Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Παγκόσμιο ΜΧ: Ανανέωσαν με Honda οι Gajser και Evans

Με πολυετή συμβόλαια

Το HRC ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ανανέωσε τα συμβόλαια των Tim Gajser (του 24χρονου Σλοβένου) και του Mitchell Evans (του 21χρονου από την Αυστραλία), με ισχύ πολλών ετών. Αυτή τη στιγμή και οι δύο αναβάτες τρέχουν με την ομάδα του HRC στην κατηγορία MXGP του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross.

Ο Tim Gajser, αφού είχε στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ΜΧ2 το 2015, μπήκε στην Team HRC factory κερδίζοντας τον τίτλο στην MXGP. Το δεύτερο πρωτάθλημα στην κατηγορία το κατέκτησε το 2019, ενώ ήδη προηγείται στην βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος, στην πορεία για τον δεύτερο στη σειρά και τρίτο συνολικά παγκόσμιο τίτλο του στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Σλοβένος αναβάτης δήλωσε πως είναι υπερ-ευτυχής που ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Honda, μετά από εφτά χρόνια αγαστής συνεργασίας που τον έχουν κάνει να αισθάνεται την ομάδα σαν οικογένειά του.

Ο ομόσταυλός του, Mitchell Evans, μπήκε στην κατηγορία ΜΧ2 το 2019, τερματίζοντας στην εντυπωσιακή 11η θέση του πρωταθλήματος στην rookie χρονιά του. Το 2020 "στρατολογήθηκε" από την Team HRC για την κατηγορία MXGP και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας.

Ο Evans είπε πως "τώρα μπορώ να επικεντρωθώ στην συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος, για να φέρω όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Μου δίνεται το έδαφος για να επενδύσω για το μέλλον και ήδη νιώθω πως έχουμε χτίσει μια καλή σχέση. Το Honda CRF450RW και η Team HRC είναι τα καλύτερα εφόδια για να κατακτήσω τα όνειρά μου και να διεκδικήσω έναν παγκόσμιο τίτλο."

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Yoshishige Nomura, Προέδρου του HRC, ο οποίος δήλωσε ότι παρόλο που η φετινή σεζόν έχει μικρύνει πολύ σε διάρκεια λόγω του Covid-19, ο Gajser παλεύει για το πρωτάθλημα και ο Evansείναι σχεδόν μέσα στην κορυφαία δεκάδα. Δεσμεύτηκε ότι οι αναβάτες και η ομάδα θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς, προκειμένου να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του φανατικού του κοινού.