Ακυρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross Μεγαλόπολης

Δίνει νέο ραντεβού για το 2021
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/6/2020

Με επίσημη ανακοίνωσή τους η Infront και η FIM ενημερώνουν πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross της Μεγαλόπολης ακυρώνεται λόγω των δυσκολιών που έχουν προκύψει από το lockdown. Ακολουθούν τα σχετικά Δελτία Τύπου από την AMOTOE και στα αγγλικά της FIM (όπως αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα της ΑΜΟΤΟΕ) και του διοργανωτή ΑΡΗΣ-ΑΛΜΑ:

 

Το Δελτίο Τύπου των AMOTOE-FIM:

 

Η FIM με απόφασή της την οποία παραθέτουμε παρακάτω, αποφάσισε την ακύρωση του αγώνα  2020 FIM Junior Motocross World Championships που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην Μεγαλόπολη 8 & 9 Αυγούστου 2020, λόγω της πανδημίας του Covid-19 και των περιορισμών που έχει επιφέρει παγκοσμίως. Πολλά αθλητικά γεγονότα του 2020 αναπρογραμματίστηκαν για μεταγενέστερες ημερομηνίες.

Όμως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross το οποίο αφορά σε νεαρούς αθλητές από όλο τον κόσμο δεν μπορεί να μεταφερθεί σε ημερομηνίες μετά το τέλος Αυγούστου δεδομένου ότι οι αθλητές/τριες 10-17 ετών θα είναι πλέον στα σχολεία τους, στην εκπαίδευσή τους η οποία και είναι η απόλυτη προτεραιότητα.

 

2020 FIM Junior Motocross World Championships Cancelled

It is with great regret that the FIM and Infront Moto Racing have to announce that the 2020 FIM Junior Motocross World Championship, originally scheduled to take place on 8 & 9 August in Megalopolis, Greece, will not be taking place this year.

Due to the ongoing COVID-19 pandemic and the global restrictions put in place for safety reasons, many of the 2020 events have been forced to be rescheduled to a later date.
Regarding the FIM 85cc and 125cc Junior Motocross World Championships and the FIM 65cc Junior Motocross World Cup organised for young riders from all over the world , the event could not be rescheduled beyond the end of August, as many of the riders aged between 10-17 years old will be back at school / college, and it was considered that their education remains the absolute priority.
We look forward to 2021 when we will see the return of the highly anticipated youth event.

Infront Motoracing would like to thank the FIM, AMOTOE, the local organiser, as well as all participants and our fans for their continued support during this difficult period.

 

 

Το Δελτίο Τύπου των ΑΡΗΣ-ΑΛΜΑ:

 

Δελτίο Τύπου των Infront - FIM:

 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (FIM) και η Infront Moto Racing ενημερώνουν ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross που είχε προγραμματιστεί για τις 8-9 Αυγούστου φέτος στην Μεγαλόπολη, δεν θα διεξαχθεί φέτος.

Λόγω της πανδημίας του Covid-19 και των περιορισμών που έχει επιφέρει παγκοσμίως πολλά αθλητικά γεγονότα του 2020 αναπρογραμματίστηκαν για μεταγενέστερες ημερομηνίες. Όμως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross το οποίο αφορά σε νεαρούς αθλητές από όλο τον κόσμο δεν μπορεί να μεταφερθεί σε ημερομηνίες μετά το τέλος Αυγούστου δεδομένου ότι οι αθλητές/τριες 10-17 ετών θα είναι πλέον στα σχολεία τους, στην εκπαίδευσή τους η οποία και είναι η απόλυτη προτεραιότητα.

Κοιτάμε πλέον μπροστά, στο 2021 που θα ξαναζήσουμε αυτήν την τόσο σημαντική διοργάνωση. Ευχαριστούμε την FIM, τον διοργανωτή (ΑΡΗΣ-ΑΛΜΑ) όπως και τους αθλητές και τους θεατές για την υποστήριξή τους αυτή την δύσκολη περίοδο.


 

"Δεν θέλουμε να ανοίξουμε πολλά μέτωπα" - Ο διευθυντής της Ducati για ενδεχόμενη συμμετοχή της στο Dakar

Παραμένει εκτός πλάνων προς το παρόν το Dakar, λέει ο Claudio Domenicali
Domenicali Dakar
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/7/2026

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ducati, Claudio Domenicali, ξεκαθαρίζει ότι προτεραιότητα είναι η εξέλιξη των motocross και enduro μοντέλων, αφήνοντας ανοιχτό αλλά στον κάπου μακριά στον ορίζοντα το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Rally Dakar

Η Ducati συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στην εκτός δρόμου γκάμα της, ωστόσο ο CEO της εταιρείας, Claudio Domenicali, ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή στο Rally Dakar δεν αποτελεί άμεσο στόχο, καθώς η προτεραιότητα είναι η εδραίωση της παρουσίας της σε Motocross και Enduro.

Παρά τις φήμες που θέλουν τη Ducati να εξετάζει την είσοδό της στο Rally Dakar, ο Claudio Domenicali εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένος, τονίζοντας ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να επεκταθεί ταυτόχρονα σε πολλές αγωνιστικές κατηγορίες.

Ducati

"Προσπαθούμε να μην ανοίγουμε πολλά μέτωπα, γιατί όταν κάνεις κάτι πρέπει να το κάνεις σωστά," δήλωσε ο CEO της Ducati, εξηγώντας ότι η εκτός δρόμου δραστηριότητα βρίσκεται ακόμη σε φάση εξέλιξης και απαιτεί σημαντική επένδυση σε τεχνογνωσία και εξέλιξη.

"Μαθαίνουμε συνεχώς. Δεν πρόκειται μόνο για την τεχνολογία, αλλά και για τις ρυθμίσεις, την εμπειρία και την κατανόηση των διαφορετικών συνθηκών και αναβατών. Πριν ανοίξουμε ένα νέο μέτωπο, θέλουμε πρώτα να ολοκληρώσουμε σωστά αυτό που ξεκινήσαμε."

Ducati

Πρώτα Motocross και Enduro

Η Ducati εισήλθε επίσημα στην αγορά των off-road μοτοσυκλετών το 2025 με την Desmo450 MX, ενώ φέτος η οικογένεια επεκτάθηκε με την Desmo450 EDS για χρήση Enduro και τη νέα Desmo250 MX. Παράλληλα, η Desmo450 SM αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τη νέα σειρά μοντέλων.

Ο Domenicali αποκάλυψε επίσης ότι η Ducati προετοιμάζει εργοστασιακό αγωνιστικό πρόγραμμα για το Enduro από το 2027, θεωρώντας ότι αυτή είναι η φυσική συνέχεια μετά την είσοδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Ducati

"Ποτέ μη λες ποτέ" για το Dakar

Αν και απέφυγε να αποκλείσει οριστικά το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Dakar, ο επικεφαλής της Ducati ήταν σαφής ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα.

"Είμαστε παθιασμένοι με τους αγώνες και τις μοτοσυκλέτες, οπότε ποτέ μη λες ποτέ. Όμως πριν ανοίξουμε ένα νέο μέτωπο, προτιμούμε να επικεντρωθούμε σε αυτά που ήδη κάνουμε."

Θετική πορεία στις πωλήσεις

Σύμφωνα με τον Domenicali, η εμπορική πορεία της νέας off-road οικογένειας εξελίσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες της εταιρείας. Η μεγαλύτερη αγορά είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με την Αυστραλία να παρουσιάζει επίσης ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, ενώ η Ευρώπη εμφανίζει διαφοροποιήσεις ανά χώρα.

Ducati

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η επιτυχία στην κατηγορία των χωμάτινων μοτοσυκλετών δεν εξαρτάται μόνο από το προϊόν, αλλά και από τις αγωνιστικές επιτυχίες και την ανάπτυξη εξειδικευμένου δικτύου αντιπροσώπων και τεχνικής υποστήριξης.

Οι δηλώσεις του επιβεβαιώνουν ότι η Ducati έχει μακροπρόθεσμο πλάνο για την παρουσία της στο χώμα, αλλά προς το παρόν επιλέγει να εδραιώσει τη θέση της σε Motocross και Enduro πριν εξετάσει την πρόκληση ενός αγώνα όπως το Rally Dakar.