Π.Π. ΜΧ – Δράμα: Νίκες για την ΚΤΜ SEE Motorex Michelin MX Team

Εντυπωσιακά αποτελέσματα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

9/7/2020

Στον αγώνα της Δράμας για την επανεκκίνηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ, οι αναβάτες της ομάδας KTM SEE Motorex Michelin MX Team πέτυχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα και νίκες, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο τύπου που έστειλε η εταιρεία, μαζί με τις δηλώσεις των αναβατών της ομάδας.

 

Δελτίο τύπου

 

ΝΙΚΗΤΕΣ ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ KTM SEE MOTOREX MICHELIN MX TEAM ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

Μετά την μεγάλη και απροσδόκητη διακοπή εξαιτίας του κορωνοϊού, η μεγάλη πορτοκαλί αγωνιστική οικογένεια επέστρεψε στη δράση με πολλά και καλά αποτελέσματα, που δείχνουν τις τεράστιες δυνατότητες, μοτοσυκλετών, αναβατών και όλης της ομάδας

Κάτω από τις τέντες της KTM SOUTH EAST EUROPE βρίσκουν φιλοξενία και υποστήριξη όλοι οι αναβάτες που αγωνίζονται με μοντέλα του αυστριακού εργοστασίου. Σε κάθε αγώνα, σε όλη την Ελλάδα, μια μεγάλη παρέα μαζεύεται κάτω από τις πορτοκαλί τέντες, με στόχο να περάσει όμορφα και να προσπαθήσει για το καλύτερο.



Το Πρωτάθλημα Motocross, ήταν ο πρώτος από τους Πανελλήνιους θεσμούς που επανεκκίνησε μετά από τέσσερις μήνες διακοπής. Ο πρώτος αγώνας, προσαρμοσμένος στα νέα δεδομένα, πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και στην πίστα της Προσοτσάνης. Φυσικά χωρίς θεατές και τηρούμενων του αυστηρού πρωτόκολλου υγείας που ισχύει.

#160 Μανώλης Κρητικός Jr. – KTM 450 SX-F
Ο Μανώλης Κρητικός Jr. με το KTM 450 SX-F ήταν δεύτερος στην κατηγορία ΜΧ1. Και στα δύο σκέλη ήταν πρωταγωνιστής και στις λεπτομέρειες έχασε την πρώτη θέση, ειδικά στο Β΄ Σκέλος

2ος ΜΧ1 (3ος Α΄ Σκέλος – 2ος Β΄ Σκέλος)
“Επιστροφή στη δράση με δύο δεύτερες θέσεις. Στην πίστα δεν μπορούσες εύκολα να προσπεράσεις και αυτό με δυσκόλεψε. Παρ’ όλα αυτά η σωστή προετοιμασία και η υποστήριξη της ομάδας μου, με βοήθησαν να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”


#97 Ανέστης Ράδος - ΚΤΜ 250 SX-F
Με “όπλο” το KTM 250 SX-F, ο Ανέστης Ράδος εντυπωσίασε στην ΜΧ2 ανεβαίνοντας και στα δύο σκέλη για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών. Η σκληρή δουλειά που έκανε όλο το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος απέδωσε καρπούς και πλέον συγκαταλέγεται μέσα στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας.

3ος ΜΧ2 (3ος Α΄Σκέλος – 2ος Β΄Σκέλος)
“Με το δεξί ξεκίνησε για εμάς η eπανεκκίνηση του Πρωταθλήματος σε έναν δύσκολο και απαιτητικό αγώνα λόγω των καιρικών συνθηκών. Με περιορισμό των λαθών και σταθερή οδήγηση καταφέραμε να κερδίσουμε την 3η θέση στο 1ο σκέλος και την 2η στο 2ο σκέλος κάτι που μας έφερε στην 3η θέση του βάθρου.”

#49 Μάριος Κανάκης – KTM SX 125
Ο αναβάτης της ομάδας στην MX125 πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και πήρε την πρώτη νίκη για φέτος, εκμεταλλευόμενος και τις αστείρευτες δυνατότητες της KTM SX 125.

1ος ΜΧ 125 (2ος Α΄Σκέλος – 1ος Β΄Σκέλος)
“Πολύ καλή εμφάνιση όλο το Σαββατοκύριακο. Έφυγα από τη Δράμα μόνο με θετικά συναισθήματα. Το Σάββατο είχα πολύ καλό ρυθμό και στο Α΄ Σκέλος επηρεάστηκα θετικά από τα λάθη που έκανα καθώς στο Β΄ Σκέλος βελτιώθηκα και μπόρεσα να κερδίσω και να κατακτήσω την πρώτη θέση της κατηγορίας συνολικά.”

#96 Νίκος Κοσιάβελος – ΚΤΜ 125 SX
Την κυριαρχία της KTM στην κατηγορία MX125 επιβεβαίωσε και ο Νίκος Κοσιάβελος που αν και δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί στο Α΄ σκέλος, με μια τρίτη θέση στο Β, “σκαρφάλωσε” στην τρίτη γενικής.

3ος ΜΧ 125 ( - Α΄Σκέλος – 3ος Β΄Σκέλος)
“Δύσκολος αγώνας και η αποχή από τους αγώνες έχει επηρεάσει όλους τους αθλητές. Προσπάθησα για το καλύτερο και είμαι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος τόσο από την υποστήριξη που έχω από την ομάδα μου, όσο και από την μοτοσυκλέτα μου. Είμαι αισιόδοξος για τον επόμενο αγώνα και ο στόχος είναι να πάω πολύ καλύτερα.”

#199 Σταύρος Βαγγελακάκης – KTM 85 SX
Με δύο άνετες νίκες έφυγε από την Προσοτσάνη ο Σταύρος Βαγγελακάκης. Πάνω στο KTM 85 SX δεν είχε αντίπαλο και πλέον βρίσκεται και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

1ος ΜΧ85 (1ος Ά Σκέλος – 1ος Β΄Σκέλος)
“Το τέλειο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για εμένα. Δύο νίκες σε ισάριθμα σκέλη, με την μοτοσυκλέτα μου να με βοηθάει πολύ στην δύσκολη πίστα της Προσοτσάνης. Ελπίζω να επαναλάβω το θρίαμβο και να δώσω ακόμη μεγαλύτερα χαρά στους δικούς μου και στην ομάδα μου, στον επόμενο αγώνα.”



Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocrossε ίναι προγραμματισμένο για τις 18 και 19 Ιουλίου στην πίστα Προσοτσάνης Δράμας.

Φωτογραφίες: CP Productions

 

MXGP, Ολλανδία: Κανείς δεν μπορεί να νικήσει τον Jeffrey Herlings – Καλπασμός Triumph στην ΜΧ2 [Video]

Ο Ολλανδός κυριάρχησε απόλυτα για τέταρτο συνεχόμενο Grand Prix μπροστά στους συμπατριώτες του
jeffrey herlings
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

24/8/2026

Τελευταία φορά που κάποιος κατάφερε να κόψει μερικούς βαθμούς από τον επελαύνοντα Jeffrey Herlings (Honda) ήταν πριν περίπου έναν μήνα στο Αγγλικό GP, ενώ η προηγούμενη φορά που ο Ολλανδός δεν πήρε τη νίκη και στα δύο σκέλη του αγώνα μας πάει ακόμη πιο πίσω, στις αρχές Ιουλίου και τη Νότια Αφρική.

Έκτοτε ο Herlings δείχνει πλήρως αναζωογονημένος πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα και στα τελευταία τέσσερα Grand Prix έχει πάρει το απόλυτο των βαθμών: 60 στο σύνολο, 10 από την προκριματική φάση και από ένα 25άρι σε κάθε σκέλος.

mxgp arnhem

Φτάνοντας στον 16ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, ο Herlings είχε μια σπουδαία διοργάνωση μπροστά του, καθώς η δράση μας έφερε στην αμμώδη πίστα Motorsportpark Gelderland Midden κοντά στην πόλη Arnhem της Ολλανδίας, με ένα θερμότατο κοινό συμπατριωτών του να τον στηρίζει καθώς πλησιάζει ολοταχώς προς το τρίτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα MXGP – και να ισοφαρίσει τα τρία ΜΧ2 που επίσης κατέχει.

Ο Lucas Coenen (KTM) επέστρεψε από απουσία λόγω τραυματισμού για να δοκιμάσει να τρέξει, ωστόσο μετά από μια πτώση στα χρονομετρημένα του Σαββάτου (22/8) ο Βέλγος δεν έδωσε εν τέλει το παρών στον αγώνα της Ολλανδίας.

Στο μεταξύ οι θεατές είχαν πολλά να υποστηρίξουν και να πανηγυρίσουν και, εκτός του Herlings, ένας άλλος συμπατριώτης τους φρόντισε να τους δώσει λόγους να πανηγυρίζουν. Ο λόγος για τον Kay de Wolf (Husqvarna), o οποίος τερμάτισε δύο φορές δεύτερος πίσω από τον Herlings, σκαρώνοντας ένα ονειρεμένο 1-2 ως δωράκι για τους Ολλανδούς φιλάθλους.

kay de wolf
Kay de Wolf (Husqvarna, MXGP)

Στον πρώτο αγώνα της MXGP ο Herlings τα βρήκε σκούρα, έχοντας ξεκινήσει με ένα λάθος που παραλίγο να οδηγήσει σε πτώση και εξαιτίας του οποίου έμεινε τρίτος στον πρώτο γύρο. Χρειάστηκε να δώσει μια δυνατή μάχη με τον de Wolf, που οδηγούσε ως τότε τον αγώνα, μέχρι τον 12ο γύρο όταν πέρασε μπροστά και δεν ξανασχολήθηκε με τα τεκταινόμενα πίσω του.

Δεύτερος τερμάτισε ο de Wolf και τρίτος ο Tim Gajser (Yamaha), που δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την τριάδα του βάθρου.

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP o Herlings έκανε ιδανική εκκίνηση, πήρε τη Holeshot και οδήγησε τον αγώνα από την αρχή ως το τέλος του. Ο μόνος που προσπάθησε να τον απειλήσει ήταν ο de Wolf, ο οποίος χρειάστηκε να παλέψει πολύ για να ξεμπερδέψει από το πλήθος ως δεύτερος του αγώνα και στο τέλος έδειχνε πως θα μας χάριζε μια μονομαχία για τη νίκη, πλησιάζοντας τον Herlings στο 1,5 δευτερόλεπτο με τρεις ακόμη γύρους να απομένουν.

tom vialle
Tom Vialle (Honda, MXGP)

Κάπου εκεί ήρθε το λάθος για τον de Wolf, το οποίο δεν του κόστισε μεν τη δεύτερη θέση καθώς είχε χαώδη διαφορά από τον τρίτο, αλλά ουσιαστικά τέλειωσε κάθε ελπίδα να ζορίσει τον πρωτοπόρο στο τέλος του αγώνα.

Έτσι πίσω από το σταθερό δίδυμο Herlings-De Wolf στις δύο πρώτες θέσεις, το βάθρο του σκέλους συμπληρώθηκε από τον ομόσταυλο του Herlings, Tom Vialle (Honda).

Στο συνολικό αποτέλεσμα του Ολλανδικού MXGP, ο Herlings ήταν πρώτος με το απόλυτο των βαθμών (60), ο de Wolf δεύτερος και ο Vialle τρίτος.

Στην κατάταξη ο Herlings έφτασε στους 795 βαθμούς, με τον πρωταθλητή Romain Febvre (Kawasaki) δεύτερο στους 652 και τον Gajser τρίτο στους 611. Με την άνεση των 143 βαθμών που απολαμβάνει ο Herlings, στον επόμενο αγώνα στην Τουρκία θα έχει την πρώτη του ευκαιρία να εξασφαλίσει τον τίτλο πέραν κάθε αριθμητικής αμφιβολίας.

ΜΧ2

camden mc lellan
Camden Mc Lellan (Triumph, MX2)

Στην κατηγορία των 250 κυβικών η Triumph συνεχίζει την επέλασή της, έχοντας και τους δύο αναβάτες της σε μεγάλη φόρμα και μέσα στην πρώτη τριάδα της κατάταξης, γεγονός που την χρίζει ως φαβορί και στην κατάταξη των Κατασκευαστών.

Στην Ολλανδία οι Guillem Farres και Camden Mc Lellan ανέβασαν ξανά και τις δύο TF 250-X τους στο βάθρο, με τον Mc Lellan να αναδεικνύεται νικητής του αγώνα, τερματίζοντας πρώτος και δεύτερος στα δύο σκέλη του αγώνα.

liam everts
Liam Everts (Husqvarna, MX2)

Ομοίως ο Farres πήρε την τρίτη θέση στο σύνολο του Ολλανδικού Grand Prix με δύο τρίτες θέσεις στα σκέλη του, ενώ μεταξύ τους τερμάτισε ο Liam Everts (Husqvarna) με μια νίκη (2ο σκέλος) και μια τέταρτη θέση (1ο σκέλος).

guillem farres
Guillem Farres (Triumph, MX2)

Έτσι στην βαθμολογία της ΜΧ2 ο Farres διατηρεί την πρωτιά του με 749 βαθμούς, δεύτερος ακολουθεί ο Sacha Coenen (KTM) με 724 και τρίτος καταδιώκει ο Mc Lellan με 712.

Απομένουν τρεις αγώνες ως το τέλος της σεζόν, με τον επόμενο στις 6 Σεπτεμβρίου στην Afyonkarahisar της Τουρκίας.