AMA Supercross 2023, 1ος γύρος - Ο Eli Tomac παίρνει μια απίστευτη νίκη

Έπεσε ενώ ήταν πρώτος, τον πέρασαν οι προπορευόμενοι, καβάλησε και τους πέρασε ξανά
Eli Tomac
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/1/2023

Στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος AMA Supercross 2023, στον αγώνα Aneheim 1 στις 7 Ιανουαρίου, ο Πρωταθλητής του 2022 στη μεγάλη κατηγορία Eli Tomac μπήκε με το δεξί στον δρόμο για την υπεράσπιση του τίτλου των 450, καθώς παρόλο που έπεσε, κατάφερε να περάσει ξανά μπροστά και να πάρει τη νίκη!

Ο πρώτος γύρος του AMA SX 2023 ήταν και ο πρώτος για τον νέο θεσμό AMA SuperMotocross, που οι Αμερικανοί ονομάζουν “Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”, χωρίς να έχουν όμως τη σφραγίδα της FIM.

Στον αγώνα των 450SX, ο Colt Nichols της Honda έκανε την καλύτερη εκκίνηση, όμως αμέσως μετά πέρασε μπροστά ο Justin Barcia της GASGAS. Κοντά βρισκόταν τόσο ο Tomac της Yamaha, όσο και ο Ken Roczen της Suzuki.

O Tomac όμως ήταν σε μια κλάση μόνος του, καθώς σύντομα πέρασε με άνεση πρώτος, και έδειχνε έτοιμος να… αποχωρήσει, αφήνοντας πίσω του τους πάντες.

Και ξαφνικά, σε ένα λάθος από αυτά που δεν συνηθίζει, ο Tomac έπεσε σε ένα scrub, με αποτέλεσμα να τον περάσουν οι 4 αναβάτες που ακολουθούσαν. Κανένα πρόβλημα. Ο Tomac καβλά ξανά, και τους περνά για μία ακόμη φορά, παίρνοντας μια θριαμβευτική νίκη, και δείχνοντας πως είναι ένα σκαλί πάνω από όλους όσον αφορά στην ταχύτητα.

Η τελική πρώτη δεκάδα στα 450SX είχε ως εξής:

1. Eli Tomac, Yamaha

2. Cooper Webb, KTM

3. Chase Sexton, Honda

4. Dylan Ferrandis, Yamaha

5. Ken Roczen, Suzuki

6. Colt Nichols, Honda

7. Jason Anderson, Kawasaki

8. Aaron Plessinger, KTM

9. Adam Cianciarulo, Kawasaki

10. Joey Savatgy, Kawasaki

Στα 250SX, είχαμε αγώνα που αφορούσε στην κατηγορία της Δυτικής Ακτής των Η.Π.Α., με νικητή τον Jett Lawrence της Honda, που τέθηκε επικεφαλής από την αρχή.

Η τελική δεκάδα της κατηγορίας Western Regional 250SX ήταν η εξής:

1. Jett Lawrence, Honda

2. RJ Hampshire, Husqvarna

3. Cameron McAdoo, Kawasaki

4. Mitchell Oldenburg, Honda

5. Max Vohland, KTM

6. Enzo Lopes, Yamaha

7. Levi Kitchen, Yamaha

8. Phillip Nicoletti, Yamaha

9. Stilez Robertson, Yamaha

10. Derek Kelley, KT

Επόμενος αγώνας στις 14 Ιανουαρίου, στο RingCentral Coliseum του Oakland στην Καλιφόρνια.

Andrea Dovizioso - Ανέλαβε τη διαχείριση της πίστας MX 04 Park - Monte Coralli

Για τα επόμενα 22 χρόνια
Andrea Dovizioso Park 04 Monte Coralli Faenza
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/12/2022

Ο πρώτην πιλότος του MotoGP και λάτρης του Motocross, Andrea Dovizioso, είναι πλέον υπεύθυνος διαχείρισης της πίστας MX "Monte Coralli" της Faenza -στην καρδιά της “Motor Valley”-, η οποία από εδώ και πέρα θα είναι γνωστή και ως 04 Park.

Η εταιρεία RPM, που ανήκει στον “Desmo Dovi” αγόρασε τα δικαιώματα για τη χρήση της πίστας Motocross Monte Coralli, ενώ ο Dovizioso σκοπεύει να την ανακαινίσει πλήρως, χάρη και στους πόρους από το πακέτο χρηματοδότησης “PNRR Sport e Inclusione - Cluster 3”, που η FMI (Federazione Motociclistica Italiana, ήτοι η Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας) επέλεξε να απονείμει στην πίστα. Παράλληλα, στο 04 Park θα δημιουργηθούν και νέες εγκαταστάσεις της FMI αφιερωμένες στην off-road οδήγηση.

Στην ανακαίνιση, που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023, περιλαμβάνονται νέες κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες υπηρεσίες φιλοξενίας, αλλά και νέα πίστα ΜΧ, με κορυφαία στάνταρ για αναβάτες όλων των επιπέδων.

Μεταξύ άλλων ο Andrea Dovizioso δήλωσε: “αυτό είναι ένα όνειρο που είχα εδώ και χρόνια, με μια πίστα (Monte Coralli) που ήταν πάντα σημείο αναφοράς για μένα -πέρα από το ότι ήταν δίπλα στο σπίτι μου. Το μέρος είναι πραγματικά μεγάλο, και θα ήθελα να γίνει ένα κέντρο για τους φίλους της off-road οδήγησης, εκεί όπου θα μπορούν να συναντηθούν, να μοιραστούν εμπειρίες και να διασκεδάσουν. Θα οργανώσουμε event και θα οργανώσουμε αγώνες. Θα μπορείς να έλθεις στην πίστα είτε για να οδηγήσεις, είτε για να περάσεις όμορφα και διαφορετικά σε έναν χώρο που θα φτιαχτεί με πάθος.”

Στις εγκαταστάσεις του 04 Park - Monte Coralli θα συνυπάρχουν πίστα Motocross, πίστα Mini Cross και Pump Track

Ετικέτες