φλας, στιγμιαία και μέση κατανάλωση, ρυθμιζόμενη ζελατίνα σε ύψος και κλίση, imobilazer

 

 

 

 

 

ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ

Hp:

91 / 8.300

Kg.m

8,9 / 4.500

Λεζάντα

Στο δρόμο αντιλαμβάνεσαι πιο ραφιναρισμένη την λειτουργία του δικύλινδρου, σε σχέση με αυτό που πραγματικά παράγει, απόρροια της λειτουργίας της ECU. Μία έκρηξη συντελείται μετά τις 3.000 στροφές στην ροπή που σε διάστημα 1.500 στροφών σκαρφαλώνει στην μέγιστη τιμή της και κρατιέται κοντά για σχεδόν 3.000 στροφές! Η ιπποδύναμη ανεβαίνει ακόπιαστα μέχρι τις 7.000 όπου μειώνεται λίγο η ευστροφία, για να σταματήσει η άνοδος μέσα σε 500 στροφές πολύ ομαλά όμως, διατηρώντας υψηλά την απόδοση!

 

 

ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

 

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΑ ΣΧΕΣΗ

Κόφτης: 9.200

 

Μέγιστη ισχύς: 8.200

 

Στον κόφτη

 

1η : 83,7

 

2α : 129,89

 

3η : 167,39

 

4η : 204,63

 

5η : 231,20

 

6η : 251,08

 

 

 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

 

Μέση : 6,4

 

Ελάχιστη : 5,8

 

Μέγιστη : 8,5

 

Αυτονομία (km): 312,5

 

 

 

                     

 

 

Αντ/κά Suzuki V-Strom 1000 (201)

Προτεινόμενη Λιανική (με ΦΠΑ 24%, €)

Έμβολο πλήρες*:

216,04

Τελικό εξάτμισης:

381,88 

Εμπρός φτερό: 

94,13 

Εμπρός τροχός:

603,98 

Προβολέας:

283,96 

Μανέτα φρένου:

64,26 

Σέλα:

143,91 

Πλαίσιο (με υποπλαίσιο):

579,10 

7