Π.Π. ΜΧ – Δράμα: Νίκες για την ΚΤΜ SEE Motorex Michelin MX Team

Εντυπωσιακά αποτελέσματα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

9/7/2020

Στον αγώνα της Δράμας για την επανεκκίνηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ, οι αναβάτες της ομάδας KTM SEE Motorex Michelin MX Team πέτυχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα και νίκες, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο τύπου που έστειλε η εταιρεία, μαζί με τις δηλώσεις των αναβατών της ομάδας.

 

Δελτίο τύπου

 

ΝΙΚΗΤΕΣ ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ KTM SEE MOTOREX MICHELIN MX TEAM ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

Μετά την μεγάλη και απροσδόκητη διακοπή εξαιτίας του κορωνοϊού, η μεγάλη πορτοκαλί αγωνιστική οικογένεια επέστρεψε στη δράση με πολλά και καλά αποτελέσματα, που δείχνουν τις τεράστιες δυνατότητες, μοτοσυκλετών, αναβατών και όλης της ομάδας

Κάτω από τις τέντες της KTM SOUTH EAST EUROPE βρίσκουν φιλοξενία και υποστήριξη όλοι οι αναβάτες που αγωνίζονται με μοντέλα του αυστριακού εργοστασίου. Σε κάθε αγώνα, σε όλη την Ελλάδα, μια μεγάλη παρέα μαζεύεται κάτω από τις πορτοκαλί τέντες, με στόχο να περάσει όμορφα και να προσπαθήσει για το καλύτερο.



Το Πρωτάθλημα Motocross, ήταν ο πρώτος από τους Πανελλήνιους θεσμούς που επανεκκίνησε μετά από τέσσερις μήνες διακοπής. Ο πρώτος αγώνας, προσαρμοσμένος στα νέα δεδομένα, πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και στην πίστα της Προσοτσάνης. Φυσικά χωρίς θεατές και τηρούμενων του αυστηρού πρωτόκολλου υγείας που ισχύει.

#160 Μανώλης Κρητικός Jr. – KTM 450 SX-F
Ο Μανώλης Κρητικός Jr. με το KTM 450 SX-F ήταν δεύτερος στην κατηγορία ΜΧ1. Και στα δύο σκέλη ήταν πρωταγωνιστής και στις λεπτομέρειες έχασε την πρώτη θέση, ειδικά στο Β΄ Σκέλος

2ος ΜΧ1 (3ος Α΄ Σκέλος – 2ος Β΄ Σκέλος)
“Επιστροφή στη δράση με δύο δεύτερες θέσεις. Στην πίστα δεν μπορούσες εύκολα να προσπεράσεις και αυτό με δυσκόλεψε. Παρ’ όλα αυτά η σωστή προετοιμασία και η υποστήριξη της ομάδας μου, με βοήθησαν να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”


#97 Ανέστης Ράδος - ΚΤΜ 250 SX-F
Με “όπλο” το KTM 250 SX-F, ο Ανέστης Ράδος εντυπωσίασε στην ΜΧ2 ανεβαίνοντας και στα δύο σκέλη για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών. Η σκληρή δουλειά που έκανε όλο το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος απέδωσε καρπούς και πλέον συγκαταλέγεται μέσα στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας.

3ος ΜΧ2 (3ος Α΄Σκέλος – 2ος Β΄Σκέλος)
“Με το δεξί ξεκίνησε για εμάς η eπανεκκίνηση του Πρωταθλήματος σε έναν δύσκολο και απαιτητικό αγώνα λόγω των καιρικών συνθηκών. Με περιορισμό των λαθών και σταθερή οδήγηση καταφέραμε να κερδίσουμε την 3η θέση στο 1ο σκέλος και την 2η στο 2ο σκέλος κάτι που μας έφερε στην 3η θέση του βάθρου.”

#49 Μάριος Κανάκης – KTM SX 125
Ο αναβάτης της ομάδας στην MX125 πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και πήρε την πρώτη νίκη για φέτος, εκμεταλλευόμενος και τις αστείρευτες δυνατότητες της KTM SX 125.

1ος ΜΧ 125 (2ος Α΄Σκέλος – 1ος Β΄Σκέλος)
“Πολύ καλή εμφάνιση όλο το Σαββατοκύριακο. Έφυγα από τη Δράμα μόνο με θετικά συναισθήματα. Το Σάββατο είχα πολύ καλό ρυθμό και στο Α΄ Σκέλος επηρεάστηκα θετικά από τα λάθη που έκανα καθώς στο Β΄ Σκέλος βελτιώθηκα και μπόρεσα να κερδίσω και να κατακτήσω την πρώτη θέση της κατηγορίας συνολικά.”

#96 Νίκος Κοσιάβελος – ΚΤΜ 125 SX
Την κυριαρχία της KTM στην κατηγορία MX125 επιβεβαίωσε και ο Νίκος Κοσιάβελος που αν και δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί στο Α΄ σκέλος, με μια τρίτη θέση στο Β, “σκαρφάλωσε” στην τρίτη γενικής.

3ος ΜΧ 125 ( - Α΄Σκέλος – 3ος Β΄Σκέλος)
“Δύσκολος αγώνας και η αποχή από τους αγώνες έχει επηρεάσει όλους τους αθλητές. Προσπάθησα για το καλύτερο και είμαι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος τόσο από την υποστήριξη που έχω από την ομάδα μου, όσο και από την μοτοσυκλέτα μου. Είμαι αισιόδοξος για τον επόμενο αγώνα και ο στόχος είναι να πάω πολύ καλύτερα.”

#199 Σταύρος Βαγγελακάκης – KTM 85 SX
Με δύο άνετες νίκες έφυγε από την Προσοτσάνη ο Σταύρος Βαγγελακάκης. Πάνω στο KTM 85 SX δεν είχε αντίπαλο και πλέον βρίσκεται και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

1ος ΜΧ85 (1ος Ά Σκέλος – 1ος Β΄Σκέλος)
“Το τέλειο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για εμένα. Δύο νίκες σε ισάριθμα σκέλη, με την μοτοσυκλέτα μου να με βοηθάει πολύ στην δύσκολη πίστα της Προσοτσάνης. Ελπίζω να επαναλάβω το θρίαμβο και να δώσω ακόμη μεγαλύτερα χαρά στους δικούς μου και στην ομάδα μου, στον επόμενο αγώνα.”



Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocrossε ίναι προγραμματισμένο για τις 18 και 19 Ιουλίου στην πίστα Προσοτσάνης Δράμας.

Φωτογραφίες: CP Productions

 

AMA – Υπερασπίζεται την κρίση του αλυτάρχη για τις σημαίες και τα κόκκινα φώτα στο Supercross του Arlington

Καμία ποινή στα 250 ούτε στα 450, αλλαγές στη διαδικασία σήμανσης για λόγους σαφήνειας και ασφάλειας
AMA Controversy
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/2/2026

Με επίσημη ανακοίνωση τη Δευτέρα, η American Motorcyclist Association (AMA) τοποθετήθηκε για τα περιστατικά με κόκκινα φώτα και σημαίες στον 7ο γύρο του Πρωταθλήματος 2026 SMX World στο Arlington, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προέκυψε παράβαση κανονισμών σε καμία κατηγορία.

Μετά τα γεγονότα που σημειώθηκαν στους τελικούς των 250 και 450 στον 7ο γύρο του Monster Energy AMA Supercross 2026, η αμερικάνικη ένωση μοτοσυκλετισμού (AMA) εξέδωσε ενημέρωση σχετικά με την χρήση σημαίας τραυματισμού και των προειδοποιητικών κόκκινων φωτεινών ενδείξεων κατά τη διάρκεια του αγώνα.

250SX - Τι ισχύει με το κόκκινο προειδοποιητικό φως

Στον τελικό των 250, ενεργοποιήθηκε το προειδοποιητικό κόκκινο φως το οποίο ενημερώνει τους αναβάτες ότι επόμενο εμπόδιο ενδέχεται να τεθεί εκτός αγωνιστικής ροής.

Η AMA διευκρίνισε ότι η απλή ενεργοποίηση του προειδοποιητικού συστήματος δεν απαγορεύει αυτόματα τα άλματα, εφόσον δεν συνοδεύεται από επιπλέον σημαία ή άλλη ένδειξη που να υποδεικνύει τον περιορισμό.

Μετά από πλήρη επανεξέταση του περιστατικού διαπιστώθηκε ότι όλοι οι αναβάτες της κατηγορίας των 250 κυβικών κινήθηκαν εντός κανονισμών. Δεν δόθηκε συμπληρωματικό σήμα που να απαγορεύει το άλμα στο συγκεκριμένο σημείο, συνεπώς οι αναβάτες είχαν το δικαίωμα να διατηρήσουν τον ρυθμό τους και να εκτελέσουν κανονικά το εμπόδιο.

Ως εκ τούτου, δεν επιβλήθηκε καμία ποινή.

AMA Controversy

450SMX - Το περιστατικό με τη σημαία

Στον τελικό της 450 σημειώθηκε ξεχωριστό συμβάν, όταν εμφανίστηκε σημαία με κόκκινο σταυρό στον πύργο της γραμμής τερματισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, δεν υπήρχαν ταυτόχρονα ενεργοποιημένα κόκκινα φώτα ή αντίστοιχες σημαίες στο τμήμα πριν από το άλμα.

Με βάση τους κανονισμούς, ο αλυτάρχης αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξε "κατάφωρη παραβίαση" του κανονισμού περί σημαιών, καθώς οι αναβάτες είχαν ήδη δεσμευτεί στο άλμα, χωρίς προηγούμενη ορατή προειδοποίηση μέσω φωτεινής ένδειξης που να τους επιτρέπει να αντιδράσουν εγκαίρως.

Η απουσία προγενέστερης οπτικής ειδοποίησης θεωρήθηκε καθοριστική και έτσι αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος επιβολής ποινών ούτε στην κατηγορία των 450 κυβικών.

AMA Controversy

Αλλαγές στις διαδικασίες

Παρότι δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις, η AMA υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της παραμένουν:

  • Η ασφάλεια των αναβατών
  • Η ξεκάθαρη και άμεση πληροφόρηση εντός πίστας
  • Η συνεπής εφαρμογή των κανονισμών

Με αφορμή τα περιστατικά στο Arlington, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι εντόπισε περιθώρια βελτίωσης και ήδη προχώρησε σε αναθεώρηση των διαδικασιών λειτουργίας των φωτεινών ενδείξεων και της σηματοδότησης, ώστε να διασφαλίζεται ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια σε συνθήκες αγώνα.

Το θέμα προκάλεσε έντονη συζήτηση μετά τον αγώνα, όμως η επίσημη τοποθέτηση κλείνει, τουλάχιστον θεσμικά, το ζήτημα, επιβεβαιώνοντας ότι το βαθμολογικό αποτέλεσμα των τελικών παραμένει αμετάβλητο.