AMA SMX - Έπαθλο 1.000.000 δολάρια στον νικητή των 450 και 500.000 δολάρια στον νικητή των 250!

Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν τα χρήματα θα τα πάρει ο αναβάτης που θα κερδίσει ή η ομάδα του
AMA SMX
Από το

motomag

25/8/2023

Το αμερικανικό πρωτάθλημα motocross πλησιάζει στο τέλος του και οι διοργανωτές αποφάσισαν να δώσουν ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο στους νικητές των δύο κατηγοριών -450 και 250 κυβικά- στον τελευταίο μεγάλο τελικό της χρονιάς ο οποίος θα λάβει χώρα στο Λος Άτζελες στις 23 Σεπτεμβρίου.

Για να φτάσουν όμως στον μεγάλο τελικό και στο έπαθλο του 1.000.000 δολαρίων για τον νικητή των 450 κ. εκ. και των 500.000 δολαρίων για τον νικητή των 250 κ. εκ., οι αναβάτες θα πρέπει πρώτα να αγωνιστούν στον τελευταίο αγώνα του θεσμού AMA Motocross στο Ironman που διεξάγεται στις 26 Αυγούστου ώστε να προκριθούν στους δύο αγώνες Playoff του νέου θεσμού Supermotocross. Από τους δύο αγώνες Playoff -ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στις 9 Σεπτεμβρίου στο Concord του New Hampshire με τον δεύτερο αγώνα να διεξάγεται στις 16 Σεπτεμβρίου στο Joliet του Illinois- θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό του Λος Άτζελες οι 20 καλύτεροι από την κατηγορία των 450 και οι επίσης 20 από την κατηγορία των 250.

AMA SMX

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν το έπαθλο που θα δοθεί στον νικητή της εκάστοτε κατηγορίας θα πιστωθεί στον ίδιο ή θα δοθεί στην ομάδα του νικητή όπως γίνεται για παράδειγμα στο FIM World Supercross Championship. Όπως και να έχει τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, και σίγουρα αποτελούν ένα τεράστιο κίνητρο τόσο για τους αναβάτες όσο και για τις ομάδες που συμμετέχουν στον θεσμό.

AMA SMXAMA SMX

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες