Fabio Quartararo vs Maxime Renaux σε πίστα Motocross, MotoGP vs MXGP! - Απολαυστικό βίντεο
“Τι πριμ πήρες πέρυσι από τη Yamaha; Μια Lamborghini Urus. Εγώ μια μπαγκέτα και μια κόκα-κόλα”
Από τον
Κώστα Γκαζή
6/3/2025
Δείτε το πρώτο από δυο βίντεο της Yamaha Racing, με τους εργοστασιακούς Fabio Quaratararo (MotoGP) και Maxime Renaux (MXGP) να δοκιμάζουν ο ένας την αγωνιστική μοτοσυκλέτα του άλλου! Αρχικά ο Fabio οδηγεί σε πίστα Motocross τη μοτοσυκλέτα προπόνησής του δίπλα στον Renaux, και κατόπιν ανεβαίνει στην “κούτσουρο” αγωνιστική YZ450FM του Renaux. Τέλος, οι δυο τους βρίσκονται αντιμέτωποι με το χρονόμετρο, ενώ έπεται η δοκιμή δρόμου, με τον Renaux να ανεβαίνει στη σέλα της YZR-M1!
Το βίντεο που γύρισε η Yamaha Racing έχει απολαυστικούς, όσο και καυστικούς, διαλόγους, μπηχτές και αστεία μεταξύ Fabio και Maxime, ανταγωνιστικότητα, ακόμα και μια τούμπα του Renaux, όπου ο αναβάτης της Yamaha αναφέρει “I run out of talent”, και… “’έπεσα σαν κουρ*αδα στη στροφή”!
Οι δυο Γάλλοι αναβάτες αστειεύονται για τα πριμ που λαμβάνουν (εσύ Urus, εγώ μπαγκέτα), για το ακριβό ρολόι του Fabio (“με Πατέκ κάνεις Motocross εσύ;” “Ναι, είναι το νέο μου Garmin!”), ενώ ειδικά ο Maxime είναι ανταγωνιστικός όσο δεν πάει, παίζοντας με τον Fabio και προσπαθώντας να τον περνάει “φίλερ” στις στροφές -εκεί έπεσε.
Κι όταν ήρθε η ώρα για το χρονόμετρο, ο Maxime γύρισε 16 δευτερόλεπτα ταχύτερα στον γύρο από τον Fabio, διαφορά που εκ πρώτης όψεως δείχνει μεγάλη, όμως σε δεύτερο πλάνο δεν είναι καθόλου άσχημος ο χρόνος για τον αναβάτη MotoGP, απέναντι στον πιλότο που φέτος χτυπάει τίτλο στο MXGP.
Απολαύστε το βίντεο, και ετοιμαστείτε για τη… ρεβάνς του Fabio στην άσφαλτο.
ΑΜΑ SuperMotocross: Η Triumph δυναμώνει την αμερικανική της ομάδα με τον Aaron Plessinger
Συμβόλαιο με την 5.11 Triumph Factory Racing για το 2027 και 2028
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
1/10/2026
Ο Αμερικανός θα αγωνιστεί με την TF 450-X στα πρωταθλήματα AMA Supercross και Pro Motocross, ξεκινώντας από το Supercross του Παρισίου τον Νοέμβριο.
Η 5.11 Triumph Factory Racing ανακοίνωσε την απόκτηση του Aaron Plessinger με διετές συμβόλαιο για το πρόγραμμα του SuperMotocross World Championship - πρόκειται για το αμερικανικό πρωτάθλημα που μόνο στις ΗΠΑ βαφτίζεται ως "παγκόσμιο". Ο Αμερικανός θα αγωνιστεί με την TF 450-X στα πρωταθλήματα AMA Supercross και Pro Motocross.
Ο Plessinger είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες παρουσίες του αμερικανικού motocross και φέρνει στην Triumph σημαντική εμπειρία από τις δύο κορυφαίες σειρές αγώνων των ΗΠΑ. Παράλληλα, η ομάδα υπολογίζει στη συμβολή του στην εξέλιξη τόσο της TF 450-X όσο και του αγωνιστικού της προγράμματος στην κατηγορία των 450.
Η πρώτη επίσημη εμφάνισή του με την Triumph θα γίνει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αντιπροσώπων της εταιρείας στην Ταϊλάνδη, από τις 6 έως τις 9 Οκτωβρίου, όπου θα παρουσιαστεί σε περίπου 1.200 αντιπροσώπους από όλο τον κόσμο.
Στη συνέχεια θα επιστρέψει στις εγκαταστάσεις της ομάδας κοντά στην Atlanta, Georgia, για να ξεκινήσει τη προετοιμασία με την TF 450-X και να βρει το βασικό setup της μοτοσυκλέτας. Η πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση με την Triumph θα γίνει στο Supercross του Παρισίου τον Νοέμβριο (οπού θα κάνουν το ντεμπούτο τους και οι Lucas και Sacha Coenen με την Red Bull KTM Factory Racing αλλά και ο Jo Shimoda στην κατηγορία των 450), ενώ για τον Plessinger θα ακολουθήσει εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών ενόψει της σεζόν του 2027.
Ο Plessinger δήλωσε ενθουσιασμένος με τη νέα συνεργασία, σημειώνοντας ότι παρακολουθεί την εξέλιξη της Triumph από την είσοδό της στο κορυφαίο επίπεδο του motocross.
"Πιστεύω πραγματικά στις δυνατότητες της ομάδας και της TF 450-X. Όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα, να κερδίζουμε αγώνες και να διεκδικούμε πρωταθλήματα, και ανυπομονώ να αποτελέσω μέρος αυτής της προσπάθειας."
Ο Γενικός Διευθυντής του Αγωνιστικού τμήματος της Triumph στην Αμερική, Jeremy Coker, έχει συνεργαστεί ξανά με τον Plessinger και στάθηκε ιδιαίτερα στη σχέση τους.
"Έχοντας δουλέψει ξανά με τον Aaron, τρέφω τεράστιο σεβασμό τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον άνθρωπο. Ξέρω τι μπορεί να κάνει, αλλά και την αποφασιστικότητα που φέρνει σε μια ομάδα. Ο στόχος μας είναι απλός, να του δώσουμε όλα όσα χρειάζεται για να επιστρέψει στις νίκες και να διεκδικήσει αγώνες και πρωταθλήματα."
Ο Ian Kimber, Επικεφαλής του Παγκοσμίου Αγωνιστικού Τμήματος της Triumph, χαρακτήρισε την εμπειρία και τις γνώσεις του Plessinger σημαντική προσθήκη για την ομάδα.
"Η εμπειρία, το ταλέντο και ο ενθουσιασμός του θα προσθέσουν μια διαφορετική διάσταση στην ομάδα και μια νέα οπτική, ενώ για εκείνον η TF 450-X αποτελεί μια εντελώς νέα πρόκληση."
Έτσι, η Triumph μπαίνει στην προετοιμασία για το 2027 με έναν αναβάτη που γνωρίζει ήδη καλά το αμερικανικό Supercross και Pro Motocross, ενώ ο Plessinger θα έχει μπροστά του την πρώτη πλήρη σεζόν του με την TF 450-X.