1ος Αγώνας Π.Π. ΜΧ – Σκύδρα: Ποδαρικό για το 2021!

Έτοιμα όλα τηρώντας τα πρωτόκολλα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

21/4/2021

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross ετοιμάζεται να ανοίξει την αυλαία του αυτό το Σαββατοκύριακο, και ο νεοσύστατος Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σκύδρας θα αναλάβει την διοργάνωση τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και μια άρτια οργανωμένη δομή, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο ενημερωτικό δελτίο που ακολουθεί. Οι τοπικοί φορείς της περιοχής, όπως και ο Δήμος, έχουν "αγκαλιάσει" την διοργάνωση και το ΜΟΤΟ θα είναι εκεί για να σας μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο όλες τις εξελίξεις, την ροή και τα αποτελέσματα του αγώνα, με αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σκύδρας, ο Δήμος Σκύδρας και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας σας καλωσορίζουν στον 1ο αγώνα του Π.Π Motocross της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε στην Πίστα της Σκύδρας.

Αν και σχετικά νεοσύστατο σωματείο αλλά με μέλη και φίλους που τους διακρίνει η όρεξη για προσφορά και εργασία, καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πάντα με την βοήθεια των φορέων της περιοχής αλλά και της τοπικής κοινωνίας, να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο αυτό εγχείρημα της κατασκευής μιας πίστας που πληροί όλα τα στάνταρ για την διοργάνωση ενός τέτοιου event.

Προσηλωμένοι στον στόχο μας από την ανάληψη του αγώνα έως και σήμερα έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να προφέρουμε στους αθλητές που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους ένα αποτέλεσμα αντάξιο των προσδοκιών τους.

Λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στην χώρα μας εδώ και αρκετό καιρό, για την μείωση της διασποράς του Covid-19, το καλωσόρισμα που επιθυμούμε να προφέρουμε δεν είναι ακριβώς όπως το φανταστήκαμε και επιφυλασσόμαστε για την συνέχεια γιατί ήρθαμε στο αγωνιστικό κομμάτι της μοτοσυκλέτας για να μείνουμε και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε όλους σας όμορφες και ποιοτικές εκδηλώσεις.

 

Λίγα λόγια για την περιοχή μας:

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αποτελεί μία από τις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Έχει έκταση 2.507 τ.χλμ. και πληθυσμό 139.680 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Πρωτεύουσα της είναι η Έδεσσα και άλλα σημαντικά κέντρα του νομού είναι τα Γιαννιτσά, η Κρύα Βρύση, η Αριδαία, η Σκύδρα και η Άρνισσα. Σε αυτόν εντοπίζονται αρχαιολογικοί χώροι ιδιαίτερης αξίας μιας και αναδεικνύουν την μακραίωνη ιστορία της περιοχής, οι οποίοι προσελκύουν σημαντικό αριθμό επισκεπτών. Αν και κατά βάση αγροτική, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας χαρακτηρίζεται τα τελευταία

χρόνια από εκδήλωση έντονης δραστηριότητας στον δευτερογενή και, κύρια, στον τριτογενή τομέα, όπου ο τουρισμός και ο πολιτισμός προβάλλουν ως τομείς της οικονομίας με ιδιαίτερες προοπτικές εξέλιξης και θετικής συνεισφοράς στην προσπάθεια βελτίωσης του επιπέδου ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Η Σκύδρα, είναι κωμόπολη του Νομού Πέλλας και έδρα του ομώνυμου Δήμου που προέκυψε μετά την συνένωση των Καποδιστριακών Δήμων Μενηίδος και Σκύδρας το 2011. Έχει πληθυσμό 5.406 κατοίκους, ενώ είναι χτισμένη στη μέση ενός εύφορου κάμπου με μέσο υψόμετρο περίπoυ 40 μ., απέχοντας 15 χλμ από την πρωτεύουσα του νομού, την Έδεσσα. Αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο αγροτικό κέντρο της Ελλάδας με σημαντική φρουτοπαραγωγή (κυρίως ροδακινοπαραγωγή) και μεταποιητική φρουτοβιομηχανία καθώς και το τρίτο σε εξαγωγές κέντρο της Βόρειας Ελλάδας.

 

Μήνυμα Δημάρχου Σκύδρας ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ:

Αξιότιμες κυρίες κι Αξιότιμοι κύριοι. Φίλες και Φίλοι.

Έχουμε την τιμή και βεβαίως τη μεγάλη χαρά και την ικανοποίηση να

φιλοξενούμε στον τόπο μας, στο Δήμο Σκύδρας, αγώνες του

Πανελληνίου Πρωταθλήματος MOTOCROSS στις 24-25 Απριλίου 2021.

Η Σκύδρα, λοιπόν, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και

της προσοχής των ανθρώπων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και

συγκεκριμένα των δύο τροχών. Κι αυτό φυσικά δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε αναπάντεχο, ούτε ουρανοκατέβατο. Αλλά είναι το αποτέλεσμα της επίμονης και της στοχευμένης προσπάθειας και της επιδίωξης των συμπολιτών μας που μέσα από την ενασχόληση και την αγάπη τους για τον αθλητισμό, ταυτόχρονα εκφράζουν και πιστοποιούν την αγάπη τους για τον τόπο μας.

Αναφέρομαι, σαφώς, στον Πρόεδρο, στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα Μέλη του Αθλητικού Μοτοσυκλετιστικού Συλλόγου Σκύδρας (Α.ΜΟ.Σ.Σ.). Ο αξιόλογος αυτός σύλλογος πέτυχε ώστε για ακόμη

μια φορά, μετά απ' αυτές του 2018 και του 2019, να διεξάγονται πανελλήνιοι αγώνες MOTOCROSS στο Δήμο της Σκύδρας και συγκεκριμένα στην πίστα που βρίσκεται στην Κοινότητά μας του Ριζού.

Η Δημοτική Αρχή Σκύδρας από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι προεργασίες για την ίδρυση του προαναφερόμενου συλλόγου αλλά και στη συνέχεια όταν ο Α.ΜΟ.Σ.Σ. έλαβε νομική και διοικητική

υπόσταση στάθηκε συμπαραστάτης κι αρωγός.

Ο Α.ΜΟ.Σ.Σ., όπως προκύπτει βεβαίως, έδωσε τις εξετάσεις του και πέτυχε. Δυστυχώς, όμως, η πανδημική κρίση ανέστειλε την υλοποίηση του σχεδιασμού κοινών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Δήμου και των σκοπών του Α.ΜΟ.Σ.Σ. που θα είχαν ως προτεραιότητα τη σωστή οδήγηση και συμπεριφορά, την ασφαλή κυκλοφορία και τη στήριξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Είναι δυσάρεστο, βεβαίως, το γεγονός ότι η διεξαγωγή των τωρινών αγώνων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με την παρουσία κοινού που θα προσέρχονταν, είτε από το Δήμο και το Νομό μας είτε πανελλαδικά, πράγμα που θα έδινε την ευκαιρία σε πολλούς φιλάθλους να απολαύσουν το θέαμα και σ' εμάς να υποδεχθούμε και να γνωριστούμε με επισκέπτες απ' όλα τα μέρη της χώρας, κάνοντας τον τόπο μας

οικείο κι επιβεβαιώνοντας τα φιλόξενα αισθήματα φιλοξενίας και συμπεριφοράς των ανθρώπων μας.

Ελπίζουμε ότι οι συνθήκες γρήγορα θα αλλάξουν και θα ομαλοποιηθούν ώστε την επόμενη φορά οι αγώνες να διεξαχθούν μπροστά από ένα πολυπληθές αθλητικό κοινό.

Φίλες και Φίλοι.

Θέλω για μια ακόμη φορά δημοσίως να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Α.ΜΟ.Σ.Σ. για τη συμβολή του στο αθλητικό γίγνεσθαι του Δήμου και της χώρας μας διευρύνοντας το φάσμα των αθλητικών δραστηριοτήτων των συνδημοτών μας. Και μέσω αυτής της συμβολής ο αξιόλογος αυτός σύλλογος συμπράττει στην ενίσχυση της θετικής προβολής του Δήμου και του τόπου μας, ενός Δήμου και τόπου

φιλόξενου, πολύπλευρα δημιουργικού και προοδευτικού.

Εκ μέρους, λοιπόν των συμπολιτών μου που έχω την τιμή να εκφράζω και να εκπροσωπώ, καλωσορίζω τους φιλοξενούμενούς μας, τους συμμετέχοντες αθλητές, τις ομάδες τους, τους συνοδούς τους, κάθε

επισκέπτη και κάθε φίλαθλο.

Εύχομαι σ' όλες κι σ' όλους σας υγεία. Ν΄ απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατόν από κάθε κρίση, υγειονομική ή οικονομική.

Εύχομαι επιτυχία σ' όλους τους αθλητές. Όλα να ξεκινήσουν, να κυλήσουν ομαλά, ευχάριστα και πάντοτε σε αθλητικό πλαίσιο.

Ευχαριστώ τους χορηγούς της διοργάνωσης, τα μέσα ενημέρωσης και γενικότερα όλους όσοι συνετέλεσαν στην άρτια διοργάνωση και στην ανάδειξη του αγώνα και στην προαγωγή του αθλητικού πνεύματος.

Ο Δήμος Σκύδρας, η Δημοτική Αρχή Σκύδρας θα είναι πάντα μπροστά και θα στηρίζει διοργανώσεις, όπως αυτή του Α.ΜΟ.Σ.Σ., που προάγουν την άμιλλα και αναδεικνύουν θετικά και πολύπλευρα τον τόπο και την

ευρύτερη περιοχή μας.

Και με αφορμή βεβαίως, «την Εορτή των Εορτών», το Πάσχα, εύχομαι σ' όλες κι όλους Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση, Χρόνια Πολλά κι Ευλογημένα!

Εμπρός λοιπόν: Καλή εκκίνηση, Καλό αγώνα!

Σας ευχαριστούμε θερμά όλες κι όλους!

 

Μήνυμα Αντιπεριφεριάρχη Πέλλας ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ :

Φίλες και φίλοι, Σας καλωσορίζω στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

και στην όμορφη Σκύδρα. Ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σκύδρας, είναι σχετικά νέος αλλά πολύ δραστήριος και είναι σίγουρα τιμή για τον σύλλογο, να αναλαμβάνει τον 1ο αγώνα MOTOCROSS του Πανελληνίου Πρωταθλήματος MOTO CROSS 2021. Η πανδημία, δυστυχώς δεν μας επιτρέπει να σας φιλοξενήσουμε όπως θα θέλαμε. Θα το κάνουμε σίγουρα στο μέλλον. Σας καλωσορίζω λοιπόν με πολλή αγάπη και σας εύχομαι να περάσετε όμορφα στην Σκύδρα της ΠΕ Πέλλας.

 

Μήνυμα Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού

ΒΕΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΑ :

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας καλωσορίζουμε στον 1ο αγώνα του

Π.Π Motocross της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε στην Πιστά της Σκύδρας που

καταφέρνει να πραγματοποιηθεί μέσα σε τόσο δύσκολες κοινωνικά και

υγειονομικά συνθήκες λόγω της πανδημίας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις φίλες και τους φίλους του αθλήματος, στον Πρόεδρο και τα μέλη του Αθλητικού Μοτοσυκλετιστικού Συλλόγου Σκύδρας (Α.ΜΟ.Σ.Σ) για την όρεξη και τις ακούραστες προσπάθειες να υλοποιήσουν ένα τόσο αξιόλογο και σημαντικό εγχείρημα με όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας των συμμετεχόντων, των συνοδών και των φίλων που θα το παρακολουθήσουν.

Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Α.ΜΟ.ΤΟ.Ε. και τις γυναίκες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, δηλώνοντας έντονα και ενεργά την παρουσία τους, αναδεικνύοντας την πολυπραγμοσύνη του γυναικείου φύλου. Εύχομαι την καλύτερη έκβαση των αγώνων, με πολλά και έντονα συναισθήματα αθλητικού πνεύματος, ευγενούς άμιλλας, εγρήγορσης και ευχαρίστησης!

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους και καλή απόλαυση ενός ενδιαφέροντος αγωνιστικά αθλήματος.

 

Αγωνιστικός χώρος και Υποδομές :

Η Πίστα motocross –MX Park- της Σκύδρας βρίσκεται στο 2 χλμ. Επαρχιακής Οδού Σκύδρας – Βέροιας.

Έχει λάβει την σχετική αδειοδότηση από την Ελληνική Πολιτεία με τις υπ. Αριθμ. ΔΥΚΜ/Γ5/565788(4130)/16- 11-2018 & υπ. Αριθμ. ΔΔΥΚΜ/ 646439(3249)/16-10-2019, αποφάσεις της Π.Ε Πέλλας. Έχουν διοργανωθεί σε αυτή 2 αγώνες του Πρωταθλήματος motocross Β. Ελλάδας τα έτη 2018 & 2019. Το μήκος της είναι 1570 μέτρα και το ελάχιστο πλάτος 8 μέτρα. Ο σχεδιασμός της αλλά και τις μετέπειτα παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, έγιναν λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στάνταρ που απαιτούνται και η πίστα διαθέτει εκτός του αγωνιστικού τερέν, μεγάλο χώρο για τα paddocks, πλυντήρια, σύστημα διαβροχής της διαδρομής, περίφραξη, μεγαφωνική εγκατάσταση,καλή θέαση του χώρου και εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία. Ο αγωνιστικός χώρος περιλαμβάνει 15 στροφές, από τις οποίες η 7 είναι αριστερές και η 8 είναι δεξιές. Στο σύνολο της διαδρομής υπάρχουν 15 άλματα κατασκευασμένα έτσι ώστε να παρέχουν την μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους αθλητές. Η μπάρα της εκκίνησης έχει 35 θέσεις. Το μήκος της εκκίνησης είναι 85 μέτρα με την 1η στροφή να είναι δεξιά. Το έδαφος έχει δεχτεί την απαραίτητη κατεργασία και χαρακτηρίζεται από μέτρια σκληρότητα.

 

Οδηγίες για την Τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων:

Η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος κατάρτισε Υγειονομικό πρωτόκολλο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που αφορά στην ασφαλή διεξαγωγή αγώνων μοτοσυκλέτας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια όλων μας, για την εξάλειψη της μετάδοσης του Covid-19.

Με δεδομένο ότι ο ίδιος ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν αυξάνει το κίνδυνο μετάδοσης του Covid-19 δεδομένων των αποστάσεων και του εξοπλισμού των αγωνιζομένων (κράνος- γάντια), αλλά οι συναθροίσεις

στις αθλητικές εγκαταστάσεις (πίστες), είναι αυτές που βοηθούν στην εξάπλωση, αποφασίσαμε και εφαρμόζουμε, σε συνάρτηση με τις ισχύουσες διατάξεις και προκειμένου να εξασφαλίσουμε την υγεία των

αθλητών μας και του προσωπικού που εργάζεται στους αθλητικούς χώρους, τα κάτωθι:

Πριν τον Αγώνα :

  • Οι αγώνες διοργανώνονται σε αδειοδοτημένους αγωνιστικούς χώρους, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΑΜΟΤΟΕ, της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ, τα οποία είναι αναρτημένα στις επίσημες ιστοσελίδες της ΑΜΟΤΟΕ και της ΓΓΑ.
  • Κατ’ εφαρμογή των οδηγιών της Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, όλοι οι συμμετέχοντες, Αθλητές – Στελέχη –Συνοδοί- Μηχανικοί – κτλ., πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο αντιγόνου για Covid-19, πριν από τους αγώνες. Ο έλεγχος πριν από τους αγώνες μπορεί να είναι με μοριακό test (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο test αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ι αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ωρο πριν τον αγώνα.

Κατά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο,

  • Επιδεικνύεται βεβαίωση Αρνητικόυ Τest Covid-19.(Από τον ΕΟΔΥ ή από μικροβιολογικό Εργαστήριο)
  • Η προσέλευση/αποχώρηση προς/από τις αθλητικές εγκαταστάσεις κα γίνεται από μία μόνο είσοδο/έξοδο, η οποία και ελέγχεται από το προσωπικό φύλαξης εγκαταστάσεων, η επιφορτισμένα από την οργάνωση άτομα για τον σκοπό αυτό.
  • Καταγράφεται σε ειδικό κατάλογο εισερχομένων – εξερχομένων ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, η ώρα εισόδου και εξόδου, η ύπαρξη τυχόν συμπτωμάτων και θα υπογράφεται από όλους τους εισερχόμενους στην αθλητική εγκατάσταση. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε οποιονδήποτε αρνείται την διαδικασία.
  • Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε όσους δηλώνουν κάποιο από τα συμπτώματα που αναφέρονται στο έντυπο εισερχομένων – εξερχομένων, ή δεν φέρουν αρνητικό Τest Covid-19. Ο κατάλογος θα αρχειοθετείται καθημερινά, με μέριμνα του υπευθύνου της εγκατάστασης, προκειμένου να διευκολύνει πιθανή αναγκαία ιχνηλάτηση. Αντίγραφό του θα αποστέλλεται, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κάθε ημέρας, (χρονομετρημένα - αγώνας) στην Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.
  • Συνίσταται, όπου είναι εφικτό, να πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται στην εγκατάσταση, με απαγόρευση της εισόδου σε όσους έχουν σε τρείς μετρήσεις θερμοκρασίας μεγαλύτερη από 37ο C. Σε ύποπτο κρούσμα COVID-19, του συστήνεται η επιστροφή στο σπίτι του και η επικοινωνία με τον ιατρό του.
  • Οι αθλητές θα κατευθύνονται στον χώρο των Paddocks στον οποίο θα στηθεί η βάση τους και θα τοποθετήσουν την τέντα τους ή οποιοσδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο διαθέτουν (π.χ Οχήματα, κ.τ.λ) ώστε να οριοθετηθεί η περιοχή που επιθυμούν να καταλάβουν. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ 2 τεντών θα είναι 2 μέτρα.
  • Σε περίπτωση που υπάρχουν σταθερά η κινητά συνεργεία για την αλλαγή ελαστικών, επιβάλλεται να τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες (μάσκα-γάντια-αποστάσεις 2 μέτρων-απολυμαντικά) από όλους τους εμπλεκόμενους με δική τους ευθύνη.
  • Ανώτατο επιτρεπτό όριο παρευρισκόμενων είναι αυτό που προβλέπει η εγκύκλιος του ΕΟΔΥ. (1 άτομο ανά 12 τ.μ για τα πρώτα 600 τ.μ και 1 άτομο ανά 20 τ.μ για τα άνω των 600 τ.μ.).
  • Θα πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό αλκοολούχου διαλύματος (gel) 70% σε εμφανή σημεία σε όλους τους χώρους της εγκατάστασης. Οι τουαλέτες συνιστάται να αποφεύγονται, ενώ οι νιπτήρες κα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι πάντα με υγρό σαπούνι χεριών και χειροπετσέτες μίας χρήσης. Η χρήση χάρτινων ή πλαστικών καλυμμάτων λεκάνης μίας χρήσης είναι επιθυμητή, όπως και η διαθεσιμότητα διαλύματος χλωρίνης, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (οικιακοί χλωρίνη σε αραίωση 1:10, αν χρησιμοποιείται σκεύασμα αρχικής συγκέντρωσης 5%). Σε περίπτωση που γίνεται χρήση τουαλετών, επιβάλλεται να απολυμαίνουνε πολύ συχνά. Ο οργανωτής κα φροντίσει να υπάρχουν ειδικοί χώροι απόρριψης χρησιμοποιημένων μασκών, σε εμφανή σημεία.
  • Ένας χώρος (π.χ. ένα δωμάτιο αποδυτηρίων, η μία τέντα, η οποιοσδήποτε χώρος που μπορεί να απομονώσει το υποτιθέμενο κρούσμα) και μπορεί να χρησιμοποιεί, αν χρειαστεί, προκειμένου να απομονωθεί προσωρινά κάποιο άτομο με συμπτωματολογία COVID-19. Συστήνεται η απομάκρυνση του από την εγκατάσταση, η απομόνωση στο σπίτι του και η επικοινωνία με την Ομοσπονδία και τον προσωπικό γιατρό του, ενώ ο ΕΟΔΥ ειδοποιείται σε κάθε περίπτωση ύποπτου κρούσματος και αυτός αναλαμβάνει την ιχνηλάτηση και την παροχή οδηγιών.
  • Δεν επιτρέπονται θεατές. Αναφορικά με δημοσιογράφους, κάμεραμαν, φωτογράφους κλπ., προκειμένου να εισέλθουν στην εγκατάσταση που διεξάγονται οι αγώνες, απαιτείται πρότερη διαπίστευση από την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν στέλνοντας e-mail στο [email protected]. Μη διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι κλπ., δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στον χώρο.
  • Όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ στην χρήση ΜΑΣΚΑΣ Μετά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση κατά την έναρξη των διαδικασιών:
  • Η διαδικασία του τεχνικού και διοικητικού ελέγχου, θα γίνεται αυστηρά, ανά κατηγορία. Όλοι ανεξαιρέτως φορούν μάσκα, θα υπάρχουν αντισηπτικά διαλύματα σε εμφανή σημεία και καθ’ όλη την διάρκεια της κάθε διαδικασίας και θα τηρείται αυστηρά η απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ των παρευρισκόμενων. Οι οργάνωση φροντίζουν για την σηματοδότηση της σχετικής απόστασης.
  • Δεν θα γίνεται ενημέρωση αθλητών. Το κείμενο της ενημέρωσης θα είναι σε έντυπη μορφή στον χώρο που διεξάγεται ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος ή σε διαφορετική περίπτωση συνιστάται να πραγματοποιηθεί μέσω της μεγαφωνικής εγκατάστασης με ανακοίνωση του από μικροφώνου. Τα αποτελέσματα των αγώνων θα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, -σε ειδική θήκη- όπου οι ενδιαφερόμενοι αθλητές – τηρώντας την απόσταση των 2 μέτρων- μπορούν να παραλάβουν.
  • Στις τελετές απονομών τηρούνται ΑΥΣΤΗΡΑ τα μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις, χρήση μάσκας, κλπ.). Οι νικητές θα παραλαμβάνουν τα Κύπελλα και τα Μετάλλια τους, ανά κατηγορία, ανέπαφα, από ειδικά διαμορφωμένο χώρο τηρώντας τις αποστάσεις των 2 μέτρων και φορώντας μάσκα.
  • Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ 2 ΜΕΤΡΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΤΗΣΕΩΝ. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ της παραπάνω υποχρέωσης έχουν οι αθλητές κατά την διάρκεια –και μόνο- του αγώνα.

 

Οι υποχρεωτικοί περιορισμοί, η αυστηρή τήρηση των ατομικών και συλλογικών μέτρων υγιεινής καθώς η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία των αγώνων, απαιτεί καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας αλλά και του σωματείου Α.ΜΟ.Σ. Σκύδρας για την ομαλή και ασφαλή επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας.

“Ελπίζουμε στην συνεργασία όλων σας.’’

 

Τεχνικός Έλεγχος :

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Τεχνικού Ελέγχου:

Το παρακάτω ωρολόγιο πρόγραμμα κρίθηκε σκόπιμο να ανακοινωθεί για την αποφυγή της συνάθροισης πολλών αθλητών και μηχανικών στον χώρο του Τεχνικού ελέγχου και για την ορθή τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.

Σε περίπτωση που χρόνος δεν επαρκεί ή περισσεύει, αυτομάτως επιβαρύνεται ή μεταφέρεται στην αμέσως επομένη κατηγορία. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνονται με την χρήση μεγαφωνικής εγκατάστασης.

Όσοι βρίσκονται στον χώρο της πίστας από την Παρασκευή: 08:00 έως 08:30

MX2 – MX125: 08:30 έως 09:00

MX1 –MX300: 09:00 έως 09:30

MXOpen – MXSenior: 09:30 έως 10:00

MX65 – MX85 – MXWomen: 10:00 έως 10:30

Αθλητές με καθυστερημένη προσέλευση το πρωί του Σαββάτου: 10:30 έως 11:00

 

Πρόγραμμα Αγώνα:

Το πρόγραμμα του αγώνα παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα και ενδέχεται αναλόγως των καιρικών συνθηκών, των συμμετοχών σε κάποιες κατηγορίες και των πρωτοκόλλων της Γ.Γ.Α και της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε να τροποποιηθεί, χωρίς ωστόσο να επέλθουν μεταβολές κατά την χρονική διάρκεια κάθε επιμέρους τμήματος.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους αυτούς που στάθηκαν δίπλα μας, σημαντικοί αρωγοί σε αύτη την δύσκολή εποχή που διανύουμε, συμβάλλοντας έμπρακτα στην πραγματοποίηση του αγώνα.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

ΤΟ Δ.Σ του Α.ΜΟ.Σ. Σκύδρας

Δείτε εδώ τον ειδικό κανονισμό του αγώνα

Η Yamaha Racing Ελλάδας παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα σε Motocross, Rally Raid και Ταχύτητα [VIDEO]

Παρουσία σε τρεις θεσμούς στηρίζοντας ταυτόχρονα πολλούς αθλητές
motomag Η Yamaha Racing Ελλάδας παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα σε Motocross, Rally Raid και Ταχύτητα [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/4/2024

Η Yamaha Racing Ελλάδας παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, το Rally Raid και την Ταχύτητα ενώ αναφέρθηκε στους αθλητές της που έλαβαν μέρος στον πρώτο αγώνα του Π.Π. Motocross στην Κέρκυρα.

Η αρχή για την Yamaha Racing Ελλάδας έγινε με τον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross που έλαβε χώρα στην Κέρκυρα στις 30 και 31 Μαρτίου. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η πίστα MX της Κέρκυρας φιλοξένησε την έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross με τον ανοιξιάτικο καιρό να βοηθά ώστε όλοι οι αναβάτες αλλά και οι πολλοί θεατές να απολαύσουν τις δοκιμές και τον αγώνα.

Η Yamaha Racing Ελλάδας παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα σε Motocross, Rally Raid και Ταχύτητα [VIDEO]

Όλα τα σκέλη του διημέρου ήταν εντυπωσιακά, με αρκετές συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Ο μεγάλος ανταγωνισμός κατάφερε να προσελκύσει και να διατηρήσει το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκόμενων που χειροκρότησαν κάθε προσπάθεια των αγωνιζομένων.

Η σύνθεση της Yamaha Racing αποτελούταν από τον Ανδρέα Ανδρέου (ΜΧ1), τον Δημήτρη Γανωτή (ΜΧ2), τον Χρήστο Ταμβάκο (ΜΧ125), τον Γιώργο Τσαλίκη (ΜΧ85) και τον Αθανάσιο Στρούγκη (ΜΧ65).

Ο Γιάννης Τουρατζίδης ο οποίος δεν συμμετέχει ως αναβάτης στο Πρωτάθλημα, ήταν κάτω από την μπλε τέντα, μαζί με τους μικρούς μαθητές του Ιωάννη Γιαγκούδη και Ορέστη Χαραλαμπίδη, οι οποίοι αγωνίστηκαν στην κατηγορία ΜΧ65, με Yamaha YZ65.

Η Yamaha Racing Ελλάδας παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα σε Motocross, Rally Raid και Ταχύτητα [VIDEO]

MX1

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη νέα για αυτόν κατηγορία της ΜΧ1 βρέθηκε ο Ανδρέας Ανδρέου (101).

ΜΧ2

Την πρώτη θέση στην κατηγορία της ΜΧ2 κατέκτησε ο περσινός πρωταθλητής Φραγκίσκος Ζούνης (37), με τον Δημήτρη Γανωτή (141) να ανεβαίνει στο βάθρο τερματίζοντας στην τρίτη θέση στον πρώτο του αγώνα στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Η Yamaha Racing Ελλάδας παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα σε Motocross, Rally Raid και Ταχύτητα [VIDEO]

ΜΧ125

Ο Χρήστος Ταμβάκος (66) κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στην ΜΧ125 στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

ΜΧ85

Ο Γιώργος Χατζάκης (21), ήταν ο νικητής της κατηγορίας, με τον Γιώργο Τσαλίκη (114), περσινό πρωταθλητή της ΜΧ65, να κατακτά την τρίτη θέση στη νέα του κατηγορία. Ο Γιώργος Κουκαλιώτης (125) τερμάτισε στην αξιόλογη τέταρτη θέση του αγώνα.

Η Yamaha Racing Ελλάδας παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα σε Motocross, Rally Raid και Ταχύτητα [VIDEO]

ΜΧ65

Στην κατηγορία όπου τα Yamaha YZ65 πρωταγωνιστούν, τα συναισθήματα ήταν έντονα βλέποντας τόσο νεαρούς αθλητές να αγωνίζονται με πάθος, αλλά και σεβασμό προς το άθλημα και τους συναθλητές τους. Η πρώτη θέση ανήκε στον Δημήτρη Φωτόπουλο (911). Ο Θεόδωρος  Στρούγκης (51) έφυγε από την Κέρκυρα με μία τέταρτη θέση, ενώ οι Ιωάννης Κουκαλιώτης (124) και Στρούγκης Αθανάσιος (54) τερμάτισαν δείχνοντας πως το μέλλον τους ανήκει.

Το ραντεβού της Yamaha Racing για τον θεσμό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross ανανεώνεται για τις 20 και 21 Απριλίου στα Τρίκαλα.

 

Ετικέτες