Πρώτες εικόνες του νέου Motocross Triumph 250F – Video

Έρχεται στην ώρα που είχαμε ανακοινώσει!
triumph_MX_spy_photos
Από το

motomag

18/4/2023

Η αποκλειστικότητα που είχατε διαβάσει στο MOΤΟ τον Δεκέμβριο του 2021 επιβεβαιώνεται και έμπρακτα πλέον, καθώς η Triumph με το 250F μπαίνει στον κόσμο του Motocross με στόχο να είναι έτοιμο για το αγωνιστικό του ντεμπούτο το 2024.

Ο ανταγωνισμός ο οποίος υπάρχει στις μοτοσυκλέτες κρατά σε εγρήγορση τους κατασκευαστές, αυτό είχε δηλώσει σε αποκλειστική συνέντευξη που μπορείτε να διαβάσετε στο ΜΟΤΟ ο CEO των KTM/Husqvarna/GASGAS κ.Stefan Pierer, που καλωσορίζει τον ανταγωνισμό και θεωρεί πως η είσοδος νέων παικτών στην αγορά θα προκαλέσει ενδιαφέρον και θα αυξήσει το αγοραστικό κοινό!

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να βρίσκεται και η Triumph η οποία θέλει να μπει δυναμικά στην Motocross κατηγορία. Άλλωστε αν θυμάστε τον Δεκέμβριο του 2021 το ΜΟΤΟ είχε αποκαλύψει το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η αγγλική εταιρεία για την ανάπτυξη χωματερών μοτοσυκλετών οι οποίες θα συμμετείχαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross. Τελικά το πλήρωμα του χρόνου έφτασε. Οι Ιταλοί του Motociclismo FUORI  κατάφεραν να αποθανατίσουν σε βίντεο το νέο Triumph 250F να δοκιμάζεται από τον Clement Desalle. Έχει αλουμινένιο πλαίσιο μονής ραχοκοκαλιάς, στα πρώτυπα των Yamaha και κατά έπεκταση των Fantic.

Στο βίντεο το οποίο διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, βλέπουμε το πρωτότυπο Triumph 250F να βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών πιθανότατα σε πίστα της Ισπανίας. Αυτό που είναι ήδη γνωστό, είναι πως άμεσα εμπλεκόμενοι είναι οι Ricky Carmichael, Ivan Cervantto, Ivan Tedesco, Clement Desalle και πως μιλάμε για νέους κινητήρες που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει η Triumph αποκλειστικά για την είσοδό της σε Motocross και Enduro.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε στους αναγνώστες και πρόσφατο editorial στο τεύχος 640 για το bradefer Bajaj και Pierer και σε κάθε περίπτωση την ανάγκη για πρόσθετο ανταγωνισμό!

Το ντεμπούτο του Triumph 250F στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross και στο Supercross στα 250 κ. εκ. αναμένεται το 2024 όπου εκεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα «ίσια» τον ανταγωνισμό. Στη συνέχεια η αγγλική εταιρεία θέλει το 2025 να επεκταθεί με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο στην κατηγορία των 450 κ. εκ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν δύο διαφορετικές δομές όσον αφορά την αγωνιστική δραστηριότητα. Η μία θα είναι αυτή της Triumph Racing MXGP/MX2 Team, με επικεφαλής τον Thierry Chizat-Suzzoni, και η άλλη αυτή της Triumph Racing US SuperMotocross World Championship του Bobby Hewitt.

Ετικέτες

AMA Supercross - Εκτός Πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού

Τυχερός στην ατυχία του καθώς δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση
motomag AMA Supercross – Εκτός πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/4/2024

Ο Aaron Plessinger της Red Bull KTM Factory Racing θα χάσει τους τέσσερις τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος AMA Supercross 2024, μετά από το κάταγμα που υπέστη στον αγκώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Foxborough.

Το συμβάν διαδραματίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όταν ο Plessinger, που είχε πτώση. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο αναβάτης της ΚΤΜ υπέστη κάταγμα στον αγκώνα και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Ο Αμερικανός βρισκόταν στην 7η θέση της βαθμολογίας μετά την πτώση του.

Το θετικό για τον Plessinger είναι πως δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ αν όλα πάνε καλά αναμένεται να τον δούμε ξανά καβάλα στη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ στα τέλη Μαΐου.

Ο Aaron Plessinger δήλωσε: "Είμαι πολύ στεναχωρημένος για τον τραυματισμό μου δεδομένου ότι είχα την καλύτερη σεζόν μου στα 450. Ο αγκώνας είναι ένα από τα σημεία του σώματος που δέχεται πολλά χτυπήματα όταν οδηγείς, οπότε πρέπει να κάνω το σωστό και να τον αφήσω να επουλωθεί σωστά και να επιστρέψω εγκαίρως για την έναρξη της σειράς Pro Motocross. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει ζημιά στους συνδέσμους, οπότε η επούλωση ελπίζω να είναι σύντομη”.

Ian Harrison, Διευθυντής ομάδας Red Bull KTM Factory Racing ανέφερε: "Ξέρουμε ότι συμβαίνουν ατυχήματα και αυτό είναι απλά ένα μέρος των αγώνων. Η ομάδα μας θα συσπειρωθεί και θα τελειώσει δυνατά τη σεζόν του Supercross γνωρίζοντας ότι θα έχουμε τον Aaron πίσω σε λίγες εβδομάδες στον θεσμό Pro Motocross".

Ετικέτες